Categoriearchief: Bouwen en verbouwen

Waterleiding berekenen

Water is iets dat we allemaal nodig hebben, het is een levensbehoefte. We gebruiken het om onszelf te wassen, om onze vaat te wassen en om de wc door te spoelen. Als je water nodig hebt, dan wil je ook dat dit er is.

 

Een goede waterleiding

Dit is waarom een goede waterleiding berekenen van belang is. Voor zowel comfort als voor de veiligheid, want bijvoorbeeld de brandslang gaat ook via de waterleiding. Een waterleiding berekenen gebeurd via een aantal normen. Het berekenen van een waterleiding is alleen uitbesteed aan specialisten, aangezien het via allerlei moeilijke berekeningen gaat. Uiteindelijk is het doel gewoon een goede waterleiding. Je ontvangt een overzichtelijk rapportage waar alles in te vinden is over de waterleidingberekening. Op basis van die berekening kun je keuzes maken over de systemen, installatieconcepten en misschien wel energie- en waterbesparende technieken. Ook het ontwerpen van een probleemloos circulatiesysteem is misschien wel mogelijk. Dit zou allemaal ideaal zijn en kun je probleemloos water tappen.

 

Voordelen van een goede berekening

Een waterleiding berekenen is een berekening die gemaakt wordt van een leidingwaterinstallatie. Hiermee wordt de benodigde capaciteit per leidingdeel en het totaal berekend. Ook met de benodigde leidingdiameters en drukverliezen. Het berekenen van de waterleiding is goed voor een aantal dingen, het levert je wat op:

–       Economisch bepalen van leidingdiameters

–       Voldoende water en druk op elk tappunt

–       Binnen geluidsnormen blijven

–       Comfortabele warmwaterinstallatie

–       Probleemloos tapwatercirculatie systeem

Met een waterleiding berekenen komen er dus een aantal voordelen uit die je graag wil zien. De uitkomsten zijn vaak economisch, door de diameters die vaak kleiner uitkomen. Er moet gewoon voldoende water en druk op elk tappunt zijn, zo voorkom je problemen. Uiteindelijk heb je dus een comfortabele warmwaterinstallatie en kun je probleemloos water tappen. Laat je waterleiding berekenen door een professioneel bedrijf en dan levert het je gegarandeerd wat op!

https://www.leever.nl/installatieberekening/waterleidingberekening/

Klusbedrijf Sneek

Een klusbedrijf Sneek is een bedrijf dat meerdere afdelingen heeft voor verschillende klussen. Zo werkt een klusbedrijf Sneekmet eigen vakmensen en hoeven ze deze niet in te huren.

 

Het inhuren van een klusbedrijf

Het inhuren van een klusbedrijf is vaak ietsje duurder dan het inhuren van een aannemer. Een aannemer werkt namelijk op zichzelf en daarom hoeven er geen verzekeringen worden afgesloten voor werknemers. Verder hoeft een aannemer ook geen loon van werknemers te betalen. Daarnaast doen aannemers de administratie zelf en huurt een bouwbedrijf hier iemand voor in. Echter is het inhuren van een bouwbedrijf vaak sneller. Dit is omdat ze verschillend afdelingen hebben die per klus gespecialiseerd zijn en vaker in hetzelfde team hebben gewerkt.

 

Diensten

Voor de volgende diensten kun je terecht bij een Klusbedrijf Sneek:

–       Utiliteitsbouw: utiliteitsbouw zijn alle gebouwen die geen woonbestemming hebben. Vaak zijn dit grote panden en is het lastiger dan nieuwbouw omdat er vaak met veel mensen tegelijk aan gewerkt wordt. Voorbeelden van utiliteitsbouw zijn scholen, ziekenhuizen, kantoren, gemeentehuizen, sportgebouwen en rioolzuiveringsinstallaties.

–       Nieuwbouw: wil je een heel nieuw pand maken? Hier komen veel zaken bij kijken. Daarom is het slim om dit samen met een bedrijf te doen dat hier verstand van heeft. Zo kunnen al je eisen vertaald worden naar het eindwerk.

–       Verbouwen: wil je je boerderij verbouwen? Een nieuw dak, gevel of een deel van een pand compleet veranderen? Dan kan je dit gedeelte van het huis/pand verbouwen. Met professionele hulp zorg je ervoor dat dit goed verloopt en er geen (cruciale) fouten worden gemaakt. Zo kan het eindresultaat van het verbouwen helemaal naar je eigen hand gezet worden.

–       Restauratie: beschik je over een oud en/of monumentaal pand en wil je dit gaan restaureren? Dan is het belangrijk dat dit wordt gedaan door vakmensen die oog hebben voor authentieke details en oude bouwmethoden. Zo zorg je ervoor dat het pand niet van stijl veranderd maar wel wordt gerestaureerd.

–       Onderhoud en renovatie: als je je pand mooi wilt houden en schade wilt voorkomen is het belangrijk om het te onderhouden. Door regelmatig onderhoud te plegen voorkom je dat renovatie nodig is. Wil je het pand toch renoveren? Dan kan dit ook, dit wordt met zo min mogelijk overlast en zoveel mogelijk precisie gedaan.

https://www.bouwbedrijfdevrieswoudsend.nl/klusbedrijf-sneek

Hierover denk je na vóórdat je een dakkapel laat plaatsen

Denk je na over het (laten) plaatsen van een dakkapel? Er zijn, naast de voordelen van een dergelijke onderneming, verschillende dingen die je moet overwegen. Zo is de prijs geheel afhankelijk van het type dakkapel dat je in gedachten hebt en zijn vergunningen de ene keer wel verplicht en de andere keer niet. Voordat je met allerlei plannen van start gaat is het dus belangrijk om je goed te laten informeren. Daar zijn wij voor! Wij vertellen je alles wat je moet weten om een overwogen beslissing te nemen.

 

Wat bepaalt de dakkapel prijzen?

Dat een dakkapel om een investering vraagt staat buiten kijf. Voor niets gaat de zon op en een dakkapelbedrijf komt niet (alleen) voor de gezelligheid en koffie bij je langs. Maar aan welke bedragen moet je zoal denken, als je een dakkapel laat plaatsen? Dit is afhankelijk van een aantal factoren, te beginnen met het soort materiaal. Zo kun je kiezen voor hout, kunststof of juist polyester. Daarnaast kun je een prefab dakkapel laten plaatsen, maar is maatwerk tevens een optie. Uiteraard zijn ook de afmetingen van belang bij het bepalen van de prijs. Hoe groter de dakkapel, hoe meer het je gaat kosten. Dakkapel prijzen beginnen voor een kleine uitvoering vanaf zo’n 3000,- euro en lopen door tot de 10.000,- om je een idee te geven.

 

Het wel en wee van een vergunning aanvragen

Ook een vergunning is van meerdere factoren afhankelijk. Kies je voor een dakkapel die groter is dan de standaard variant? Dan zal je hier een vergunning voor moeten aanvragen. Ook wanneer de dakkapel aan openbaar terrein of aan de voorzijde van het huis is gelegen is deze regeling aan de orde. Natuurlijk ben je hiertoe tevens verplicht als meerdere van deze situaties aan de orde zijn. Zo is een dakkapel laten plaatsen geen eenzijdige beslissing en zijn er wel degelijk aspecten om goed over na te denken. Dit maakt de kans op een weloverwogen besluit echter alleen maar groter en zorgt dat je, als je ervoor kiest, écht van je dakkapel kunt genieten.

Lichtmast gebruiken bij de bouwplaats

Een lichtmast is een mast die in hoogte af te stellen is en zorgt voor het nodige licht op de bouwplaats. Want een goed verlichte bouwplaats is belangrijk om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Dit is het niet wanneer er weinig zicht is bij de bouwplaats. Wat zijn de voordelen van een lichtmast? Dat leggen we uit.

De voordelen van een lichtmast

Het grootste voordeel van de lichtmast is natuurlijk het licht. Lichtmasten zijn dus masten die gebruikt worden op verlichtingsarmaturen op te plaatsen zodat deze door de montagehoogte een gelijkmatigheid van de verlichting geven. Daarnaast kan een lichtmast gebruikt worden bij noodsituaties wanneer er bijvoorbeeld geen elektriciteit beschikbaar is.

Armatuur en lichtmast

Een lichtmast is nog geen lichtmast als er geen lamp aan zit. Licht kan voorzien worden met een armatuur bouwlamp. Een armatuur is de behuizing van één of meerdere lichtbronnen. Binnen die armatuur zit een lichtbron met een fitting. Het dient dus eigenlijk als draagconstructie. Naast de dragende constructieve functie is een armatuur ook een bescherming van de aansluiting van de lichtbron op het lichtnet. De armatuur kan dus ook bevestigd worden op de lichtmast. Hierdoor zal er altijd voldoende licht zijn bij de bouwplaats.

https://www.allesvoordebouwplaats.nl/570-lichtmast
Solidowonen

Loungebank maken

Een bouwtekening voor een loungebank; klaar voor een nieuwe uitdaging?

Voor heel wat mannen is het niet moeilijk om een bouwtekening te lezen, maar toch blijven velen moeite hebben met een bouwtekening voor een loungebank. Meubelcentra merken bovendien dat er een stijgende vraag is naar een bouwtekening voor een steigerhouten hoekbank. Het lijkt een detail, maar toch is het zo dat een bouwtekening voor een steigerhouten hoekbank meer aandacht vereist dan een bouwtekening voor een loungebank. Als je zelf nog niet zoveel kluservaring hebt, is het geen slecht idee om rustig een eerste stap te zetten aan de hand van een bouwtekening voor een loungebank. Een alledaagse bouwtekening voor een loungebank stelt je immers in staat om zelf het materiaal te kiezen waarmee je wilt werken. Ben je zo nog wat onzeker over je vaardigheden als klusser; kies dan voor goedkoper materiaal. Op die manier vallen foutjes toch niet al te duur uit! Hier vind je de beste bouwtekeningen online.

Een bouwtekening voor een loungebank of ? Of toch een bouwtekening voor een steigerhouten hoekbank?

Ga je liever wat creatiever te werk, dan heb je vast meer aan een bouwtekening voor een steigerhouten hoekbank. Het feit dat een bouwtekening voor een steigerhouten hoekbank wat meer ruimte voor creativiteit laat, maakt het project ook wat interessanter. Maar vergis je niet; het creatieve aspect vereist des te meer aandacht! Bij een bouwtekening voor een loungebank moet je enkel de instructies volgen. Dat betekent dat je te maken krijgt met een opdracht die wat rechtlijniger is. Een bouwtekening voor een steigerhouten hoekbank vraagt om meer persoonlijke inbreng. Daarnaast is er weinig verschil tussen beide projecten. Of je nu aan de slag gaat met een bouwtekening voor een loungebank of eerder een bouwtekening voor een steigerhouten hoekbank, het materiaal dat je nodig hebt komt grotendeels overeen. Dat betekent meteen ook dat een steigerhout bouwtekening voor een loungebank de ideale opstap is naar een bouwtekening voor een steigerhouten hoekbank!

 

Maak indruk op vrienden en familie met een bouwtekening voor een steigerhouten hoekbank!

Ga je zelf klussen met een bouwtekening voor een steigerhouten hoekbank (download hier de bouwtekeningen), dan geef je meteen te kennen dat je best wel van aanpakken weet. Vergeet niet dat je tegenwoordig als klusser best wel wat aanzien geniet. Heb je zo kennissen die maar niet wijs raken uit hun bouwtekening voor een loungebank, ga hen dan een handje helpen. Samen klussen kan een erg ontspannende hobby zijn. Als je samen de aanval inzet op een bouwtekening voor een loungebank, kan je ook samen op zoek gaan naar het juiste gereedschap en hoef je naderhand ook niet alles weer alleen op te ruimen. Zie je het niet meteen zitten om samen met iemand anders je bouwtekening voor een loungebank af te werken, dan is daar natuurlijk niets mis mee. Honderden mannen brengen hun vrije tijd door in hun garage terwijl ze naarstig werken aan de hand van de instructies op hun Bouwtekening voor een Steigerhout Bank.Waar je wel op moet letten? Hou je vrouw uit de buurt! Voor je het weet, is het tijd om de loungebank roze te verven! 😉

Download 10.000+ Doe het Zelf projecten en Bouwtekeningen

https://www.bouwtekeningenzoeker.nl
Solidowonen

Contactlijm uit een drukvat ook geen probleem

Lijmen is een veelgebruikte methode in de bouw. Het wordt gebruikt voor kleine voorwerpen, maar kan ook voor grote oppervlaktes gebruikt worden. Een oplossing voor dit laatste is het gebruik van contactlijm. Om contactlijmte gebruiken in de bouw kan er gebruik gemaakt worden van onder andere een 22 liter drukvat. Zo kan de lijm gemakkelijk worden aangebracht op grote oppervlaktes en zal er weinig verspilling zijn. In dit blogartikel zullen we je iets meer vertellen over wat contactlijmis en de voordelen ervan.

contactlijm is een bepaalde soort lijm die niet met de hand aangebracht wordt, maar, zoals de naam al zegt, via een spuit. De lijm komt uit een groot vat wat kan bestaan uit 22 liter. De lijm die in dit vat aanwezig is, verschilt per opdracht en materiaal. Zo kan er per materiaal dat gelijmd moet worden uit verschillende lijmen gekozen worden. Hierdoor weet je zeker dat de lijm goed blijft plakken!

Het grootste voordeel wat contactlijm met zich mee brengt, is dat het gemakkelijk te gebruiken is voor grote oppervlaktes. Zo hoef je niet iedere plaat met de hand te lijmen, maar kan dit gemakkelijk bespoten worden. Dit zal niet alleen sneller gaan, maar zal er tevens voor zorgen dat er minder verspilt wordt en dat er geen kwasten of dergelijke aan te pas komen. Daarnaast zorgt het vat waarin de lijm zich bevindt ervoor dat het niet hard wordt of om kan vallen waardoor het zal gaan lekken. Tenslotte zorgt het vat ervoor dat er een laag percentage aan oplosmiddel in de lijm zit en er een hoog percentage vaste stoffen aanwezig zijn. Dit zorgt er tenslotte voor dat de houdbaarheid van contactlijm erg lang is. Hierdoor hoef je niet meteen alle lijm te gebruiken voor één project!

 

http://www.spuitlijmconcurrent.nl/
Solidowonen

Ook HPL verlijmen is geen probleem

Bent u op zoek naar spuitlijm voor u of uw bedrijf, maar u wilt de beste kwaliteit voor niet te veel geld. Dan bent u bij MEIBOOM op het juiste adres. Op onze site vind u de beste lijm voor een goede prijs. Onze lijm met belijd gemaakt voor het beste effect. Wij hebben voor elk materiaal de perfecte spuitlijm in huis. Dus hier bent u altijd goed. 

Elke materiaal waar u de lijm voor gebruikt vereist zijn eigen kwaliteit.Door de meerdere mogelijke uitvoeringen in spuitlijm kwaliteit hebben wij voor elke toepassing de oplossing gevonden voor u. Door onze gespecialiseerde personeel heeft MEIBOOM alle kennis in huis om alles goed te helpen met het werken met onze spuitlijm. MEIBOOM heeft een drukvat systeem met wel 5 verschillende niveau’s in verschillende kwaliteit. Deze 5 kwaliteiten leveren elk weer een andere uitvoering voor verschillend gebruik. 

vanaf het jaar 2002 zij wij als MEIBOOM met een uniek drukvat systeem de marketing binnen gekomen. Het innovatieve spuitlijm systeem van MEIBOOM brengt dat de professionele verwerker veel voordelen bij het spuiten van de lijm heeft. De voordelen zijn bijvoorbeeld: laag percentage oplosmiddel, hoog percentage vaste stoffen, lang houdbaar, geen spuitnevel en een snel spuit gerichtheid. 

Op onze site vindt u 8 producten spuitlijm. De LG25NC, de LG25, de LG25FS, de LG25F en de LG35. Ook vindt u de CITRUS CLEANER, dat is een lijmverwijderaar die ook handig is om te kopen bij uw lijmspuit. De lijmspuiten zijn allemaal minimaal 90°C hittebestendig. Dat is meestal ook handig. Ook zorgen wij dat de meeste producten niet gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. 

https://www.meiboom.eu/hpl-lijm
Solidowonen

Loodgieter in Haarlem nodig? Contacteer TFK

De oude latijnse benaming voor lood is plumbum, vandaar dat de Engelse benaming voor loodgieter plumber is. Het beroep stamt al uit het oude Romeinse rijk, daar de Romeinen lood gebruikten voor hun leidingen en afvoerpijpen op de daken. Sommige daken waren ook volledig bekleed met lood. De baden en badhuizen uit die tijd waren ook allemaal voorzien van loden leidingen. In de middeleeuwen noemde men een vakman die met lood werkte een Plumbarius, wat naderhand ingekort werd tot plumber(loodgieter). Het woord loodgieter is altijd blijven bestaan in de moderne tijd, wel is het gieten van loden stroken en leidingen verleden tijd geworden. 

De tegenwoordige loodgieter is pas klaar als het werk af is

Dat een loodgieter een harde werker is kunnen we allemaal wel begrijpen. Met een 9:00 tot 17:00 mentaliteit komt niemand van de lekkages en schade af. Bij Loodgieter Haarlem TFK installatie service hebben ze begrip voor de situatie waarin de klant zich bevindt, waardoor flexibiliteit hoog in het vaandel staat. Het team loodgieters uit Haarlem bestaat uit vakbekwame mensen die als het moet 24 uur per dag klaar staan. Bij TFK installatie service worden geen fouten gepermitteerd, het team is er juist om de fouten en gebreken te verhelpen. Door de werkzaamheden zo nauwkeurig mogelijk te verrichten en te controleren wordt het werk pas afgesloten als het klaar is. 

Kennis en verstand van zaken behoort tot het vak

Een goede loodgieter overziet de situatie en doet direct een risicoanalyse. Hij kwantificeert de te nader benoemen risico’s door kansbepaling dat een dreiging zich voordoet en de gevolgen daarvan(Risico = Kans x Gevolg). Ons team heeft de nodige kennis om de situatie te overzien, beslissen, waar nodig in te grijpen en de klant te informeren. Vanzelfsprekend zijn de medewerkers van TFK installatie service altijd in het bezit van de juiste apparatuur en gereedschap, onnodig tijdverlies staat niet op het lijstje. 

Met zo’n breed spectrum van vakbekwaamheden overtreft de loodgieter zichzelf

Door zijn ruime kennis van installatietechniek is de ouderwetse loodgieter een moderne installateur geworden. Hoewel installatietechniek nauw verbonden is met de bouw en industrie, omvat het doel het laten functioneren van losse componenten tot een geheel. Het installeren van CV-ketels is mede daarom ook helemaal ingeburgerd bij het beroep loodgieter. Hoewel er nog huizen zijn die gebruik maken van een gaskachel, is de centrale verwarming met als bron de CV-ketel in de overhand. Door het uitvoeren van periodiek onderhoud aan de installatie voorkomt u dat men s’winters in de kou komt te zitten. Ook het installeren van de CV-ketel, warmte installaties of het vervangen van onderdelen valt onder de vleugels van de loodgieter. 

Loodgieter in Haarlem nodig?

In de wereld van de moderne tijd komt niemand er meer onderuit. De computer is tegenwoordig overal ingebouwd en aangekoppeld. Of het nu de lucht/water warmtepompen computer geregeld zijn of de Centrale verwarming die op afstand via wifi kan worden bediend, de loodgieter heeft door de jaren heen ruimschoot zijn kennis verbreed. Kortom Loodgieter in Haarlem nodig? Contacteer TFK

https://loodgieter-haarlem.nu/
Solidowonen

Wat een loodgieter allemaal doet

Het beroep loodgieter is bij iedereen wel bekend, maar wat zo’n loodgieter allemaal doet dat weet niet iedereen. Loodgieters zijn er in vele soorten en maten, en hebben vaak een allround vakgebied.  Niet alleen bij verstopte riolering of lekkages bel je een loodgieter, er is nog veel meer waar je een professionele vakman voor in kan schakelen.

Gas- en waterwerkzaamheden

Gas en waterwerkzaamheden: hier staan loodgieters om bekend, dit is echt vakwerk. Het aansluiten en onderhoud van waterleidingen is echt het vakgebied van een loodgieter.  Voor het aansluiten en onderhouden van de gasleidingen heb je een expert op dit gebied nodig. Je wilt toch met een veilig gevoel in je huis wonen en je daar geen zorgen over maken. Een loodgieter is van alle techniek en veiligheidsnormen op de hoogte om zo de gasleidingen zorgvuldig aan te sluiten. Voor het onderhoud van de cv ketel is een loodgieter net zo deskundig en ook dit is belangrijk om door een vakman te laten doen zodat je er weer warmpjes bijzit.

Dakbedekking leggen en onderhoud

Niet alleen voor leidingwerk maar ook voor reparaties of vervanging van dakbedekking kun je een loodgieter bellen. Een lekkage van het dak kan voor veel vervelende problemen zorgen. De lekkage wordt vaak laat opgemerkt en de locatie van het lek is moeilijker te bepalen dan je zou denken. Water stroomt namelijk niet altijd in een rechte stroom naar beneden maar trekt in de muren en zorgt daar dan voor problemen. Zodra je dus merkt dat je een lekkage hebt, wacht dan niet te lang want het kan best zo zijn dat deze lekkage al dagen of zelf weken bestaat, waardoor de schade ook veel groter is dan het lijkt.  Controleer dus regelmatig de daken van je woning of kantoorpand.

Verstoppingen verhelpen

Loopt het douchputje, de wastafel of nog erger de wc niet meer leeg, dan heb je last van één of meerdere verstopte leidingen. Dit zorgt voor een hele ongemakkelijke situatie en alsof dit nog niet erg genoeg is vaak gaat dit gepaard met een vieze geur of muffe lucht. Niet fijn en ook niet gezond. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met chemische middeltjes of met de oude vertrouwde ontstopper, een vervelend klusje. Als de verstopping zich dichtbij de opening bevindt dan wil dit nog weleens helpen, maar vaak zit de verstopping veel dieper in de leidingen en heeft het weinig tot geen resultaat. Dan is het de hoogste tijd om de loodgieter te bellen.

Lekkage voorkomen en genezen

Wanneer door slecht of veroudert leidingwerk er een lekkage ontstaat dan zorgt dit meestal voor veel schade aan je huis. Denk hierbij aan vochtplekken in de muren of schade aan de vloer. Een loodgieter beschikt over moderne apparatuur, kennis en ervaring om het lek meestal snel en vakkundig op te sporen. Wanneer het lek gevonden is dan moet je er nog wel bij kunnen komen. Dit is soms lastig want de meeste leidingen zijn mooi weggewerkt in de muren of onder de vloer. Maar voor een loodgieter is dit geen probleem maar een uitdaging.

https://loodgieter-rotterdam.nu/
Solidowonen

Ik heb een bouwkundige keuring in Utrecht nodig

Ga jij binnenkort een huis kopen in Utrecht en heb je nog niet overwogen om een bouwkundige keuring te doen voor dit huis? Dan raden wij je vanaf nu aan om bij elke woning die je wilt gaan kopen in de toekomst om een bouwkundige keuring in Utrecht te laten doen, want dit kan je op ten duur een hoop kosten en ook ellende besparen. Als je een huis gaat kopen dan moet je natuurlijk in eerste instantie voor het huis vallen. Het moet een mooi huis zijn, met genoeg ruimte en in een leuke buurt waar je graag wilt wonen. Dit zijn belangrijke zaken, maar wat dacht je dan van de bouwtechnische staat van een woning bijvoorbeeld? Als je een auto koopt wil je ook niet alleen dat deze er mooi uitziet en snel is, maar wil je ook dat deze motorisch goed in orde is. Dit is eigenlijk precies hetzelfde met een huis in Utrecht en daarom is het altijd verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren als je een huis op het oog hebt dat je aan staat. Bij een bouwkundige keuring in Utrecht wordt er gekeken wat de huidige staat van het huis is, wat eventueel verbeterpunten kunnen zijn en wat hiervan de kosten kunnen gaan zijn die jij kunt gaan verwachten als je het huis wilt gaan kopen. Een bouwkundige keuring in Utrecht kost misschien een paar honderd euro, maar het kan je wel heel veel kosten in de toekomst besparen. Wat vaak gezegd wordt is er dat er een bouwkundige keuring in Utrecht bij het huis zit, die bijvoorbeeld is uitgevoerd door de vorige bewoners. Allemaal leuk en aardig, maar neem dit nooit zomaar klakkeloos aan. Dit zijn immers de mensen die het huis moeten verkopen en voor hun maakt de staat van het huis niet meer uit. Neem dit daarom nooit zomaar aan en ga zelf op onderzoek uit door het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Utrecht.