Categorie archief: Bouwmaterialen

Woodies schroeven van Probo Products

Alles over houtschroeven

Ga je iets bouwen, dan zijn hier allerlei verschillende schroeven voor die je kunt gebruiken. Maar iedere schroef soort kan voor een ander materiaal zijn. Zo zijn er onder andere schroeven voor metaal, hout en beton. Woodies schroeven zijn schroeven speciaal voor hout gemaakt. Onder woodies schroeven zijn er allerlei verschillende soorten schroeven verkrijgbaar. Alle woodies schroeven zijn voorzien van een scherpe punt, door deze punt gaat de schroef gemakkelijker het hout in en is de kans dat het hout splijt kleiner en daarnaast gaat ook de accu van de boormachine langer mee omdat het indraaien van de schroef minder moeite kost dan met een botte punt.

 

Woodies voldraad schroeven zijn voor bijna elk hout type geschikt, ook zijn ze goed te gebruiken zonder voorboren. Ze zijn geschikt voor bevestiging van dun plaatmateriaal.

Woodies vlonderschroeven is een speciale schroef die voor buiten wordt gebruikt. denk hierbij aan vlonders, boeiboorden, balustraden en steiger. Al deze vlonderschroeven zijn van roestvrijstaal materiaal gemaakt. iedere schroef soort heeft bijna een andere kop waar de boormachine op moet worden aangesloten. Zo heeft de tellerschroef van woodies schroeven bijvoorbeeld een bolvormige kop en heeft de scharnierschroef een platte kop.

 

Zo zijn er alleen al onder woodies schroeven allerlei verschillende schroeven verkrijgbaar met elk andere kenmerken die beter zijn voor bepaalde hout soorten.

https://www.proboproducts.nl/1090-houtschroeven

Torx schroeven

Goede torx schroeven aanschaffen, daar zult u erg lang plezier van hebben 

Als eigenaar van een bedrijf dan zult u vast wel weten dat het belangrijk is dat uw werknemers beschikking hebben tot goed materiaal. Als zij werken met goed materiaal dan zullen ze hier tevreden over zijn en dan zult u hier geen klachten over krijgen, daarnaast is het voor u zelf ook belangrijk omdat goedkoop duurkoop wordt als u niet beschikking heeft over goed materiaal. Als u bijvoorbeeld goede schroeven wilt aanschaffen dan kunt u het beste kijken naar torx schroeven. Torx schroeven zijn namelijk kwalitatief gezien hele goede schroeven, ze gaan lang mee en hebben een hoog gebruiksgemak

 

Maar waar kunt u de torx schroeven dan snel en voordelig aanschaffen? 

U wilt natuurlijk niet dat dit te veel gaat kosten, dus daarom is het slim om de aanschaf op het internet te doen. Dit is namelijk heel slim want het kost gewoon veel minder op het internet en het gaat allemaal ook nog eens veel sneller. U kunt namelijk vanaf de bank een keuze maken uit het ruime assortiment en vervolgens maakt u de bestelling en wordt de bestelling ook al snel bezorgd.

https://www.proboproducts.nl/1091-torx-schroeven

Acrylaat kappen voor optimale bescherming

U heeft een uniek object wat u graag veilig wilt presenteren. Of u heeft een kostbaar juweel dat u in de schijnwerpers wilt zetten. Misschien kunst van onschatbare waarde. Dan is het plaatsen van een acrylaat kap over het object een goede keuze. Acrylaat is een materiaal dat helderder is dan glas. Hierdoor wordt het zicht op het object niet belemmerd. Maar er zijn nog andere redenen waarom de acrylaat kap de oplossing voor uw probleem kan zijn.

Slagvast en niet gevoelig voor breuk

Zeker wanneer u uw object wilt beschermen tegen diefstal is een acrylaat kap een uitkomst. Acrylaat is slagvast en breekt niet snel. In tegenstelling tot glas, kan acrylaat dus echt tegen een stootje. Dat is een reden waarom loketten bijvoorbeeld voorzien worden van acrylaat platen. Zoals we al schreven is acrylaat zelfs helderder dan glas en dus 100% lichtdoorlatend. Het is bovendien kraswerend zodat het lange tijd mooi, helder en glanzend blijft. Ook kan het materiaal in de buitenlucht worden gebruikt; weersomstandigheden oefenen geen invloed uit. Het is UV bestendig en verkleurt niet. Tot slot; de kap behoedt uw kostbare object ook tegen vuil en stof.

Acrylaat wordt ook wel PMMA, perspex of plexiglas genoemd

In principe hebben deze materialen praktisch dezelfde eigenschappen. Acrylaat is makkelijk te bewerken. Het kan worden vervormd, gezaagd, verlijmd, gegraveerd, bedrukt etc. Bovendien is acrylaat in vele kleuren verkrijgbaar. Acrylaat vind je ook terug voor totaal andere eigenschappen. Bijvoorbeeld in de industrie waar acrylaat kappen worden geplaatst bij machines ter bescherming van letsel. Acrylaat platen van Vink Techniek worden gebruikt voor (tijdelijke) beglazing, zoals bij boten of aquariums. Ook wordt het materiaal door interieurbouwers en architecten gebruikt waarbij de schoonheid van het materiaal belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan balustrades of delen van bruggen, trappen en overkappingen. Het is een prachtig materiaal met vele mogelijkheden.

Wat houdt lockpicking nou precies in?

Wanneer men een slot opent zonder hierbij een sleutel te gebruiken en ook geen schade toebrengt aan het slot spreekt men van lockpicking. Het is een methode om sloten te openen met behulp van speciale instrumenten om zo het slot van binnen te manipuleren. Hier komt veel doorzettingsvermogen en concentratie bij kijken en er is een hele duidelijke lijn tussen hobbyisten en criminelen beoefenaars. Lockpicking wordt het meest beoefend in groepjes fanatiekelingen die samen bijeenkomen om in een gezellige sociale omgeving meer te leren over deze sport.

Het is in Nederland gewoon toegestaan om de lockpicks te kopen. Het gebruik ervan is ook gewoon toegestaan als je het maar gewoon bij je eigen sloten houdt en niet op andermans sloten gaat lockpicken. Het is totaal niet lastig om een lockpick setje online te bestellen. Het lastige deel is het onder de knie krijgen van de vaardigheden die vereist zijn om een slot daadwerkelijk te kunnen openen met deze tools.

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/tutorial/geschiedenis-van-lockpicking/