Categoriearchief: Duurzaam en gezond wonen

Solidowonen

Zonnepanelen Balk

Woon je in de mooie gemeente De Friese Meren en woon je in (de buurt van) Balk? Het dorp dat in de 18e eeuw welvaart kende door de boterhandel en dat nu een bescherm dorpsgezicht is? Waar elke zomer vele watersporters plezier hebben en die bekend staat om de grote jachthaven? Er staan genoeg mooie huizen in Balk, met allen voldoende zonlicht, vandaar dat het aantrekkelijk is om zonnepanelen in Balk op jouw woning te hebben. Of het nu particulier of zakelijk is, zonnepanelen in Balk zijn in beide gevallen mogelijk.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen in Balk?

Voor particulieren geldt dat jouw woning een beter energielabel krijgt en op den duur levert het je geld op, aangezien de investering van het kopen van zonnepanelen in Balk zich uitbetaalt in minder kosten aan energie. Als je (in de toekomst) de woning zou willen verkopen, krijgt de woning ook meer waarde mee dan zonder zonnepanelen. Daarnaast geven zonnepanelen je een beter gevoel, aangezien je goed bezig bent voor het verbeteren van het milieu. Je bent duurzaam bezig en velen dragen op deze manier, met het hebben van zonnepanelen, hun steentje bij aan een duurzame(re) aarde. Eigenlijk geldt dit ook voor het zakelijke aspect, maar je kunt in sommige gevallen ook subsidies krijgen, zoals de BTW teruggave, informeer hiernaar. Tevens kun je het meenemen in het duurzaamheidsplan van jouw bedrijf en je kunt het meenemen in bijvoorbeeld de sociale media uitingen van jouw bedrijf. Dat men (eventueel jouw doelgroep) weet dat je duurzaam bezig bent, met zonnepanelen op jouw bedrijfspand.

Waar nog meer?

Waar kan ik nog meer zonnepanelen kopen, vraag jij je misschien af? Er zijn in heel Nederland meer dan genoeg zonnepanelen specialisten die jou kunnen helpen met het kopen van zonnepanelen. Wanneer het nu particulier is, of zakelijk. Je kunt zonnepanelen krijgen en kopen in Leeuwarden, maar ook in Maastricht. Laat je verleiden en doe mee aan een beter milieu en geniet van nog meer (fiscale) voordelen.

https://sinnergie.nl/zonnepanelen-balk/
Solidowonen

Hoe draag je bij aan een beter milieu?

Gisteren zag ik een nieuwsbericht dat de warmte van afgelopen zomer inderdaad kwam door het broeikaseffect. We kunnen er dus niet meer omheen draaien dat de aarde opwarmt. Als wetenschappers zeggen dat het echt waar is, moeten we er maar aan gaan geloven dat we echt maatregelen moeten gaan nemen.

Wat voor maatregelen zouden we dan moeten treffen? Er zijn meerdere dingen die we kunnen doen. Van kleine en grote invloed. Een kleine moeite is bijvoorbeeld niet meer zo lang douchen en de verwarming een paar graden lager zetten. Grote maatregelen zijn bijvoorbeeld zonnepanelen nemen of elektrisch gaan rijden. Maar met die kleine dingen maak je niet een heel groot verschil en de grote veranderingen kosten vrij veel geld.

Een optie die ertussen in zit, is het veranderen van je warmtepomp. Ook hier heb je opties, je kan namelijk helemaal gasloos te werk gaan of gedeeltelijk. Je huis verwarmen zonder gas kan helaas niet zomaar. Als je van plan bent in een nieuwbouwhuis te gaan intrekken of als je je huis helemaal gaat verbouwen is deze optie voor jou van beschikking. Maar niet iedereen zit in dat schuitje. Een hybride warmtepomp kan echter wel overal. Hiermee kan je zelfs besparen op je energierekening, wie wilt dat nou niet.

Je zorgt ten eerste ervoor dat het milieu een handje wordt geholpen, maar ook je portemonnee is er beter mee af. Het is dus een goede optie. Is het dan niet heel veel gedoe om je warmtepomp te veranderen? Het antwoord is nee, want onze werknemers helpen u graag met het beslissen welke pomp het beste bij u past. Ook de installatie is iets waar we u bij kunnen helpen. Dat kunnen de meeste mensen namelijk niet zelf en daar is ook geen schaamte in te vinden. Het is eigenlijk vrij logisch dat je dat niet weet. Dus help uzelf en het milieu door uw warmtepomp te veranderen.

https://techneco.nl/besparingstest/
Solidowonen

Tips om goed te kunnen tennissen

De sport tennis lijkt zo makkelijk. Het is niet alleen een Head tennisracket kopen wat mooie schoenen kopen en een beetje met je tennisracket lopen slaan. Nee er komt veel meer bij kijken om goed te kunnen tennissen.

Allereerst is het van belang om de eyes on the ball te hebben. Zorg er echt voor dat je daar op gefocust bent want dat is nogal van belang. Vaak wordt er al verder nagedacht of wordt er teveel nagedacht over het lopen in plaats van het focussen op de bal. Dan punt 2 heeft hier mee te maken. Het is namelijk zo dat mensen alleen hard willen slaan. En natuurlijk is wat kracht altijd handig. Aangezien de tegenstander de bal moeilijker terug kan spelen door de enorme vaart die de bal met zich meebrengt. Maar puur kracht gaat hem niet worden. Hierdoor ga je dingen forceren en zal je vaker een misser hebben of de bal uitslaan. Zorg er voor dat de balans goed is en de kracht later erbij gehaald kan worden. Verder is het erg lastig om door de strategie van de tegenstander heen te prikken. Zo zit er namelijk een hele tactiek achter om de bal goed te slaan en wanneer je moet aanvallen en wanneer niet. Zo heb je een hele grote kans dat als je vooraan staat en de bal komt op je af dat je een punt kan maken. Of je speelt hem zacht of juist keihard terug zodat de tegenstander de bal niet meer terug kan slaan. Zo moet je voor jezelf verschillende tactieken gebruiken om te kijken welke stijl het beste bij je past. Want het zou natuurlijk verschrikkelijk zijn als je een hoge bal krijgt en jij niet dicht bij het net staat om de bal terug te smashen. Probeer dit uit en kijk wat het beste bij je past.

https://www.kctennis.nl/
Solidowonen

De huidige woningmarkt in Utrecht

Wil jij binnenkort naar Utrecht verhuizen of ben je opzoek naar een nieuwe woning in Utrecht met behulp van een Makelaar uit Utrecht? Dan is het belangrijk om te weten hoe het op dit moment staat met de woningmarkt in Utrecht. Is de woningmarkt echt zo slecht of valt de huidige situatie wel een beetje mee? 

De cijfers

Als we kijken naar de cijfers van het NVM dan wordt duidelijk dat de huizenmarkt in grote steden als Utrecht nog steeds erg overspannen is en dat het dus lastig is om een nieuwe woning te vinden. Het is steeds meer een kwestie van snel beslissen en overbieden om serieus een kans te maken op een koopwoning. Als we vergelijken met het aanbod van woningen in voorgaande jaren dan is het aanbod met ruim 20 procent gedaald en zijn de prijzen van de woningen alleen maar hoger geworden. Ook wordt duidelijk dat als gevolg hiervan meer dan de helft van de woningen boven de vraagprijs verkocht worden. Als oplossing voor het woningtekort worden er in en rondom Utrecht steeds meer nieuwbouwwoningen gebouwd. 

Gevolgen voor woningzoekenden

Van deze overspannen woningmarkt en stijgende prijzen word je als woningzoekende natuurlijk niet bepaald vrolijk. Het is dan ook belangrijk om je goed voor te bereiden bij het zoeken van een woning in Utrecht. Kijk eens met behulp van Makelaar uit Utrecht naar wat je maximaal mag lenen, zodat je weet waarnaar je kunt zoeken en wat jouw bovengrens is. Een makelaar uit de omgeving is altijd op de hoogte van het nieuwste aanbod en kan jou meteen helpen bijvoorbeeld bij waar je op moet letten bij het zoeken van een woning en welke biedingen jij precies moet uitbrengen voor een bepaalde woning. 

Voordelen

Ondanks de hoge vraagprijzen en de overspannen huizenmarkt is het in Utrecht nog wel steeds aantrekkelijk in een huis te kopen. Dit heeft te maken met de hypotheekrente die historisch laag is. De rente zal naar verwachting wel iets oplopen, maar alsnog blijft het kopen van een woning in Utrecht aantrekkelijk.  Ben je dus opzoek naar een woning in Utrecht dan is het belangrijk dat jij je hoofd koel houdt en snel beslist tijdens het proces. De woningmarkt is nog steeds erg overspannen en de prijzen blijven oplopen. Zorg er bij jouw zoektocht dan ook voor dat je voorbereid te werk gaat zodat je ook daadwerkelijk snel kunt beslissen en schakelen bij het vinden van jouw droomwoning.

https://makelaar-utrecht.nu/
Solidowonen

Buiten spelen

Als ouder doe je natuurlijk je uiterste best om je kind op te voeden. Het liefst wil je dat je kind later een gelukkig, lief en succesvol mens wordt en je doet alles wat je kunt om hier aan bij te dragen. Je wilt dat je kind gezond blijft en zich goed kan ontwikkelen. Iets wat goed is voor de ontwikkeling van een kind is buitenspelen. Het is gezond voor kinderen om elke dag genoeg te bewegen en het is heel goed voor de sociale ontwikkeling. Kinderen leren zo omgaan met andere kinderen en daar hebben ze hun hele verdere leven profijt van. Ook leren kinderen veel nieuwe vaardigheden tijdens het buitenspelen. Ze zijn fysiek bezig en leren daarom vaardigheden zoals rennen, gooien en klimmen.

Buitenspelen is heel goed voor de beweging van kinderen. Ze zijn vaak overal naar toe aan het rennen en ze klimmen op allerlei toestellen. Als volwassene doe je het ze bijna niet na! Tegenwoordig spelen veel kinderen binnen en daardoor zitten ze veel meer stil. Ze zitten urenlang in dezelfde houding en dit is alles behalve goed voor de lichamelijke ontwikkeling.  

Naast dat buitenspelen goed is voor de gezondheid en de sociale vaardigheden van een kind, is het ook goed voor de vitamine D. Vitamide D neem je vooral op uit de zon, dus door veel buiten te zijn, krijgen kinderen genoeg vitamine D binnen. Dit is een belangrijke vitamine voor kinderen, omdat ze nog veel moeten groeien.

Het is voor kinderen natuurlijk niet zo leuk om alleen buiten te spelen, ze spelen natuurlijk het liefst buiten met andere kinderen uit de buurt of uit de straat. Daarvoor is het wel zo prettig als er speelgelegenheden in de buurt zijn, want die dienen vaak als verzamelpunt waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen afspreken. Als er geen buiten speeltoestellen in de buurt zijn kunnen kinderen elkaar dus niet goed ontmoeten en ze gaan op zoek naar andere plekken om te spelen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, want veel plekken zijn nu eenmaal niet zo geschikt voor kinderen om te spelen. Simpelweg een houten speeltoestel in de buurt neerzetten verhelpt dit.   

https://www.buitenspeelgoed.nl/

Witgoed defect? Wasmachine reparatie in Tilburg is de oplossing

Als u op zoek bent naar een wasmachine, zult u waarschijnlijk op zoek zijn naar een voorlader met een Energy Star-label. Mijn huidige wasmachine is een normale (niet-HE) toplader, maar toch voldoet hij zeker aan een aantal van de criteria voor een fantastische reiniging. Wanneer je naast de rubberen mat je zware wasmachine plaatst, zal deze het moeilijk krijgen om hem te beschadigen.

Draagbare ringen kunnen in veel situaties nuttig zijn. De best beoordeelde draagbare wasmachines zouden in staat moeten zijn om effectief kleding schoon te maken, terwijl ze compact en eenvoudig te gebruiken zijn in een aantal situaties. De draagbare wasmachines zijn meestal verbonden met de gootsteen. Sommige wasmachines bieden de mogelijkheid om te veranderen naar watertemperatuur voor unieke delen van de cyclus.

Wasmachine reparatie dienst in Tilburg.

Maar wat doe je als je wasmachine kapot is? Dan moet je een wasmachine reparatie dienst bellen. Een goed bedrijf waar ik hartstikke tevreden mee ben, is dit bedrijf in Tilburg.

Sommige wasmachines blijven op een constante afstand om meer consistente resultaten te leveren. Er is een mechanisch of elektronisch besturingsmechanisme bekend als een wasmachine of vaatwasser, waardoor de verschillende elementen van de wasmachine een reeks stappen doorlopen om je kleding te wassen, spoelen en te draaien. Hedendaagse wasmachines komen uitgerust met de beste specificaties om superieure reinigingsresultaten te leveren met zeer weinig werk.

In Europa zijn wasmachines iets beter volgens onze onderzoek. Het kan moeilijk zijn om een ​​wasmachine te kiezen. Als je op zoek bent naar een van de meest fundamentele en betaalbare wasmachines die je toch kunt vertrouwen om je kleding goed te wassen, dan is de dit bedrijf misschien een goede optie. Hoewel front loading machines u in de toekomst kunnen helpen besparen door energie-efficiëntie, hebben ze de neiging om een ​​groter prijskaartje te dragen, wat misschien niet de beste keuze voor u is.

Gratis verwarmen met een luchtcollector op zonne-energie

Bespaar tot wel 40% op uw verwarmingskosten met een luchtcollector.

Een luchtcollector ook wel solar air heater genoemd, zuigt de koude lucht aan met behulp van een ventilator die op zonne energie werkt waarna deze koude lucht wordt opgewarmd met behulp van de zon en de ruimte ingeblazen wordt.

Met een lucht collector van luchtcollector is het mogelijk de lucht 10 tot wel 30 graden op te warmen. U kunt begrijpen dat als u deze lucht in uw woonhuis blaast er een aanzienlijke besparing kan zijn op uw kosten voor verwarmen. Uw kachel hoeft immers minder aan te slaan en verbruikt dus minder gas of electra.

Daarnaast is de lucht die door de collector heenloopt een aangename lucht en werkt meteen als een anti vocht apparaat en zorgt er dus voor dat pollen en schimmels geen kans meer krijgen.

Gratis warmte met Zonne-Energie

De luchtcollector werkt geheel zelfstandig op de zon en hoeft dus niet aangesloten te worden op het stroomnet. Zelf de inwendige ventilator werkt op zonne-energie met behulp van het ingebouwde solar paneel.

U kunt het paneel ook plaatsen in bijvoorbeeld uw caravan of vakantie woning. Ook als u er niet bent zal het apparaat zichzelf aan en uitzetten. Met behulp van de meegeleverde thermostaat kan men een temperatuur instellen waarbij de collector moet stoppen met verwarmen.

Zelfs in de winter is het mogelijk uw dierenverblijf, paardenstal, kelder, caravan, zomerhuis of gewoon uw woning bij te verwarmen met de luchtcollector. Hij is eenvoudig zelf aan te sluiten en vergt nauwelijks onderhoud.

Voordelen luchtcollector:

  • Lage aanschaf en snelle terugverdientijd.
  • 100% duurzaam
  • Flink besparen op uw kosten voor verwarmen
  • Werkt ook in de winter bij zon.
  • Anti vocht, anti schimmels
  • Gezond leefklimaat
  • Ideaal in vakantiewoning in het buitenland
  • Ideaal voor in uw garage, kelder, caravan, zomerhuis dierenverblijf of woonhuis.
  • In combinatie met een losse solar afzuiger nog meer rendement en grotere oppervlaktes mogelijk
  • Werkt geheel op zonne energie. Dus geen stroom nodig!

Meer informatie over de Luchtcollector is te vinden op de website van www.warmteshop.eu

https://warmteshop.eu/product-categorie/luchtcollector/
Solidowonen

LED E27 EN HUN VOORDELEN

LED lampen hebben voordelen, dat ook al hun prijs op het moment van aankoop vaak een kleine investering is, is de meeste huishoudens ook al bekent. Het meest voor de hand liggende voordeel is zijn zeer laag enegieverbruik, waardoor het de meest energie-besparende vorm van verlichting is op de markt. Een ander belangrijkste voordeel ten opzichte van andere vormen van energiebesparende lampen is de lange levensduur die deze lampen hebben. Volgens fabrikanten, naar verwachting ten minste 25000 uur. Dat is ongeveer drie keer langer dan een CFL lamp? LED-verlichting hebben een breed scala van kleuren, straal hoeken en helderheid, en zijn voordelige eigenschappen staan toe om ze te gebruiken op verschillende gebieden, maar ook zijn er een paar dingen best te voorkomen. Dus wat zijn de do’s en don’ts met LEDs, naast de reguliere voordelen?

LED E27 lampen zijn beschikbaar voor laagspanning systemen. Aangezien laagspanning LED verlichting enigszins verschillende eisen hebben, zullen we hier alleen netspanning bespreken, aangezien deze lampen de meest gebruikte zijn in huishoudens. Dus wat zijn de voor de hand liggende voordelen van LED’s voor lichtnet? Aangezien ze met de regelmatige hulpstukken, zoals E27, E14, GU10 of B22 komen, B15 is het zeer gemakkelijk uw oude lampen te vervangen met LEDs. Ten eerste moet je deze altijd uitschakelen en deze vervolgens verwijderen. Zodra u de LED lamp in zijn plaats draait, zet je hem met de klok mee zo ver als je kunt.

LED-lampjes zijn niet gevoelig voor veel aan te schakelen, zodat wanneer geplaatst, u deze aan en uit kan schakelen zo vaak als u wilt. De LED-diodes zijn gevoelig voor warmte, maar ze zijn niet zo gevoelig voor koude. LED-lampjes zijn beschikbaar met verschillende IP-ratings (IP-rating geeft de mate van bescherming tegen objecten en water). LED E27 lichten met IP-beoordeling meer dan 54, ze zijn ook geschikt voor gebruik in vochtige plaatsen. Ook krijgen ze hun volledige helderheid direct, dus hoeft u niet enkele minuten te wachten alvorens ze beginnen werken in de ruimte die zij verlichten. LED-schijnwerpers zijn ideale oplossingen voor het lezen van, bijvoorbeeld, aan de ene kant omdat het licht directioneel is, zodat zij verkrijgbaar zijn met smallere lichtbundel hoeken. Dit maakt het ook de gezondste lichtoplossing van de markt.

LEDs zijn zeer heldere en directe lichtbronnen, dus voorkomen direct te kijken naar de lampen wanneer ze zijn ingeschakeld. Als uw LED-diodes onthuld worden, raak ze zo weinig mogelijk aan, aangezien het natuurlijke vet van de menselijke huid stof zal aantrekken en de helderheid zal verlagen. De beste oplossing is om LED lampen te kopen met een glasdeel ter bescherming van de diodes van stof. Niet-dimbare LED’s kunnen worden geruïneerd met dimmen schakelaars, maar ook Dimbare LED lampen hebben speciale vereisten voor wissels en kruisings dimmers. De meerderheid van Dimbare LED’s opereren met TRIAC dimmers (dat is de traditionele, niet-elektronische dimmer meestal draaide met een knop of verplaatst met een dia), maar niet alle van hen, dus het is best om te controleren de lamp met de leverancier voordat u start met het gebruik.

Het is gemakkelijk te zien dat de voordelen van LED-lampen gewoon opwegen tegen de weinige dingen waar je aandacht moet aan besteden, bij het gebruik daarvan.

http://www.leds-depot.be/led-230v/e27-led-lampen.html