Een goede radiator kiezen: met een radiator tool

Precies zoals ieder onderdelen van een huis relevant is vanwege de kwaliteit en het comfort, is een hoogwaardige radiator kopen al even belangrijk bij het waarborgen van een comfortabele kamer. Radiatoren bestaan er in alle soorten en maten, niettemin één ding is zeker: ze hebben alle hun baten. Met wat houd je over het algemeen rekening gedurende een radiator uitkiezen? Hangt de voorkeur van de radiator af van de ruimte waarin deze gesitueerd zal worden? Waarom moet ik de vermogen uitkienen van de radiator? Ieder vragen welke een beantwoording eisen, plus degelijk radiator advies is naderhand zowel erg belangrijk.

Becijfering verwarming en de temperatuur van de radiator

Is er behoeftigheid aangaande een aanzienlijke vermogen of volstaat een minder vermogen? Het antwoord hiervoor is grotendeels ondergeschikt van de omvang van de plek waarin de radiator geplaatst wordt: het volume van de kamer kan gemakkelijk becijferd worden middels een capaciteits berekening – het warmteafgifte uitrekenen van een radiator is immers essentieel. Hiermee wordt het capaciteit van de ruimte vermenigvuldigd met het aantal Watt dat essentieel is om de plaats te verwarmen – gemiddeld middenin de 75 en 85 watt. De benodigde temperatuur van een vertrek hangt af van het type vertrek aldus moet een slaapvertrek geringer verwarmd worden dan een badkamer – gemiddeld 18 tegenover 24 graden – wat derhalve een verschil in nodige wattage met zich meebrengt. Deze becijfering vermogen heeft uiteraard een grote invloed omtrent de selectie van radiator.

De plaats van de radiator speelt eveneens een rol

Het optimaal en evenwijdig verdelen van de hitte van de radiator is relevant om energie te bezuinigen. Radiatoren worden bijvoorbeeld het best onder ramen of nabij deuren geïnstalleerd, aangezien daar kou gemakkelijker binnenkomt.

De goede radiator aankopen belangrijke factoren

Het materiaal waaruit een radiator is gemaakt heeft een invloed op de warmteafgifte. Zodanig is een plaatstalen radiator betaalbaar en energiezuinig, terwijl een gietijzeren model milieuvriendelijk is en daarbovenop een authentieke uitstraling aan de kamer geeft. Een aluminiumradiator is dan weer geheel in één, dankzij een snelle warmtegeleiding, het vaakst geschikt voor vochtige ruimtes door middel van de roestwerend eigenschappen en een snellere opwarming. Evenals de isolatie van uw verblijf is hierbij belangrijk: met een goede isolatie kan dat vermogen wat verlaagd worden en vice versa.

De afmetingen van de radiator bedragen eveneens van belang: er wordt best rekening gehouden met wat extra benodigde grootte (5 – 10cm) om bijvoorbeeld beugels en aansluitingen te kunnen plaatsen. Daarbij hebben evenals de diepte als de breedte van de radiator een invloed aangaande de hoeveelheid afgegeven warmte en spelen vanzelfsprekend een rol gedurende de aanschaf van een nieuwe radiator.

Tenslotte moet er bij het uitkiezen van een radiator rekening gehouden worden met het behoud of verlies van warmte, wat bijvoorbeeld door de graad van isolatie van de ruimte bepaald wordt. Bij een degelijk geïsoleerde woning kan er tot wel 10% van het normale benodigde vermogen afgetrokken worden, terwijl er bij minder goed geïsoleerde kamers juist meer nodig is – tot 15% meer.

 

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/radiatoren

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/radiatoren