Glas in uw badkamer

Glas is een prachtig product: sterk, mooi transparant en eenvoudig schoon te houden. Bij de bouw en inrichting van een huis wordt glas voor veel toepassingen gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld in uw badkamer kijkt, ziet u daar waarschijnlijk een glazen spiegel. Maar ook de douchecabine kan (bijna) geheel of gedeeltelijk uit glas bestaan. 

Een nieuwe ontwikkeling bij de vormgeving van sanitair is de inloopdouche. Het voordeel van deze douche is het ruimte-effect, maar ook het gevoel van fysieke vrijheid dat doorgaans ontbreekt in een cabine. Ook kan de warme en vochtige lucht gemakkelijk uit de ruimte worden afgevoerd, terwijl dit bij een cabine tijdens het douchen vaak minder goed mogelijk is. Daarnaast is een inloopdouche gemakkelijker schoon te maken.

Afhankelijk van de grootte en de inrichting van uw badkamer kunt u overwegen om een glazen wand in uw inloopdouche te plaatsen. Hiermee voorkomt u dat de rest van de badkamer tijdens het douchen nat wordt.

Daarnaast handhaaft u door de transparantie van het glas het ruimte-effect dat een inloopdouche biedt. U kunt er echter ook voor kiezen om een gedeelte van deze glaswand niet transparant te maken door matglas. Dit garandeert de privacy tijdens het douchen wanneer de badkamer door meerdere personen tegelijkertijd wordt gebruikt.

Een andere optie is om aantrekkelijke applicaties in het glas te laten slijpen of graferen ter decoratie. Op internet zijn veel voorbeelden ter inspiratie te vinden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor afbeeldingen die te maken hebben met de badkamer, water, zeilen, de natuur of een vakantie. Maar u kunt er ook een portret van uw huisgenoten in laten slijpen of van uw favoriete huisdier. Er is voldoende keuze.

Een dergelijke glaswand is in verschillende prijscategorieën verkrijgbaar. U kunt hiernaar informeren bij winkels voor sanitair, doe-het-zelf-zaken en de glashandel. De akoestiek in uw badkamer voor het zingen onder de douche zal door de glaswand alleen maar fraaier klinken!

http://www.aa-glazenwanden.nl/