Solido Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Het ultrasoon bad

Het ultrasoon bad is een hele populaire manier voor het reinigen van rvs, omdat het de rvs grondig kan reinigen zonder het te beschadigen en het neemt ook nog eens weinig tijd in beslag.

 

Lage frequentie geluidsgolven

 

Het ultrasoonbad is effectief, doordat het gebruik maakt van lage frequentie geluidsgolven om te reinigen. Hierbij is de regel hoe lager de frequentie van het geluid, hoe beter de ultrasoon bad kan reinigen. De professionele ultrasoon apparaten hebben dan ook een hele lage frequentie. Het gebruik van de ultrasoon bad is heel simpel. De bad moet gevuld worden met de speciale reinigingsvloeistof op waterbasis en daarna moet de rvs volledig in de reinigingsvloeistof ondergedompeld worden. Als het apparaat dan aangezet word, stuurt de geluidsgolven rond dat de rvs grondig reinigen.

 

Door deze methode word de rvs als nieuw en word het totaal niet beschadigd. De geluidsgolven kunnen namelijk de rvs niet beschadigen, waar borstels en sponsen dat wel kunnen. De geluidsgolven kunnen ook veel dieper reinigen, zo kunnen ze zelfs in de minuscule gaatjes reinigen, dat niet met de blote oog waarneembaar zijn.

 

Er is ook een particuliere versie van de ultrasoon bad te koop voor particulieren, alleen is het niet zo krachtig als de professionele. De particuliere ultrasoon apparaten hebben een wat hoger frequentie en kosten tussen de 500 en 2000 euro. De duurdere apparaten zijn meestal wel wat krachtiger en hebben dus ook een lagere frequentie.

 

Polijsten

 

De ultrasoon bad maakt de rvs weer net nieuw en het is wel handig om het zo te houden. De professionele bedrijven polijsten de rvs daarom ook, nadat het gereinigd is. Zo komt er een beschermende laagje op de rvs, waardoor het beschermt word tegen vuil en oppervlakkige krassen. De rvs polijsten en ultrasoon reinigen, word dan ook door de meeste bedrijven in een pakket aangeboden.

 

Bij de rvs polijsten heb je keuze uit verschillende mogelijkheden en elke methode heeft weer zijn eigen prijs. De meeste mensen kiezen voor hoogglans polijsten, omdat de rvs dan echt net nieuw lijkt. Het krijgt een hele mooie glans en de dofheid dat het had gaat dan ook helemaal weg.

 

Het polijsten kun je ook thuis zelf doen, als je liever niet extra betaald voor het polijsten. Je hebt dan wel de juiste middelen nodig, om dit te kunnen doen. Je moet de polijst pasta hebben en een microvezel doekje, zodat je de rvs niet beschadigd. Op het internet vind je dan genoeg filmpjes van hoe je het precies moet polijsten, voor de beste resultaten.

https://vangeenen.nl