Categoriearchief: Isolatie

Solidowonen

Muurisolatie

Heb jij al eens gedacht aan muurisolatie? Bij een huis dat niet geïsoleerd is verdwijnt twintig procent van de warmte door de muren en ramen. Dit betekent dus dat de kachel meer moet stoken om het huis warm te houden en dat jouw energierekening hoger is dan dat het zou kunnen zijn.

 

Voordelen muurisolatie

Muurisolatie is binnen een relatief korte tijd al rendabel. Zo zorgt het ervoor dat de energierekening lager wordt en dat de muren en vloeren minder koud en kil aan gaan voelen. Hiernaast voelt het huis gemoedelijker, tocht het minder en vermindert het de kans op vocht- en schimmelproblemen. Daarnaast ben je bewuster bezig met het milieu, doordat je minder hoeft te stoken. Zo ben je duurzaam bezig. 

Een ander voordeel waar je in de toekomst eventueel mee te maken gaat krijgen, is dat dat je een hogere waardering krijgt op de huizenmarkt. Zo krijg je een positiever energielabel.

 

Muurisolatie methoden

De meeste moderne huizen die in de afgelopen jaren zijn gebouwd hebben vaak al een goede isolatie. Oude huizen daarentegen hebben vaak slechte isolatie of helemaal geen isolatie. Het kan zijn dat er al wel een spouwmuur in het huis zit. De muurisolatie methode ligt aan het soort huis en de wensen. Elke methode heeft ook weer zijn voor- en nadelen. Ga voordat je naar een muurisolatiebedrijf toestapt dus eerst na of je al isolatie of een spouwmuur hebt. Er zijn verschillende muurisolatie methoden waar je voor kunt kiezen:

–        EPS muurisolatie

–        PIR muurisolatie

–        Schuim muurisolatie

–        Glaswol muurisolatie

–        Schapenwol isolatie

–        Vlas isolatie

 

Je kunt een muur isoleren via de spouwmuur. Wanneer deze er niet is kun je kiezen voor het isoleren van binnenuit of vanaf de buitenkant van het huis. Bij isolatie vanaf de buitenkant wordt het aanzicht van het huis echter anders. Dit is niet altijd toegestaan. Hiervoor kun je extra informatie aanvragen bij de gemeente.

http://www.isolerendoejezo.nl/muurisolatie/
Solidowonen

EPS isolatie

EPS isolatie

Wat is het? EPS isolatie parels is een bekend isolatie materiaal. Deze parels hebben bijzondere eigenschappen. Het is het beste en sterkste isolatiemateriaal. Ze worden gebruikt voor het navullen van een spouwmuur. Ze kunnen eindeloos gerecycled worden, hierdoor zijn ze erg milieuvriendelijk. De EPS isolatie parels worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Van zwemvesten tot funderingen. De parels worden met een lijmlaag aangebracht in de spouwmuur. Het isoleren van een spouwmuur moet goed gebeuren. Laat dit daarom door een deskundig bedrijf doen. Nadat de EPS isolatie is aangebracht zijn de muren perfect gevuld. Het gevolg is lagere woonlasten en meer wooncomfort.

 

Materiaal en voordelen

De parels zijn gesloten celletjes. Het is mono-materiaal, wat betekent dat het uit een soort materiaal bestaat. Voor het grootste deel bestaan de parels uit lucht. Hierdoor zijn ze ontzettend licht van gewicht, maar toch erg sterk, drukvast en waterbestendig. Dit materiaal is brandvertragend en bevat minder schadelijke stoffen. De levensduur van de parels wordt geschat op ruim honderd jaar, dit is erg lang. De EPS isolatie heeft vele voordelen. Een korte opsomming van de voordelen:

–       Beste en sterkste isolatiemateriaal

–       Milieuvriendelijk

–       Goed geïsoleerd huis

De EPS isolatie parels bestaan dus uit uitzonderlijk en uniek materiaal. Daarnaast heeft het vele voordelen en misschien wel het belangrijkste: het is milieuvriendelijk!

https://www.schuilisolatiezorg.nl/eps-isolatie-parels/
Solidowonen

Spouwmuurisolatie plaatsen met Soloya

De spouwmuurisolatie van Soloya geeft u de financiële mogelijkheid om tot wel 30% te besparen op uitgaven voor enrgie. Met de plaatsing van de juiste  spouwisolatie van isolatieprof Soloya kan u hierdoor dus veel minder uitgeven aan energie en verwarming van de woning.

Isolatie spouwmuur reduceert aanzienlijk het warmteverlies vanuit de woning en zorgt voor de verhoging van het akoestisch comfort in de woning. Is uw woning daterende voor 1976? Dan is het hoogst waarschijnlijk dat u onnodig veel warmte via de gevel verliest door een gebrek aan de nodige spouwmuurisolatie. De verwarming van een woning is voor iedereen de grootste maandelijkse uitgave. Belangrijk is dus dat de warmte niet ontsnapt door een slechte isolatie van de spouwmuur. Door het aanbrengen van geschikte spouwisolatie behoren koudebruggen tot de verleden tijd.

Spouwmuurisolatie door een isolatiespecialist? Bij Soloya kiest u voor de plaatsing van de beste spouwisolatie als na-isolatie van de spouwmuur! Meer info op www.soloya.be

http://www.soloya.be/spouwmuurisolatie/