Categoriearchief: Isolatie

Solidowonen

De voordelen van isolatie

Wanneer je een woning hebt kun je er voor kiezen om deze te laten isoleren. Als je isolatie in je woning laat aanbrengen profiteer je namelijk van meerdere voordelen. Eén van de voordelen is natuurlijk dat woningisolatie de warmte binnen het huis houdt. Zo gaat er minder kou naar buiten, waardoor het lekker warm in huis blijft. Wanneer je kiest voor isolatie in je woning dan bespaart dit dus energie, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Zelfs in de zomer geeft isolatie in je woning meer voordelen.

Meer weten over de voordelen van isolatie? Lees dan hieronder verder.  

Alle voordelen van isolatie

Zoals net ook al is verteld biedt isolatie binnen een woning meerdere voordelen.In een goed geïsoleerde woning krijgt warmte geen kans om te ontsnappen. Dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie zorgen voor minder verlies van warmte via bijvoorbeeld het dak of de vloer. Als je woning niet geïsoleerd is dan kun je wel 30% warmte via het dak verliezen en 20% via de muren. De verwarming hoeft in een geïsoleerde woning minder hard te werken en dat heeft als voordeel dat je woning wel lekker warm blijft, maar je niet de verwarming hoger hoeft te draaien.

Het gevolg daarvan is dat de energiekosten omlaag gaan. De flinke besparing op de energierekening maakt woningisolatie een relatief lage investering. Bovendien heb je isolatie snel terugverdiend. Dit al tussen de 3 en 7 jaar. Dit is echter wel afhankelijk van het type woningisolatie. Een ander voordeel is dat je geen last hebt van vochtproblemen. Bij een niet-geïsoleerde woning kan vocht ongestoord naar binnen dringen. Zo ontstaat er tocht, condens en kan zelfs leiden tot ongedierte en schimmel. Dit wil je uiteraard niet. Tevens wordt ook geluidsoverlast verminderd. Geluidsoverlast veroorzaakt door kieren in wanden en vloeren wordt door woningisolatie voorkomen.

Zelf isolatie aanbrengen of uitbesteden?

Afhankelijk van of je het dat wilt isoleren of de muren kun je best zelf gaan isoleren. Echter komt er wel de nodige kennis en handigheid bij aan te pas. Veel mensen kiezen er voor om toch zelf hun dak te gaan isoleren. Met als voornaamste reden de besparing op kosten. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het plaatsen niet alleen iets kost. Je moet natuurlijk ook beschikken over de materialen en tevens ook de tijd hebben om zelf isolatie te gaan plaatsen. Als je bijvoorbeeld door het plaatsen van isolatie minder kunt werken, dan is het belangrijk om die overweging goed in kaart te brengen. Kijk daarbij dus naar of het zelf plaatsen van isolatie in zijn geheel ook echt voordeliger voor je is.

https://www.schuilisolatiezorg.nl/
Solidowonen

Muurisolatie

Heb jij al eens gedacht aan muurisolatie? Bij een huis dat niet geïsoleerd is verdwijnt twintig procent van de warmte door de muren en ramen. Dit betekent dus dat de kachel meer moet stoken om het huis warm te houden en dat jouw energierekening hoger is dan dat het zou kunnen zijn.

 

Voordelen muurisolatie

Muurisolatie is binnen een relatief korte tijd al rendabel. Zo zorgt het ervoor dat de energierekening lager wordt en dat de muren en vloeren minder koud en kil aan gaan voelen. Hiernaast voelt het huis gemoedelijker, tocht het minder en vermindert het de kans op vocht- en schimmelproblemen. Daarnaast ben je bewuster bezig met het milieu, doordat je minder hoeft te stoken. Zo ben je duurzaam bezig. 

Een ander voordeel waar je in de toekomst eventueel mee te maken gaat krijgen, is dat dat je een hogere waardering krijgt op de huizenmarkt. Zo krijg je een positiever energielabel.

 

Muurisolatie methoden

De meeste moderne huizen die in de afgelopen jaren zijn gebouwd hebben vaak al een goede isolatie. Oude huizen daarentegen hebben vaak slechte isolatie of helemaal geen isolatie. Het kan zijn dat er al wel een spouwmuur in het huis zit. De muurisolatie methode ligt aan het soort huis en de wensen. Elke methode heeft ook weer zijn voor- en nadelen. Ga voordat je naar een muurisolatiebedrijf toestapt dus eerst na of je al isolatie of een spouwmuur hebt. Er zijn verschillende muurisolatie methoden waar je voor kunt kiezen:

–        EPS muurisolatie

–        PIR muurisolatie

–        Schuim muurisolatie

–        Glaswol muurisolatie

–        Schapenwol isolatie

–        Vlas isolatie

 

Je kunt een muur isoleren via de spouwmuur. Wanneer deze er niet is kun je kiezen voor het isoleren van binnenuit of vanaf de buitenkant van het huis. Bij isolatie vanaf de buitenkant wordt het aanzicht van het huis echter anders. Dit is niet altijd toegestaan. Hiervoor kun je extra informatie aanvragen bij de gemeente.

http://www.isolerendoejezo.nl/muurisolatie/
Solidowonen

EPS isolatie

EPS isolatie

Wat is het? EPS isolatie parels is een bekend isolatie materiaal. Deze parels hebben bijzondere eigenschappen. Het is het beste en sterkste isolatiemateriaal. Ze worden gebruikt voor het navullen van een spouwmuur. Ze kunnen eindeloos gerecycled worden, hierdoor zijn ze erg milieuvriendelijk. De EPS isolatie parels worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Van zwemvesten tot funderingen. De parels worden met een lijmlaag aangebracht in de spouwmuur. Het isoleren van een spouwmuur moet goed gebeuren. Laat dit daarom door een deskundig bedrijf doen. Nadat de EPS isolatie is aangebracht zijn de muren perfect gevuld. Het gevolg is lagere woonlasten en meer wooncomfort.

 

Materiaal en voordelen

De parels zijn gesloten celletjes. Het is mono-materiaal, wat betekent dat het uit een soort materiaal bestaat. Voor het grootste deel bestaan de parels uit lucht. Hierdoor zijn ze ontzettend licht van gewicht, maar toch erg sterk, drukvast en waterbestendig. Dit materiaal is brandvertragend en bevat minder schadelijke stoffen. De levensduur van de parels wordt geschat op ruim honderd jaar, dit is erg lang. De EPS isolatie heeft vele voordelen. Een korte opsomming van de voordelen:

–       Beste en sterkste isolatiemateriaal

–       Milieuvriendelijk

–       Goed geïsoleerd huis

De EPS isolatie parels bestaan dus uit uitzonderlijk en uniek materiaal. Daarnaast heeft het vele voordelen en misschien wel het belangrijkste: het is milieuvriendelijk!

https://www.schuilisolatiezorg.nl/eps-isolatie-parels/
Solidowonen

Spouwmuurisolatie plaatsen met Soloya

De spouwmuurisolatie van Soloya geeft u de financiële mogelijkheid om tot wel 30% te besparen op uitgaven voor enrgie. Met de plaatsing van de juiste  spouwisolatie van isolatieprof Soloya kan u hierdoor dus veel minder uitgeven aan energie en verwarming van de woning.

Isolatie spouwmuur reduceert aanzienlijk het warmteverlies vanuit de woning en zorgt voor de verhoging van het akoestisch comfort in de woning. Is uw woning daterende voor 1976? Dan is het hoogst waarschijnlijk dat u onnodig veel warmte via de gevel verliest door een gebrek aan de nodige spouwmuurisolatie. De verwarming van een woning is voor iedereen de grootste maandelijkse uitgave. Belangrijk is dus dat de warmte niet ontsnapt door een slechte isolatie van de spouwmuur. Door het aanbrengen van geschikte spouwisolatie behoren koudebruggen tot de verleden tijd.

Spouwmuurisolatie door een isolatiespecialist? Bij Soloya kiest u voor de plaatsing van de beste spouwisolatie als na-isolatie van de spouwmuur! Meer info op www.soloya.be

http://www.soloya.be/spouwmuurisolatie/