Categorie archief: Isolatie

Spouwmuurisolatie plaatsen met Soloya

De spouwmuurisolatie van Soloya geeft u de financiële mogelijkheid om tot wel 30% te besparen op uitgaven voor enrgie. Met de plaatsing van de juiste  spouwisolatie van isolatieprof Soloya kan u hierdoor dus veel minder uitgeven aan energie en verwarming van de woning.

Isolatie spouwmuur reduceert aanzienlijk het warmteverlies vanuit de woning en zorgt voor de verhoging van het akoestisch comfort in de woning. Is uw woning daterende voor 1976? Dan is het hoogst waarschijnlijk dat u onnodig veel warmte via de gevel verliest door een gebrek aan de nodige spouwmuurisolatie. De verwarming van een woning is voor iedereen de grootste maandelijkse uitgave. Belangrijk is dus dat de warmte niet ontsnapt door een slechte isolatie van de spouwmuur. Door het aanbrengen van geschikte spouwisolatie behoren koudebruggen tot de verleden tijd.

Spouwmuurisolatie door een isolatiespecialist? Bij Soloya kiest u voor de plaatsing van de beste spouwisolatie als na-isolatie van de spouwmuur! Meer info op www.soloya.be

http://www.soloya.be/spouwmuurisolatie/

Standaard isolatieglas en dubbel glas

Een aantal weetjes over dubbelglas is dat u met isolatieglas flink op de energiekosten bespaard en dat dubbelglas uit verschillende soorten en specificaties bestaat. Wat zijn de prijzen, soorten en specificaties?

Isolatieglas of dubbelglas?

Dubbel glas noemt men ook wel isolatieglas. De prijzen van isolatieglas variëren van €65,- tot €120,-. De prijs wordt hoofdzakelijk bepaald door de het type glas en de isolerende eigenschappen. Informeer bij uw erkende glashandel naar de exacte prijs.

Wat doet isolatieglas?

Met isolatieglas wordt de warmte-isolatie in uw woning verbeterd. Isolatieglas heeft twee lagen glas en daartussen zit een luchtdichte ruimte die gevuld is met gas of lucht. Deze luchtdichte ruimte wordt ook wel spouw genoemd. De U-waarde, met een moeilijk woord ‘warmtedoorgangscoëfficiënt’ genoemd, bepaald de mate van isolatie. De U-waarde wordt toegekend na een natuurkundige berekening van de hoeveelheid warmte per vierkante meter, graad van temperatuurverschil en seconde, die door beide zijden van een wand worden doorgelaten. Als men een hoge U-waarde meet, is de isolatie thermisch beneden peil.

Welk isolatieglas isoleert het best?

Isolatieglas wordt met HR typen aangeduid. HR staat voor Hoog Rendement. Er is gewoon HR en HR van één + tot drie +-en. Een spouw gevuld met glas isoleert beter dan en spuw gevuld met lucht. Bij een aanduiding met +, kunt u ervan uitgaan dat het isolatieglas gevuld is met gas. Dit glas is duurder in aanschaf, maar op termijn bespaart u meer, omdat u minder hard hoeft te stoken.

Isolatieglas met een coating

HR glas heeft een speciale coating die kou buitenhoudt en zonnestralen binnenlaat. Daarbij wordt de warmte binnen door het glas teruggekaatst in de kamer.

Optimaal rendement

Voor een optimaal rendement is het raadzaam het glas door een glasspecialist te laten plaatsen. Wanneer u het kostenplaatje te veel vindt, kunt u ook besluiten de ramen daar te vervangen waar de verwarming het meest wordt gebruikt. U bespaart al op energiekosten wanneer u de ruiten in de woonkamer en keuken vervangt door isolatieglas.

http://www.aa-isolatieglas.nl/