Categoriearchief: Kleur en Stijl

Solidowonen

Het verfproces van lederen oppervlaktes uitgelegd

Lederen objecten staan erom bekend lang mooi te blijven. Toch vereisen ze wel veel onderhoud, want ook leer kan beschadigen en lelijk raken. Bent u dus van plan om een leren stoel verven of staat het suede schoenen verven met leerverf binnenkort op het programma? Lees dan eerst hieronder welke stappen essentieel zijn in dit verfproces. Wees beschadigingen voor en laat het leer weer stralen, zoals het hoort.

Het verfproces van lederen objecten ziet er altijd als volgt uit. Begin altijd met de voorbehandeling van het oppervlak. Hiervoor is een preparer als aceton benodigd, die de fabriekslak van het oppervlak verwijderd en ervoor zorgt dat de verf goed zal hechten aan het leer. Om die reden is de voorbehandeling ook zo belangrijk, want anders zal de verf er niet mooi op zitten en loopt u het risico voor niets de moeite te nemen om het leer te verven. Na het aanbrengen van de aceton kunt u dus met een gerust hart beginnen aan het verven. Neem eens een kijkje op de site van De Leerverfwinkel voor het brede assortiment aan kleuren leerverf, die wij aanbieden.

Na de voorbehandeling en het verven van het oppervlak lijkt u klaar te zijn met uw leerverfproject, maar niets is minder waar. Net als het grote belang van de voorbehandeling, is de nabehandeling even cruciaal. De nabehandeling zorgt er namelijk voor dat het leer bestendig is tegen krassen, beschadigingen en vlekvorming. Een tip voor het verven van kinderschoenen is het aanbrengen van een laag met glitters, die ter vervanging van de finisher als topcoat kan dienen.

Hebt u het stappenplan uitvoering doorgenomen en herhaaldelijk gelezen? Dan bent u klaar voor het behandelen en verven van het lederen oppervlak, waar u mee aan de slag wil gaan. Het resultaat zal verbluffend zijn!

https://www.deleerverfwinkel.nl/
Solidowonen

Vakantiegevoel in de eigen woonkamer: mijn ervaringen met oosterse lampen

Hallo allemaal, Stefan hier. Vandaag wil ik met jullie delen mijn laatste bevindingen op interieur gebied. Een groot deel van je leven spendeer je natuurlijk in je eigen woonkamer. Je thuis. Een sfeervolle woonkamer kan het leven zoveel verrijken. Op dat vlak schortte het nog behoorlijk bij mijzelf. Tot voor kort. Sinds afgelopen maand ben ik trotse eigenaar van twee oosterse lampen. Een hanglamp en ook een vloerlamp. Tactisch gepositioneerd in de woonkamer. Met slechts deze twee aankopen heb ik al een complete ommekeer teweeg kunnen brengen in mijn huis.

Ik zat er eerst nog over na te denken om een ticket te boeken naar Marrakesh. Ik ben daar al eens geweest. Naast het geweldige eten daar zijn er ook veel markten met prachtige interieur stukken waaronder natuurlijk verlichting. Hoewel ik het fantastisch zou vinden om hier terug te mogen keren, heb ik het ook druk met werk. En anderzijds heb ik niet echt zin om weer een interactie aan te gaan met al die opdringerige verkoop lui.

Ik dacht dus bij mijzelf kan dit niet wat slimmer. Zocht nog naar woonwinkels in mijn eigen thuis stad Alkmaar. Maar kon niets vinden eigenlijk. Althans niet de oosterse sfeer stukken die ik voor ogen heb. De zoektocht werd dus vervolgd op het wereldwijde internet. Daar kwam ik al snel deze winkel tegen:
Ghalia Home Accessories
Adres: Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse
Telefoon: 0252 729 973
URL: https://www.ghalia.nl/

Lisse vond ik wel wat te ver rijden vanuit Alkmaar. Dus online bestellen dan maar. Ik had geluk de lampen waren al de volgende dag in huis. Dat is rap. Prachtig handwerk. Super tevreden met deze aankopen. Dat smaakte eigenlijk wel naar meer dus ging ik ook maar gelijk kijken voor andere woonaccessoires. Hier vond ik een fantastische kaarsenhouder (Hanan). Verder heb ik een Berber tapijt op de kop getikt. Ik ben zeer in mijn nopjes met al deze items. Mijn favoriete aankoop blijven toch wel de lampen. Die zou ik iedereen willen aanbevelen. Anderzijds zijn er vele andere leuke accessoires te verkrijgen.

Solidowonen

Sweaters bedrukken

 

Sweaters bedrukken wordt door veel bedrijven en particulieren gedaan. Het levert, buiten effectieve reclame, ook nog warmte op en dat is in een land als Nederland geen overbodige luxe. Sweaters bedrukken is weer een andere techniek dan het bedrukken van bijvoorbeeld T-shirts. Ook is er veel keus in de materiaalsoorten, kwaliteit en model van de sweater. Voor iedere gelegenheid kan een sweater worden bedrukt. Bijvoorbeeld voor groepskampen, outdoor personeel, festivals, tuincentrum medewerkers enz.

Voor de kou

Wij zijn er helemaal aan gewend dat we ons aankleden. Die gewoonte is ontstaan om praktische redenen en toch heeft kleding door de eeuwen heen veel andere functies gekregen. Als symbool van onze gemoedstoestand bijvoorbeeld. Maar ook het wegnemen van schaamte is een goede reden om ’s ochtends een broek en bijvoorbeeld een sweater aan te trekken. Een overzicht van de geschiedenis van onze kleding.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de kleding voor het eerst wordt gebruikt. Er zijn wetenschappers die denken dat het zo’n 500.000 jaar geleden al moet zijn geweest, maar recent onderzoek beweert dat kleding veel jonger is. De onderzoekers baseren die conclusie op de geschiedenis van de luis. Het dier ontwikkelde zich zo’n 170.000 jaar geleden van hoofdluis tot een luis die ook op kleding kon overleven. Kou was waarschijnlijk de reden dat de mens zich ging kleden en de luis de carrière switch kon maken.

Sporten                                                                                                                                                

De sweater is een kledingstuk dat bekend is geworden in Amerika. De sweater werd aan het begin van de 20e eeuw door veel mensen gebruikt om in te sporten. Vandaar de naam sweat-er, wat duidt op zweten. Na verloop van tijd werd de sweater als ingeburgerd, dagelijks kledingstuk gezien en zo is het nu nog steeds. De sweater draag je als comfortabel, warm kledingstuk. Als er een capuchon aan de sweater zit, wordt het kledingstuk een hoody genoemd.

https://www.shirtsenzo.nl/sweaters/