Solido Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Ontroesten van rvs

Voor het ontroesten van rvs is borstelen de beste manier, maar het moet wel op de juiste manier gebeuren. Het borstelen van rvs kan zowel met de hand als met een machine en het word altijd door een professional gedaan, die ervoor is opgeleid.

 

Met hand borstelen

 

De kleine bedrijven doen de rvs borstelen nog vaak met de hand en dit levert hele mooie resultaten op. Ze gebruiken nog wel machines, maar dit zijn gewoon kleine machines dat ze zelf met de hand bedienen. Op deze manier kunnen ze de rvs voelen en op hun gevoel de rvs borstelen. Zo krijg je een hele unieke effect en is het borstel werk net kunst. Je ziet het en voelt het, dat de rvs borstelen met de hand is gedaan.

 

Door machines laten borstelen

 

De grote bedrijven maken meestal gebruik van machines, om de rvs te borstelen. Dit zijn hele grote machines waar de rvs doorheen gaat en aan de andere kant geborsteld eruit komt. De machine word dan geprogrammeerd, hoe diep het moet borstelen en welke kant er geborsteld moet worden. Dit kan een machine heel nauwkeurig doen, maar het effect is heel anders. Er zit namelijk geen gevoel in, want machines werken volgens waardes en kunnen de rvs niet voelen, wat een mens wel kan.

 

Er zijn dan ook veel verschillende meningen over wat het beste is, voor de rvs borstelen. Het goedkoopste is wel om het door machines te laten doen, want het kost minder manuren en minder personeel.

 

Eerst goed reinigen

 

Of het borstelen nou met de hand gebeurt of met een machine, het moet eerst wel goed gereinigd worden. Als de rvs niet eerst gereinigd is, zal tijdens het borstelen de vuil dieper in de metaal geborsteld worden. De rvs word dan ook altijd eerst goed en grondig gereinigd, voordat er geborsteld gaat worden. Dut gebeurt meestal door de rvs in een ultrasoon bad te doen.

 

De ultrasoonbad is een reiniging apparaat, dat met geluidsgolven op lage frequentie werkt. De ultrasoon bad word gevuld met een reinigingsvloeistof, waar de rvs dan in word verzonken. De ultrasoon bad stuurt dan geluidsgolven op lage frequentie door het bad, waardoor de vloeistof word omgezet in trillingen. De trillingen dringen diep in de metaal door, waardoor het grondig schoon word gemaakt. Een andere effect van de geluidsgolven op lage frequentie, is mini implosies in het bad dat voor nog een groter reiniging effect zorgen.

https://vangeenen.nl/