Solido Wonen
Image default
Gereedschap

Radiaalzaag in opkomst bij doe-het-zelver

U heeft er misschien als beginnende klusser nog nooit van gehoord, maar de radiaalzaag is de afgelopen tijd toegenomen in populariteit bij doe-het-zelvers. De reden dat de radiaalzaag een lange tijd niet voor de consument aantrekkelijk was komt door de hoge prijzen van een radiaalzaag. Een radiaalzaag kost namelijk al snel zesduizend euro. Niet echt een aankoop die je snel zou doen, toch? Toch denken steeds meer doe-het-zelvers hier anders over en kopen dan ook sneller een radiaalzaag dan voorheen. Maar wat is nou eigenlijk een radiaalzaag en waarom is deze zaagmachine zo populair? Het antwoord op deze vraag vindt u hieronder:

Wat is een radiaalzaag?

Om hier antwoord op te geven gaan we het eerst even hebben over een afkortzaag. De afkortzaag is namelijk een soort van zaagtafel. Alleen zit hier niet zoals bij een zaagtafel het zaagblad in de tafel, maar in een beweegbare arm. Hier wordt het werkstuk niet naar het zaagblad bewogen, maar andersom. Alleen een afkortzaag heeft, maar een beperkte zaagbreedte. Dit is het moment dat een radiaalzaag om de hoek komt kijken. Een radiaalzaag valt ook onder de verstekzagen, net zoals de afkortzaag. De radiaalzaag heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van een afkortzaag. Het zaagblad kan hier niet alleen in verticale, maar ook in horizontale richting bewegen. Ook is het zaagblad van boven gezien negentig graden te verdraaien. Waardoor een dwars- en lengtedoorsnede is te maken.

Waarom een radiaalzaag kopen?

Een radiaalzaag kopen is niet direct een aankoop die je zou willen doen. Ben je een kleine ondernemer , maar heb je wel veel zaagwerk te verrichten? Dan is het kopen van een radiaalzaag wellicht een optie om moeite/tijd te besparen. Het heeft vele functies om op allerlei manieren een werkstuk in een bepaalde hoeken te zagen. Vooral handig wanneer grote balken zowel in lengte- als dwarsdoorsnede moeten worden gezaagd. Mocht u een radiaalzaag toch iets te duur vinden, dan is het verstandig om te kiezen voor een verstek- of afkortzaag.

http://www.cirkelzaagkopen.nl/radiaalzaag