Categoriearchief: Tuin en buitenleven

Solidowonen

De perfecte trampoline

Als u net een nieuw huis met een tuin heeft aangeschaft vraagt u zich misschien af wat u met de ruimte in uw tuin moet. U kunt er dan voor kiezen om aan de slag te gaan met een architect of misschien steekt u liever zelf de handen uit de mouwen. Wellicht heeft ook nog kinderen die bepaalde wensen hebben voor in de tuin. Daarbij is er een grote kans dat zij graag willen dat er een trampoline in de tuin komt. Een trampoline is een uitstekende manier voor uw kinderen om zich te vermaken, en er zal ook zeker wel gebruik van worden gemaakt.

 

Als u dan besloten heeft om een trampoline te kopen is er een ruim aanbod aan verschillende maten, opties en soorten. Een trampoline bestaat dan ook uit verschillende elementen. Belangrijk is om voor de aanschaf te bepalen wat voor vorm u wilt. U kunt kiezen uit vierkant, rond of rechthoekig. Afhankelijk van uw tuin zullen bepaalde vormen en formaten dus meer geschikt zijn. Daarbij heeft u ook de keuze om uw trampoline in te graven in de grond. Hierdoor zal de trampoline meer geïntrigeerd zijn in de tuin, en dus minder opvallen. Het nadeel is dat het meer werk is om de trampoline te vervangen of weg te doen. Ook is het belangrijk dat u goed de afmetingen meet zodat u zeker weet dat de trampoline perfect past. Het positieve is dat de kans op ongevallen minder groot is en dat u geen veiligheidsnet hoeft te kopen. Een trampoline met veiligheidsnet wordt aangeraden als u uw trampoline niet ingraaft.

 

Het kan natuurlijk ook zijn dat u geen kinderen heeft, maar dat u zelf een fanatieke springer bent. Mocht u geen kinderen hebben dan is het wellicht minder belangrijk om een veiligheidsnet te installeren. Gelukkig zijn er opties genoeg en is er altijd wel een trampoline te vinden die bij u past.

https://www.trampolines.nl/
Solidowonen

Houten tuinmeubelen van SUNS

Wie houten tuinmeubelen koopt, kiest het best voor teak. Teak is een tropische houtsoort die bestand is tegen schommelende weersomstandigheden. Het hout is van nature rijk aan olie waardoor het een grote dichtheid heeft en daardoor dus minder gevoelig is aan regen.

Wil je je meubels liefst in hun originele bruine kleur laten? Dan vraagt het onderhoud wat meer werk. Hier zal je jaarlijks, naast de grote schoonmaakbeurt, ook nog een behandeling met een gekleurde olie moeten toepassen op je tuinmeubelen. Dit is niet noodzakelijk voor de sterkte van je SUNS meubelen, maar heeft enkel invloed op het uitzicht ervan.

Het onderhoud hangt af van jouw wensen. Hou je ervan dat de teak een doorleefde look krijt maar toch zijn stevigheid behoudt? Dan is het voldoende om de meubelen één of twee keer per jaar grondig schoon te maken met wat water en eventueel een tikkeltje allesreiniger. Zo krijgen je teak meubelen na een tijdje hun typische grijze kleur, maar hun kwaliteit blijft behouden.

Als de zon weer komt piepen na een lange winter kunnen de tuinmeubelen niet snel genoeg naar buiten. Onze noordelijke temperaturen echter kunnen er echter voor zorgen dat onze tuinset, ook in de zomermaanden, het hard te verduren krijgt in alle weersomstandigheden. Een stevige plensbui, kou afgewisseld met een hittegolf. Het zijn situaties waarin de tuinmeubelen op de proef gesteld worden en vragen om een goed onderhoud. Hoe ga je nu het best te werk om jouw tuinmeubelen en lange levensduur te geven? Hieronder enkele onmisbare tips!

Stalen en aluminium tuinmeubelen vragen weinig onderhoud. Af en toe eens afwassen met een vochtige doek en eventueel jaarlijks één behandeling met een speciale wax. Meer is er eigenlijk niet nodig. Belangrijk is wel steeds dat je de meubelen voorzichtig behandelt. Krasjes en deuken worden gevoelige plekken en zijn liever te vermijden.

Kunststof tuinmeubelen bestaan er in alle maten en soorten. Ze winnen alsmaar aan populariteit wegens een groot gebruiksgemak. Je kunt ze makkelijk laten buiten staan in de regen en ze zijn met behulp van een sopje vlotjes schoon te maken. Toch is het ook belangrijk om goed zorg te dragen voor je kunststof tuinmeubelen.

Niet elke soort kunststof is dezelfde. Sommige meubelen kan je makkelijk met een hogedrukreiniger schoonmaken, terwijl andere eerder geweven zijn en een meer voorzichtige aanpak vragen. Ga je kunststof tuinmeubelen vooral nooit te lijf met agressieve schoonmaakproducten. Ze kunnen je kunststof aantasten, niet alleen in kleur, maar ook in stevigheid. En anders dan bij hout, kan je kunststof niet bewerken met een gekleurde olie om ze weer in hun originele staat terug te krijgen.

Als laatste stap is de opslag in de winter uiteraard ook heel belangrijk. Bij alle tuinmeubelen geldt hetzelfde: bij voorkeur binnen laten overwinteren. Is dit niet mogelijk? Voorzie dan een beschermend zeil of doek om ze onder te bewaren, en zorg dat houten meubelen hieronder voldoende kunnen ademen.

https://www.suns-tuinmeubelen.nl/
Solidowonen

Mooie en volle lippen

Mooie en volle lippen stralen altijd veel jeugdigheid uit. Naarmate we ouder worden, neemt het volume van onze lippen af. Net als de rest van het lichaam wordt de huid een beetje slap en gaat alles hangen. Je krijgt hierdoor dus minder mooie en volle lippen. Daarnaast zijn er ook mensen die nooit echt volle lippen gehad hebben, zij hebben erg smalle en dunne lippen. Veel mensen vinden dit niet erg mooi, of je het nu van jezelf hebt of dat het door ouderdom gekomen is. Het kan je erg onzeker maken en je kan er dan voor kiezen om te besluiten om fillers lippen te nemen. Het is een redelijk makkelijke cosmetische ingreep met een groot resultaat. De lippen zullen er weer vol, mooi en jeugdig uitzien.

Veel vrouwen kiezen voor deze ingreep en het is dan ook erg populair onder beroemde mensen om deze ingreep te doen wanneer zij ouder worden of dunne lippen hebben. Fillers kunnen erg gemakkelijk in de lippen gespoten worden en daarom is het een optie waar veel mensen voor kiezen, met een groot resultaat. Vaak denken mensen dat de lippen worden opgespoten met botox, maar botox in lippen is iets wat niet gedaan wordt om de lippen met mee op te vullen. Botox wordt vaak alleen aan de zijkanten van de lippen of rond de mond gebruikt wanneer deze huid gaat hangen of rimpels vertoont. Het wordt namelijk niet gebruikt om de lippen voller te maken. Botox is namelijk een middel dat spierverlammend is waardoor rimpels verdwijnen, maar zorgt niet voor een vullend effect zoals de fillers in de lippen wel doen.  Botox laat enkel rimpels verdwijnen in het gezicht.

Het gebruik van fillers is erg veilig. De stoffen die in de fillers gebruikt worden zijn namelijk stoffen die al van nature in ons lichaam aanwezig zijn. Vaak wordt hyalonzuur gebruikt om te zorgen dat de lippen mooi en vol zijn en je er jeugdig uitziet.

http://faceland.nl
Solidowonen

Tuin ontwerpen door een tuinontwerper? Tuinen-hendrix.be!

Op zoek naar de beste tuinarchitect voor interessante prijzen bij de uitvoering en afwerking van specifieke tuinaanleg of zwemvijvers gevestigd lokaal bij u  in de regio? Plant u  u uw terras, parking, tuinpad of oprit te laten aanleggen of her aan te leggen? De klinkerleggers die zich aanmelden bij www.tuinen-hendrix.be zijn experts in het tuinen enz. Hun gedrevenheid en zin voor perfectie bij het leggen van diverse soorten klinkers of kasseien straalt werkelijk af in het geleverde werk.

 

Tuinen-Hendrix is actief in de provincies Limburg, Antwerpen, vlaams-Brabant. Wij behandelen uw aanvraag binnen 48u  en komen tot bij u om het ontwerp door te nemen.. Ontdek wat wij u te bieden hebben voor een tuin aanleggen en tuinontwerp.

https://www.tuinen-hendrix.be/tuinontwerp/
Solidowonen

Zoeken naar een hovenier Alkmaar

Afgelopen jaar heeft een hovenier Alkmaar een tuin voor ons aangelegd. We hebben namelijk ons hele huis verbouwd en een nieuwe tuin hoorde daar ook bij. We zijn dus opzoek gegaan naar een hovenier die mijn droomtuin, die ik ontworpen heb, kan maken en dus kan aanleggen. Ik wil graag een nieuwe tuin, waar we gezellig met vrienden en familie kunnen zitten en daar kunnen genieten van de zon op een heerlijke zit plaats. Ook vinden wij het heerlijk om buiten te eten en een buitenkeuken zou dus perfect zijn! Wij zijn dus gaan zoeken naar een hovenier Alkmaar die voor ons het ontwerp kan uitrichten in de tuin. Lees in deze blog welke hovenier wij hebben ingeschakeld en wat wij van het eindresultaat vinden!

Hovenier Alkmaar zoeken

Ik ben dus gaan zoeken naar een ervaren hovenier Alkmaar. En al snel kwam ik er een aantal tegen. Na wat wikken en wegen heb ik besloten om voor de Noord-Hollandse Tuinman te gaan. Dit is een hoveniersbedrijf met ervaring en eentje welke goede tarieven hanteert. Ik heb hem dus ook benaderd en heb hem per mail mijn ontwerp opgestuurd. Deze heeft hij bekeken en heeft er wat feedback op terug gegeven. Na wat over en weer gemaild te hebben was mijn ontwerp optimaal goed en heb ik een afspraak ingeplant voor het laten aanleggen van de tuin. Zodoende is hovenier Alkmaar langs gekomen om de tuin aan te leggen. En na enkele dagen werk ben ik super blij met het eindresultaat!

Eindresultaat

Zoals net al beschreven is het eindresultaat super! Al mijn wensen zijn erin verwerkt en ik kan heerlijk genieten. De tuin is door de hovenier Alkmaar heel kleurrijk en is een heerlijke plek waar ik kan genieten na een drukke werkdag! De buiten keuken is super en ik zie er nu al naar uit om heerlijk met vrienden en familie te genieten van de zon onder het genot van een heerlijk drankje en wat te eten!

Solidowonen

Ongedierte Profiel: Woelmuizen

Een woelmuis is eigenlijk gewoon weer een van die kleine knaagdieren die problemen in uw tuin veroorzaakt. Hoewel u ze nu misschien met een muis verward, is hun gedrag eigenlijk best verschillend en makkelijk te onderscheiden als je weet waar je op moet letten.

Woelmuis 101

Woelmuizen zijn kleine knaagdieren die veel op muizen lijken, maar bij nader inzien zijn ze korter en dikker, met kleinere ogen en oren. Vrouwtjes bevallen van nesten met 5 tot 10 jongen, met een draagtijd van slechts 3 weken, wat betekent dat hun bevolking exponentieel groeit als je het toestaat. Ze houden van het eten van kleine planten, inclusief de wortels of bollen. Als ze weinig andere opties hebben, zullen ze zichzelf onderhouden door de schors van bomen of kleine struiken te eten. Het knagende patroon dat zij op een boom achterlaten zal een volledig kale cirkel rond de stam achterlaten

Waarom Ze Ongedierte Zijn

De gulzige eetgewoontes van woelmuizen kunnen vernietigend zijn voor tuinen en gazons. Zij zullen zichtbare sporen van vernietiging over een gazon achterlaten. Zelfs als er weinig planten te vinden zijn zullen ze toevlucht nemen tot een praktijk die bekend staat als girdling. Girdling, of boomschorsen, is wanneer zij repen van schors van de omtrek van een boom eten. Deze praktijk is vaak dodelijk voor de boom. Voor deze redenen willen mensen woelmuizen verjagen uit tuin en huis.

Zijn Ze Gevaarlijk?

Woelmuizen hebben zulk beperkt contact met mensen dat ze geen bedreiging voor ons zijn als we ze alleen laten. Maar ze kunnen een gevaar worden wanneer we ze proberen op te pakken of als we ze in een hoek drijven. Dit is omdat ze in een situatie als deze kunnen bijten, en zoals alle knaagdieren hebben ze krachtige, scherpe tanden waarvan je niet wilt dat ze je huid aanraken.

Dragen Ze Ziektes?

Woelmuizen zijn bekende dragers van twee ziektes: tularemie, of Francisilla tularensis, en Yersinia pestis. De tweede is beter bekend als de pest die eens een derde van de Europese populatie heeft gedood. Dat is nog een uitstekende reden om woelmuizen niet in uw tuin te willen hebben!

Verwijdering

Woelmuis verwijdering kan vrij moeilijk zijn, zeker doordat ze uw tuin zo snel kunnen infesteren. Zelfs er slechts één achterlaten kan ervoor zorgen dat de infestatie binnen een paar maanden weer volledig terug is. Gelukkig zijn er deskundigen die professioneel uw woelmuizen bevolking kan verwijderen. Als je merkt dat uw tuin word vernietigd door iets wat op woelmuizen lijkt, neem dan contact op met een deskundig ongediertebestrijdingsbedrijf om u te komen helpen. Zij kunnen uw gehele woelmuizen bevolking verwijderen of uitroeien en u tips geven over hoe je woelmuizen kunt verjagen uit uw tuin in de komende tijd.

http://www.melkbusshop.nl/
Solidowonen

Buiten-Goed

Nieuwe serres

Laatst dacht ik bij mij zelf wat mis ik nou echt in mijn tuin? Dat heeft iedereen toch wel eens. Mis ik nou een jacuzzi, veranda of een serre? Eigelijk vind ik het allemaal super gaaf, maar serres zijn toch wel echt geweldig van de zomer om in te zitten. Maar de jacuzzi vind ik ook heel gaaf om van de zomer in te zitten. Maar voor dat ik een beslissing ging nemen ben ik eerst gaan kijken op het internet naar dit soort bedrijven die dat maken. En dat is nog lastiger dan je denkt, want er zijn er wel tienduizend bedrijven die dat aanbieden. Het is wel ideaal dat je tegenwoordig alles op het internet kunt opzoeken en dat je niet meer het huis uit moet om een schattig te maken van wat je wilt kopen. Serres of een jacuzzi bijvoorbeeld. Maar het zoeken zelf is ook wel lastiger geworden zo.

 

De beslissing

Na het zoeken op het internet naar serres en jacuzzi´s ben ik er uit gekomen wat ik nou precies wilde hebben. En dat is gebasseerd op dat ik niet veel aan onderhoud wil hebben. En daarom is een jacuzzi het niet geworden. Aangezien ik best lui ben en niet veel aan onderhoud zou en wil gaan doen voor een jacuzzi. En daarom heb ik gekozen voor een serre, want dat heeft niet veel onderhoud nodig. Misschien een nieuw doek als de oude te vies is geworden. En dat is het enige en daar kan ik best mee leven vond ik zelf. Een jacuzzi kost ook veel meer dan een serre. En dat is ook een punt geweest dat me heeft overgehaald. Een jacuzzi moet ook nog helemaal ingegraven worden in je tuin als je een goede jacuzzi wilt hebben dan.

 

Serre bestellen

Toen ahd ik uiteindelijk een goed bedrijf gevonden die met zoveel jaar ervaring serres plaatsen. Het was redelijk goedkoop en als echte Nederlander ben je natuurlijk heel blij als iets goedkoop is. En het had goede kwaliteit hout en doek vooral. En de serre sprak mij natuurlijk ook heel goed aan. Het gaat er natuurlijk altijd om wat de vrouw het moosite vindt. Maakt niet uit hoeveel het kost en waar het helemaal vandaan moet komen als de vrouw het maar mooi vindt dan is het goed. En dat was precies hier het geval ook zo. Vrouws wil is wet vooral als het over meubels en kleding gaat.

http://www.buiten-goed.com/45746/Serres.html
Solidowonen

Verfraai uw tuin met siergrind of split

Siergrind en split worden veel toegepast in tuinen, op paden, opritten en terrassen. Deze bodembedekkers hebben dan ook een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van tegels of beton. Zo zijn grind en siergrind scherp geprijsd, snel te leveren en waterdoorlatend. Bovendien is split en grind in vele kleuren leverbaar. Kies bijvoorbeeld voor gele sunsplit, Icy Blue split of mooie witte grind. Er is altijd een grind soort die bij uw woning en buitenruimte past.

 

Siergrind in de tuin heeft verschillende voordelen

Grind in de tuin, op de oprit of op het terras heeft een aantal voordelen. Op de eerste plaats is grind een goedkope oplossing. Vergelijk het bijvoorbeeld eens met natuursteen of tegels. Ten tweede is grind waterdoorlatend. Er ontstaan geen plassen meer in uw tuin of op de oprit. Uw tuin blijft dus gewoon begaanbaar, ook bij slecht weer. U kunt grind in de tuin gemakkelijk zelf aanleggen. Hiervoor hoeft u geen vakman in te schakelen, zoals bij het leggen van tegels of het storten van beton. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Tenslotte vraagt grind weinig onderhoud. U kunt jarenlang genieten van een mooie tuin, zonder dat u er veel werk aan heeft. Is het grind vies geworden? Dan kunt u het eenvoudig zelf schoonmaken of alleen de bovenste laag vervangen.

 

Weinig onderhoud met grind in de tuin

Split en grind kopen doet u snel en voordelig online. Bij Grindwereld.nl vindt u een uitgebreid assortiment siergrind, split, zwerfkeien, basalt en schelpen. Daarnaast worden er diverse bijproducten verkocht, zoals grindplaten en anti worteldoek. Zowel bedrijven (hoveniers) als particulieren kunnen hier heel voordelig hun tuinproducten kopen. Zowel voor kleine tuinen als voor grote projecten biedt Grintwereld.nl de oplossing. Afhankelijk van uw wensen wordt het grind bezorgd in een bigbag, midibag of los gestort met een kiepwagen. Binnen 5 werkdagen na bestelling kan uw grind al bezorgd worden. Zo heeft u snel een mooie, onderhoudsvriendelijke tuin. Meer informatie over de vele opties? Bezoek de website.

http://www.grindwereld.nl/
Solidowonen

Tuinman Zuid-Holland

Wilt u iedere dag kunnen genieten van uw tuin, maar beschikt u niet over de tijd om voldoende aan uw tuin te doen? Dan kan het goed zijn om een tuinman in te huren gedurende bepaalde fases van het jaar, of juist een hovenier die iedere maand de grootste taken op zich neemt zodat u de puntjes op de i kunt zetten wanneer u dat uitkomt.

Vind de beste tuinman in uw regio

Bij de Tuinmanofferte kunt u gemakkelijk de beste tuinman in uw regio vinden voor uw hele tuin of een bepaalde taak in de tuin. Zo kunt u tuinmannen vinden die gespecialiseerd zijn in onder andere:

–          Tuinontwerp

–          Tuin onderhoud

–          Boomverzorging

–          Schuttingen plaatsen

–          Bestratingen

Vind daarom de beste tuinman per taak of zoek een allrounder die van alle markten thuis is! U kunt dit geheel kosteloos en vrijblijvend doen. Of u nu op zoek bent naar een tuinman in Gouda of een tuinman in den Haag.

Wat kan de tuinman?

Als u op zoek gaat naar een tuinman, dan is het fijn om te weten of de tuinman wel geschikt is voor de klus die u voor ogen heeft. Bij Tuinmanofferte kunt u gemakkelijk de portfolio van de tuinmannen bekijken en de bedrijfsprofielen die de tuinmannen opgegeven hebben. Ook kunt u gemakkelijk zien wat eerdere opdrachtgevers vinden van de verschillende tuinmannen waar u offertes van heeft ontvangen. U ontvangt namelijk meerdere offertes van tuinmannen in de regio waar u woont. Zo heeft u een uitgebreide keuze en de grootste kans dat er een hovenier in Zuid-Holland aanwezig is waar u zaken mee kunt doen!

Altijd genieten van uw tuin

Door regelmatig een begaafde tuinman langs te laten komen kunt u iedere dag van het jaar genieten van de schoonheid van uw tuin, of het nu winter of zomer is! We wensen u alvast heel veel plezier in uw tuin!

http://www.tuinmanofferte.nl/
Solidowonen

Tuinman Zuid-Holland

Wilt u iedere dag kunnen genieten van uw tuin, maar beschikt u niet over de tijd om voldoende aan uw tuin te doen? Dan kan het goed zijn om een tuinman in te huren gedurende bepaalde fases van het jaar, of juist een hovenier die iedere maand de grootste taken op zich neemt zodat u de puntjes op de i kunt zetten wanneer u dat uitkomt.

Vind de beste tuinman in uw regio

Bij de Tuinmanofferte kunt u gemakkelijk de beste tuinman in uw regio vinden voor uw hele tuin of een bepaalde taak in de tuin. Zo kunt u tuinmannen vinden die gespecialiseerd zijn in onder andere:

–          Tuinontwerp

–          Tuin onderhoud

–          Boomverzorging

–          Schuttingen plaatsen

–          Bestratingen

Vind daarom de beste tuinman per taak of zoek een allrounder die van alle markten thuis is! U kunt dit geheel kosteloos en vrijblijvend doen. Of u nu op zoek bent naar een tuinman in Gouda of een tuinman in den Haag.

Wat kan de tuinman?

Als u op zoek gaat naar een tuinman, dan is het fijn om te weten of de tuinman wel geschikt is voor de klus die u voor ogen heeft. Bij Tuinmanofferte kunt u gemakkelijk de portfolio van de tuinmannen bekijken en de bedrijfsprofielen die de tuinmannen opgegeven hebben. Ook kunt u gemakkelijk zien wat eerdere opdrachtgevers vinden van de verschillende tuinmannen waar u offertes van heeft ontvangen. U ontvangt namelijk meerdere offertes van tuinmannen in de regio waar u woont. Zo heeft u een uitgebreide keuze en de grootste kans dat er een hovenier in Zuid-Holland aanwezig is waar u zaken mee kunt doen!

Altijd genieten van uw tuin

Door regelmatig een begaafde tuinman langs te laten komen kunt u iedere dag van het jaar genieten van de schoonheid van uw tuin, of het nu winter of zomer is! We wensen u alvast heel veel plezier in uw tuin!

http://www.tuinmanofferte.nl/