Categoriearchief: Verbouwen

Solidowonen

CNC walsen van metalen

Het laten bewerken van metaalplaten, om er vervolgens een cilindrische vorm uit voort te krijgen, kan een grote en ingewikkelde opgave zijn. In dit artikel lees je wat het walsen inhoudt, waarmee rekening wordt gehouden en hoe je het walsen via CNCNederland kunt laten uitbesteden.

CNC metaalplaten walsen

Bij het walsen gaan bij de meeste mensen de gedachten gelijk naar het vlak en glad maken van een oppervlak. Echter, het plaatmateriaal hoeft niet altijd plat te zijn. Binnen de metaalindustrie komt het regelmatig voor dat producten een cilindrische vorm moeten krijgen; denk aan ketels, rompen, silo´s, tanks, et cetera. Het creëren van zo’n cilindrische vorm geldt voor zowel dikke als dunne platen. Om de opdracht zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, zijn er verschillende soorten walsmachines. De kwaliteit van het eindproduct is namelijk voor een aanzienlijk deel afhankelijk van de mate waarin het vermogen van de machine aansluit op de opdracht.

In alle gevallen is het resultaat vrijwel hetzelfde. Bij het bewerken van metaal door middel van walsen worden de vlakke metaalplaten omgevormd tot gebogen metaalplaten.

Walsen met de walsmachine

Het walsen staat binnen de metaalindustrie ook wel bekend als rolbuigen. Een vlakke, platte plaat wordt door de machine vervormd. De machine bevat draaiende rollen waar de plaat op gewenste wijze doorheen wordt geschoven. De rollen in de machine voeren druk uit op de plaat. De mate van druk die wordt toegepast is compleet afhankelijk van wat het eindproduct moet zijn.

Bij het bewerken van metaal met de walsmachine maken we onderscheid tussen de drie- en vierwalsmachine. De driewalsmachine telt drie rollen waarmee het druk uitoefent op de platen. Om te voorkomen dat de twee plaateinden niet worden meegenomen in het vervormen, zal men eerst moeten aanbekken. Aanbekken is jargon voor het preventief voorbuigen van de twee rechte plaateinden. Dit voorbuigen kan een enorme onderneming zijn, zeker wanneer het dikke, grote platen betreft. Daarbij wordt de driewalsmachine gebruikt, maar het maakt wel dat de plaat eerst twee keer door de machine moet, alvorens er daadwerkelijk gewalst kan worden.

Het voorbekken hoeft niet bij de vierwalsmachine. Ondanks dat het werken met een vierwalsmachine meer stappen vergt, wordt het werk er wel gemakkelijker op. In tegenstelling tot de driewalsmachine, hangen er in de vierwalsmachine twee grote rollen boven elkaar. De onderste rol heeft aan weerszijden twee kleinere, verstelbare rolletjes. De plaat wordt geplaatst tussen de twee grote walsrollen, waarna de kleinere rollen in positie kunnen worden gebracht. De machine zorgt ervoor dat de rest van het walsen succesvol verloopt.

CNC walsen uitbesteden

Bij CNCNederland kun je het walsen van jouw metaalplaten overlaten aan professionele CNC partijen in heel Nederland. Op cncnederland.nl kun je geheel vrijblijvend offertes aanvragen van drie in het walsen gespecialiseerde bedrijven bij jou in de buurt. CNCNederland is onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland, daarmee garandeert het objectieve matches. 


Solidowonen

TL armatuur led voor bij jou in huis

LED verlichting is op dit moment nog altijd de meest toegankelijke opties om voor te kiezen als het aankomt op de verlichting voor bij jou in huis. Het is mogelijk om ontzettend veel geld te besparen met behulp van de LED verlichting. Deze lampensoort verbruikt veel minder energie dan de standaard gloeilampen. Mocht je er over nadenken om ook een TL armatuur led aan te brengen in huis dan heb je geluk. Hieronder hebben we namelijk uiteengezet wanneer het handig is om te kiezen voor een TL armatuur led. Door dit artikel even goed door te nemen zal je niet meer voor verrassingen komen te staan bij het maken van je keuze.

Waar kan je een TL armatuur led voor gebruiken?

Een TL armatuur led wordt voornamelijk gebruikt voor de ruimtes waarin er behoefte is aan erg veel licht. Hier kan je dus bijvoorbeeld denken aan de schuur of aan de werkplek. Het is nu eenmaal wel de bedoeling dat je alles goed kunt zien. Het is over het algemeen super eenvoudig om deze lamp te plaatsen. Als je al een bestaande TL armatuur hebt dan kan je de nieuwe LED lamp er gewoon in klikken. Leg je echt een heel nieuwe lamp aan dan zal je deze natuurlijk eerst zelf even moeten ophangen. Kom je er nu echt niet uit dan is het altijd nog even een elektricien contacteren om je te helpen bij het monteren van de lamp bij jou in huis.

Grootschalige assortiment

De TL armatuur led is niet geschikt voor in de woonkamer. Ben je nu toch op zoek naar LED verlichting voor in de woonkamer of slaapkamer? Dan kan je in ons grootschalige assortiment meer dan genoeg alternatieven vinden om voor te kiezen. Door dit grootschalige assortiment hoef je echt niet meer zo lang te zoeken voordat je uitkomt bij de juiste keuze.

Solidowonen

Stukadoor in Ermelo nodig?

Van de Kamp is u graag van dienst

 

Wellicht heeft u er nooit bij stilgestaan, maar een perfect interieur is eigenlijk pas echt compleet als u daarbij ook de wanden en het plafond betrekt. En dan doelen we niet zo zeer op decoraties aan de muur, maar de volledige wanden zelf. Door deze van een specifieke kleur of structuur te voorzien kan een ruimte een compleet andere sfeer uit gaan stralen dan wanneer u ze gewoon wit laat. Als uw nieuwsgierigheid op het vlak van fraai stucwerk is geprikkeld, maar u weet niet goed hoe u zoiets professioneel aan moet pakken, dan is Van de Kamp u graag van dienst. We zijn namelijk dè veelzijdigste stukadoors voor Ermelo en omstreken.

 

Professionele stukadoors voor Ermelo met jarenlange ervaring

Omdat alle stukadoors van, Van de Kamp over flink wat jaren aan kennis en ervaring beschikken, kunnen we voor u de meest uiteenlopende stucwerkzaamheden verrichten. We zijn onder meer experts in het aanbrengen van Venetiaans pleisterwerk op wanden en draaien er ook onze hand niet voor om om uw wanden van exclusieve designs en kleurstellingen te voorzien. Wij leveren gegarandeerd een eindresultaat bij u op waar u op dit moment wellicht alleen nog maar van kunt dromen. Voordat onze stukadoors in Ermelo voor u aan de slag gaan noteren we in een persoonlijk gesprek eerst al uw specifieke wensen. Als u op dit moment nog geen vastomlijnde plannen hebt, dan voorzien we u ook graag gratis en vrijblijvend van advies op het vlak van kleuren, structuren en stijlen.

 

Schade aan muren en plafonds vakkundig hersteld

 

Heeft u recentelijk met lekkages te maken gehad waardoor vlekken op uw muur of plafond zijn ontstaan? Of worden er vanwege verzakkingen scheuren in de wanden zichtbaar? Met Van de Kamp in Ermelo kunt u dit soort situaties snel verhelpen. Bekijk de mogelijkheden op de website.