Categorie archief: Verwarming

Elektrisch verwarmen met een DAT elektrische cv ketel.

Snel van het gas af met de elektrische cv ketel van DAT.

Waarom een warmtepomp die veel herrie maakt en veel ruimte in beslag neemt komen als je ook van het gas af kan met een DAT elektrische cv ketel? Deze kan eenvoudig uw bestaande gas cv ketel vervangen. U hoeft dus niet te investeren in nieuwe radiatoren en of nieuwe vloerverwarmingsleidingen. Deze kunt u gewoon blijven gebruiken wat veel tijd en geld bespaart.

Minder onderhoud

De elektrische cv installatie heeft bovendien veel minder onderhoud nodig. Heeft geen rookgasafvoer nodig wat weer als voordeel heeft dat er geen schadelijke gassen vrijkomen zoals koolmonoxide. En omdat er geen verbranding nodig is om te verwarmen en afvoerpijpen dus niet nodig zijn  kan hij dus ook in andere ruimtes worden geplaatst dan we gewend zijn.

Het apparaat is zeer eenvoudig te plaatsen, is kleiner dan de gemiddelde gas cv ketel en heeft een lage aanschafwaarde.

De DAT elektrische cv ketels zijn in Nederland en Belgie te koop via een dealernetwerk. U vind alle informatie op de website van DAT Heating via deze link: https://www.datheating.eu

Alle DAT cv ketels zijn voorzien van een dubbele beveiliging zowel tegen te hoge temperaturen als tegen te hoge of te lage druk in de leidingen. Op de voorkant zit een mano-thermometer waar u de druk kunt aflezen samen met de temperatuur in de leidingen.

Eenvoudig in te stellen

De temperatuur is eenvoudig in te stellen met een draaiknop. Geen ingewikkelde knoppen dus! Hier vind u ook de aan uit schakelaars om het vermogen in te stellen op 33, 66 en 100% van het totale vermogen.

Het apparaat is perfect in combinatie met een elektrische boiler of doorstromer voor het warme douchewater. U kunt eventueel een prioriteitsschakelaar toevoegen die ervoor zorgt dat een van de apparaten niet aan kan gaan als de andere aan het werk is. Meer hier over is te vinden op de website van DAT Heating.

https://www.datheating.eu/

Verwarm uw huis met een eco elektrische kachel

Goedkoop uw huis verwarmen met een elektrische kachel.

Voorheen dacht men bij een elektrische kachel meteen aan energieverslindende apparaten, maar tegenwoordig is dat zeker niet meer het geval. De nieuwe generatie elektrische kachels zijn energiezuiniger dan zijn voorganger. Daarnaast zien ze er mooier uit en zitten vol met techniek om nog minder stroom te verbruiken.

Zo is de HJM 1000 en HJM 2000 elektrische kachel voorzien van een accumulator. Deze slaat de warmte op gedurende het opwarmen van de ruimte en zodra de kachel wordt uitgezet zal hij nog enige tijd zijn opgeslagen warmte kunnen afgeven. Dit resulteert in een aanzienlijke energiebesparing.

Ook de raam of deur open sensor is een slimme toevoeging op het apparaat. Zodra hij een temperatuurval meet zal er een deur of raam open staan en zal hij zichtzelf uitschakelen zodat er geen onnodige energie verloren gaat. Dit samen met de mogelijkheid hem te programmeren in dagdelen of weken maakt de elektrische HJM kachel tot een sterk product waar zeker over nagedacht is.

Naast de elektrische HJM kachels zijn er uiteraard meerdere andere oplossing om een ruimte te verwarmen. Denk daarbij aan een elektrische cv installatie of ionisatie verwarming. Beiden werken op stroom en zijn zeker interessant als men stroom over heeft van bijvoorbeeld de zonnepanelen op het dak. Rookgasafvoer is niet meer nodig, dus geen kans op koolmonoxide vergiftiging maar ook geen herrie zoals bijvoorbeeld een warmtepomp die maakt. Wat ruimte betreft zijn ze ook in het voordeel. Zowel de elektrische cv installatie als de ionisatie verwarming nemen minder ruimte in beslag als de traditionele gas cv ketel.

Voor beide oplossingen geldt ook niog dat men de bestaande vloerverwarmingsbuizen of radiatoren weer gewoon kan blijven gebruiken. Extra investering en installatiekosten zijn dan niet nodig wat de keuze voor een elektrische cv of ionisatie verwarming een makkelijke keuze maakt.

Meer weten over deze oplossingen? Kijk eens op de website van elektrischekachel.eu.

http://elektrischekachel.eu

Ionisatie verwarming als alternatief op de gas ketel

Het betere alternatief op de traditionele gas cv ketel

Met een rendement van wel 98% is dit mischien wel een van de betere alternatieven van verwarmen op gas met de traditionele gas cv ketel. De ionisatie verwarmings ketel is nog een vrij onbekent apparaat in Nederland maar buite Nederland reeds een groot succes en veel verkocht. Niets voor niks denken we dan maar.

Zo heeft de ionisatie cv ketel een rendement van maar liefst 98% en is zeer klein. Dus zal montage in de meeste gevallen geen probleem zijn. Hij kan in de plaats van de oude gas cv ketel gemonteerd worden en men kan de vloerverwarming en radiatoren behouden. Deze hoeven niet te worden aangepast wat veel tijd en geld scheelt.

Een rookgasafvoer is niet nodig. Dus geen gevaar voor giftige gassen met alle negatieve gevolgen van dien. Daarnaast is de lage aanschafprijs ook een groot voordeel. Dit samen met de lage onderhoudskosten maakt het zeker een interessante aankoop.

De ionisatie cv ketel werkt door middel van ionisatie. Hiermee worden de negatieve en positieve delen in het water op dusdanige manier bewerkt dat deze warmte genereren. Dit warme water wordt dan gebruikt om uw vloerverwarming en radiatoren mee te vullen en zo uw ruimte te verwarmen. Het ionisatie proces start zeer snel op en eenmaal aan de gang zal het sneller warmte produceren. Ten opzichte van een elektrische cv die met verwarmingselementen werkt zal het ongeveer 30% sneller opwarmen wat dus ook 30% minder energie kost voor het opwarmen. Hiermee wordt dus ook weer bespaart op uw kosten voor verwarmen van uw woning of bedrijf.

Momenteel zijn er nog weinig aanbieders. Als u interesse heeft kunt u eens op de website kijken van ElektrischeBoiler.EU. Die hebben een ruim aanbod en kunnen u goed adviseren. Ook voor het douche gedeelte hebben ze meerdere oplossingen. Denk aan elektrische boilers en doorstromers.

https://elektrischeboiler.eu/Accessoires/Elektrische-Kachels/Elektrische-ionisatie-cv-verwarmer

Geen CO2 en gas meer met een elektrische cv ketel

Veilig uw huis verwamen met een elektrische cv ketel van elektrischeboiler.eu.

Steeds meer gezinnen stappen over op een elektrische cv ketel in plaats van de ouderwetse gas ketel. Ook de overheden plaatsen bijna dagelijks wel een nieuws item dat er in de toekomst minder gas verbruikt moet worden in Nederland en dat men meer aan de stroom moet.

Een cv ketel is een van de grotere stroom verbruikers in een gemiddeld gezin en een elektrische variant draagt bij aan een beter milieu en minder uitstoot zodat de overheden hun targets kunnen halen. 

Een elektrische cv ketel heeft nog meer voordelen. Zo is er geen rookgasafvoer en een afvoerbuis dus niet nodig. Hij kan dus ineens op plaatsen gemonteerd worden wat voorheen niet mogelijjk was. Ook is er geen gevaar voor koolmonoxide vergiftiging omdat er simpel weg geen verbranding plaats vind en is er nagenoeg geen onderhoudt.

Een elektrische cv ketel is ook eenvoudiger te monteren en kan 1 op 1 uitgewisseld worden met de ouderwetse gas variant. Veel aanpassingen zijn niet nodig zodat het overstappen een makkelijke keuze wordt. Wel moet men voor aanschaf controleren of er voldoende stroom aanwezig is maar dit staat allemaal duidelijk uitgelegd op de website van ElektrischeBoiler.EU.

De ketels zijn leverbaar tot een te verwarmen oppervlakte van 300m2. De kleinste is zowel op krachtstroom als 1 fase te monteren en vanaf 9kW alleen op krachtstroom. U kunt kiezen uit 4, 6, 9, 12, 18 en 24kW vermogen.

Meer informatie vind u op de website www.elektrischeboiler.eu.

 

 

https://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel

Elektrische kachel met accumulator, HJM

Elektrische kachel, HJM met accumulator

De allernieuwste HJM elektrische kachel is voorzien van een accumulator. Dit s een speciaal gemaakt blok in de kachel die ervoor zorgt dat de warmte die afgegeven is opgeslagen wordt zodat hij nadat de kachel uitgezet is er nog warmte afgegeven kan worden. Dit is perfect voor in uw slaapkamer, woonkamer of werkkamer. De kachel zal op deze manier ook minder stroom verbruiken.

Programmeren in tijdblokken

Daarnaast heeft de HJM elektrische kachel een intelligente digitale controller waar men bijvoorbeeld tijdblokken in kan programmeren. Ook enkele voorgeprogrammeerde programma’s zijn aanwezig zoals de eco funktie en confort modus die de kachel zelf weer terug zet na bijvoorbeeld 2 uur. Ook de anti vries stand is heel handig in ruimtes waar geen leidingen moge bevriezen als het heel koud is.

Met functie open “Raam” 

De “raam of deur open” funktie is een unieke funktie die standaard reeds in de elektrische kachel aanwezig is. Hij zal zelf detecteren of er een raam of deur open staat en daarna zichzelf uitschakelen. Zo gaat er geen onnodige energie verloren.

De in Europa (Spanje) gemaakte kachels worden in eigen land uitsluitend verkocht via de luxere doe het zelf winkels maar zijn in Nederland online te bestellen bij Warmteshop.eu

De kachel is klein en wordt geleverd met muur bevestigingsbeugels. Als optie zijn er voetjes leverbaar voor plaatsing op de grond.

www.warmteshop.eu

https://warmteshop.eu/product/elektrische-kachel-1000-watt-hjm/

Een goede radiator kiezen: met een radiator tool

Precies zoals ieder onderdelen van een huis relevant is vanwege de kwaliteit en het comfort, is een hoogwaardige radiator kopen al even belangrijk bij het waarborgen van een comfortabele kamer. Radiatoren bestaan er in alle soorten en maten, niettemin één ding is zeker: ze hebben alle hun baten. Met wat houd je over het algemeen rekening gedurende een radiator uitkiezen? Hangt de voorkeur van de radiator af van de ruimte waarin deze gesitueerd zal worden? Waarom moet ik de vermogen uitkienen van de radiator? Ieder vragen welke een beantwoording eisen, plus degelijk radiator advies is naderhand zowel erg belangrijk.

Becijfering verwarming en de temperatuur van de radiator

Is er behoeftigheid aangaande een aanzienlijke vermogen of volstaat een minder vermogen? Het antwoord hiervoor is grotendeels ondergeschikt van de omvang van de plek waarin de radiator geplaatst wordt: het volume van de kamer kan gemakkelijk becijferd worden middels een capaciteits berekening – het warmteafgifte uitrekenen van een radiator is immers essentieel. Hiermee wordt het capaciteit van de ruimte vermenigvuldigd met het aantal Watt dat essentieel is om de plaats te verwarmen – gemiddeld middenin de 75 en 85 watt. De benodigde temperatuur van een vertrek hangt af van het type vertrek aldus moet een slaapvertrek geringer verwarmd worden dan een badkamer – gemiddeld 18 tegenover 24 graden – wat derhalve een verschil in nodige wattage met zich meebrengt. Deze becijfering vermogen heeft uiteraard een grote invloed omtrent de selectie van radiator.

De plaats van de radiator speelt eveneens een rol

Het optimaal en evenwijdig verdelen van de hitte van de radiator is relevant om energie te bezuinigen. Radiatoren worden bijvoorbeeld het best onder ramen of nabij deuren geïnstalleerd, aangezien daar kou gemakkelijker binnenkomt.

De goede radiator aankopen belangrijke factoren

Het materiaal waaruit een radiator is gemaakt heeft een invloed op de warmteafgifte. Zodanig is een plaatstalen radiator betaalbaar en energiezuinig, terwijl een gietijzeren model milieuvriendelijk is en daarbovenop een authentieke uitstraling aan de kamer geeft. Een aluminiumradiator is dan weer geheel in één, dankzij een snelle warmtegeleiding, het vaakst geschikt voor vochtige ruimtes door middel van de roestwerend eigenschappen en een snellere opwarming. Evenals de isolatie van uw verblijf is hierbij belangrijk: met een goede isolatie kan dat vermogen wat verlaagd worden en vice versa.

De afmetingen van de radiator bedragen eveneens van belang: er wordt best rekening gehouden met wat extra benodigde grootte (5 – 10cm) om bijvoorbeeld beugels en aansluitingen te kunnen plaatsen. Daarbij hebben evenals de diepte als de breedte van de radiator een invloed aangaande de hoeveelheid afgegeven warmte en spelen vanzelfsprekend een rol gedurende de aanschaf van een nieuwe radiator.

Tenslotte moet er bij het uitkiezen van een radiator rekening gehouden worden met het behoud of verlies van warmte, wat bijvoorbeeld door de graad van isolatie van de ruimte bepaald wordt. Bij een degelijk geïsoleerde woning kan er tot wel 10% van het normale benodigde vermogen afgetrokken worden, terwijl er bij minder goed geïsoleerde kamers juist meer nodig is – tot 15% meer.

 

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/radiatoren

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/radiatoren

Vervang tijdig uw cv-ketel

Vreet uw verwarmingsketel veel energie? Dreigt hij uit te vallen en wilt u niet in de kou zitten? Laat staan een koude straal in uw douche? Dan bent u mogelijk toe aan een nieuwe cv-ketel. Weet u dat u met lang wachten gevaar loopt? Vanwege slijting is er een verhoogd risico op rookgaslekkages of het ontstaan van koolmonoxide. En wat dacht u van uw energiekosten? Nieuwe HR-ketels zijn vele malen efficiënter dan de oude ketels. Gezamenlijk met de nieuwe generatie circulatiepompen kunt u tot wel 75% bezuinigen op uw energiekosten. Zo verdient uw investering zichzelf binnen enkele jaren terug. Welke verwarmingsketel past bij u? De juiste cv-ketel hangt af van de hoeveelheid warmte en warm water dat geleverd moet worden. De capaciteit die benodigd is wordt bepaald door het soort verblijf en het formaat en de toegepaste isolatie. Een oud vrijstaand huis verliest bijvoorbeeld meer hitte dan een rijwoning. Een voorschrift voor het benodigde vermogen: Inhoud woning Vereiste capaciteit 250 tot 425m3 18kW 425 tot 625m3 24kW 625 tot 900m3 30kW 900 tot 1.075m3 45kW Warm water gebruik Tweede kwestie is het watergebruik dat u wenst. Hoe groot is uw huishouden en hoeveel warm water wordt er gebruikt door u en uw huisgenoten? Zo komt u tot een passende CWklasse. CW staat voor ‘Comfort Waarde’. Deze wordt uitgedrukt door middel van een CW-label op een schaal van 1 t/m 6. Dit CW-label is gebaseerd op de volgende kenmerken: Het aantal liters warm water per minuut Het gelijktijdige gebruik van warm water op verschillende plaatsen Het minimale benodigde warmwatergebruik De wachttijd tussen het openen van de warme kraan en het moment dat er warm water uit de waterkraan stroomt Hoe meer warm water toepassingen er in uw huis zijn en hoe vaker er op verscheidene plaatsen simultaan warm water is gewild, hoe hoger de Comfort Waarde van de cv-installatie moet zijn. Wat betekent een HR cv-ketel? HR staat voor Hoog Rendement; een techniek waarbij extra warmte wordt onttrokken uit de rookgassen die ontstaan bij verbranding van gas.

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/cv-ketels

Louter baat met cv ketel

Cv ketel: baat en rendement Een cv ketel biedt u veel baat. Niet alleen bespaart u met een cv ketel behoorlijk op stookkosten, ook is uw huis aangenaam warm. Die lagere kosten zijn voor tal mensen drijfveer nummer één om voor een cv ketel te kiezen. Wie een cv ketel neemt, zal merken dat er in een mum tijd honderden euro’s bespaard worden. De cv ketels van vandaag de dag zijn energiezuinig en gebruiken veel minder energie dan eertijds. Vanzelfsprekend investeert u in een cv ketel en brengt dit uitgave met zich mee, maar er wordt nog veel meer geld uitgespaard en dat is alleen maar mooi meegenomen. Daarmee wordt het een investering met een mooi rendement. Hogere waarde van uw woning Tal mensen denken er niet zo snel aan, nochtans een nieuwe cv ketel verhoogt de waarde van uw verblijf. Het huis krijgt een energielabel dat heel zuinig is en daar wordt rekening mee gehouden bij een waardebepaling van een huis. Net als het feit dat een goed werkende cv een groot voordeel is en zeker meeweegt bij het bepalen van de waarde van een huis. Letterlijk voordeel: lekker warm Een heel letterlijk voordeel van een cv ketel is de prettige warmte in uw woning. Een warmte die zich sneller verspreidt dan voordien, want met een cv ketel is uw huis na het aanzetten van de verwarming in een mum van tijd paradijselijk warm. Dat niet alleen, want ook het water uit de kraan wordt sneller warm. Handig als u snel even een pan wilt afwassen bijvoorbeeld en wanneer u in de douche stapt, is het water vlug op temperatuur. Zelf installeren U kunt een onderneming inschakelen die rap en veilig een cv ketel plaatst, niettemin het is bovendien mogelijk om een cv ketel eigenhandig te plaatsen. Je bepaalt helemaal zelf welke materialen en verwarmingselementen je gebruikt. Er is een reeks dingen waar vanwege de veiligheid goed naar gekeken moet worden, zoals rookgasafvoer en gastoevoer. U wilt tenslotte geen koolmonixide vergiftiging oplopen!

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/cv-ketels

Het is tijd voor een nieuwe CV ketel zonder poespas

Centrale verwarming is niet meer weg te denken in onze moderne maatschappij. We willen een aangename omgeving zonder al te veel stil te staan bij de details. Daarbij hoort een goede, degelijke, veilige en vooral milieuvriendelijke cv-ketel.

Een nieuwe ketel

Standaard wordt elk huis opgeleverd met een cv-ketel, maar na een aantal jaren gaat daar de slijt op zitten of voldoet het niet meer aan de nieuwste eisen. Anders gezegd, ze zijn niet meer veilig en ze kosten te veel. Het wordt tijd voor een nieuwe ketel, waarbij er een ruime keuze is aan types, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Soorten ketels

 • Soloketel: regelt uitsluitend de verwarming

 • Combiketel: regelt verwarming en warm water(boiler)

 Een ander onderscheid is dat in rendement of omzettingspercentage energie in nuttige warmte:

 • Vr-ketel: 90%, verliest energie aan waterdamp

 • Hr-ketel: meer dan 100%, vangt waterdamp af en voegt dat toe aan de al geproduceerde warmte, van daar dat meer dan 100%

 • HRe-ketel: wekt naast warmte ook elektriciteit op

Een Vr-ketel is in aanschaf goedkoper, omdat het geen afvoer nodig heeft voor de waterdamp, maar een Hr-ketel heeft een lager gasverbruik en zal op de langere duur dus waarschijnlijk goedkoper uitvallen.

Lucht voor verbranding kan worden gehaald uit de directe omgeving – open cv-ketel( goed geventileerde ruimte nodig) of van buiten – gesloten cv-ketel( lucht wordt van buiten gehaald, duurder, complexere installatie)

Waar moet je nog meer op letten?

 • Vermogen van de ketel, die immers geschikt moet zijn voor jouw specifieke woonsituatie.

 • Comfort Waarde: deze wordt weergegeven in het CW-label geeft aan hoe snel en hoe veel warm water je kunt verwachten van je ketel. Hoe meer je tegelijkertijd nodig hebt, des te hoger de CW-waarde moet zijn van je nieuwe ketel

Deze twee hangen natuurlijk samen

 • Kosten

 o Materiaal, installatie, onderhoud en garantie van de ketel van je keuze

 o Gasverbruik

Naast de koop van een ketel, kun je deze ook huren ( contract gebonden) of leasen( ketel wordt je eigendom, maandelijks bedrag, flink hogere kosten dan koop)

Van het grootste belang echter bij de aankoop van een nieuwe cv-ketel is dat je je goed en duidelijk laat informeren, zorgt dat de verkoper over alle relevante informatie beschikt en dat je samen tot de beste oplossing komt voor hetgeen jou voor ogen staat.

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/cv-ketels