Categoriearchief: Vloeren

Definitief af van schimmels in huis met Schrijver Systeem

Maart roert zijn staart. En april doet wat hij wil. Oudhollandse uitstraken die nog steeds gelden. Het vroege voorjaar is een van de meest vochtige periodes van het jaar. Regen in combinatie met harde wind zorgt ervoor dat regenslag tegen muren en gevels aansluit en uiteindelijk de woning binnendringt. Uiteindelijk dringt het vocht de woning binnen waardoor het in de woning te vochtig wordt. Deze vochtigheid leidt uiteindelijk tot schimmels en ongedierte. Ruik je ook een muffe lucht in de woning? En zie je vochtplekken op muren? Los dit vochtprobleem spoedig op en voorkom schimmels in huis verwijderen

Schimmel- en vochtplekken op muren

Donkere plekken op muren en in hoeken van de kamer. Het zijn duidelijk signalen dat jouw woning geplaagd wordt door vocht. Wanneer deze vochtproblemen nog recent zijn, kun je dit gelukkig zelf goed oplossen. Maar zodra het vocht zich diep in muren en fundering heeft genesteld, dan kan het voor grote problemen zorgen. Op de website van Schrijver Systeem wordt uitgelegd hoe de schimmels in huis zelf kunt verwijderen en de kans op vochtproblemen verkleint.

Schimmels bestrijden en voorkomen

Schimmels zijn levende organismen en leven graag in een vochtige en warme omgeving. Hier kunnen ze ongestoord zich voortplanten. Op zich zijn schimmels niet enorm schadelijk voor de gezondheid, tenzij het rode schimmels betreft. Ook als je gevoelige luchtwegen hebt (bv. astma) hebben schimmels wel degelijk een negatieve invloed op de gezondheid. Maar ze tasten vooral de woningen aan en laten lelijke plekken achter op muren en fundering. Om schimmels en ongedierte in huis permanent te verwijderen, zullen ze uitgeroeid moeten worden.

Het uitroeien van schimmels klinkt makkelijker dan gedaan, want als een deel van de schimmels toch weet te overleven keren ze in grote getalen terug en zijn je inspanningen voor niets geweest. Het doden van schimmels zal dus grondig moeten gebeuren. Gelukkig bestaan er aardig wat middeltjes voor om dit te doen. Vaak hebben mensen deze middeltjes al in huis (bv. chloor, azijn of ammonia) en anders zijn ze te koop (schimmelreinigers, schimmelverdelgers). Pak de schimmelplek groots aan. Dus ook de gedeelten rondom de schimmelplek en doe dit een paar keer achter elkaar. Ook nadat de plek is schoongemaakt, kan het geen kwaad om dit na een paar maanden nogmaals te doen.

De woning ventileren

Het doden van schimmels is stap 1. Om de kans op succes te vergroten dient de ruimte (en eigenlijk de hele woning) goed geventileerd te worden. Ventilatie in huis voert het vocht continue af waardoor vochtige plekken in de woning grotendeels worden voorkomen. En daarmee worden schimmels in huis voorkomen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Je kunt de woning zelf ventileren door dagelijks even een half uur ramen en deuren op te zetten. Maar een permanent luchtventilatiesysteem behoedt de woning met meer zekerheid tegen schimmels en meer vochtproblemen. Een van de meest effectieve en voordelige vormen van vochtbestrijding zijn de muurelementen van Schrijver Systeem.

Vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem

Vertoont uw woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag gratis de offerte vochtbestrijding op bij Schrijver Systeem®.

https://schrijversysteem.nl/schimmels-in-huis-verwijderen/
Solidowonen

Op zoek naar een mooie houten vloer?

Als je besloten hebt om een nieuwe houten vloer aan te schaffen, dan heb je nog een aantal keuzemogelijkheden die ervoor zorgen dat je de perfecte vloer vindt. Zo is er de keuze uit het soort hout denk zoals eikenhout, merbau, grenen of notenhout. Vervolgens kun je kiezen uit de verschillende legpatronen. Denk daarbij aan massief houten planken of een visgraat parket. Een visgraat parket had vroeger een wat deftige uitstraling maar tegenwoordig zie je in veel soorten huizen een houten vloer met dit legpatroon. En natuurlijk de beschermlaag van de houten vloer. De meest voorkomende behandelmethodes zijn een was- of een olielaag. Het pluspunt van een olievloer is dat deze goed verzadigd is door de lagen olie. Hierdoor zijn de poriën van de vloer beschermd tegen vuil. 

 

Het onderhoud van een houten vloer

Een houten vloer gaat echt langer mee als deze goed wordt onderhouden. En gelukkig is dat tegenwoordig heel eenvoudig. Met een stofzuiger zuig je al het zand en steentjes op zodat je vervelende krassen en versleten plekken voorkomt. Dit hoeft niet dagelijks maar alleen als het nodig is. Daarna kun je de vloer met een vochtige dweil afnemen. Nadat je dit gedaan hebt, is het wel goed de vloer in te smeren met olie of was om te zorgen dat de vloer niet uitdroogt. Dat is eigenlijk alles.

 

Voordeel van een houten vloer

Een houten vloer staat bekend om zijn lange levensduur. Massief houten planken kunnen meerdere malen opnieuw geschuurd worden. Na een behandeling met was of olie ziet de houten vloer er weer helemaal als nieuw uit. Dus buiten het normale onderhoud kan de vloer nog eens extra onder handen genomen worden. Verder heeft een houten vloer als grote voordeel dat deze heel gemakkelijk zwevend gelegd kan worden. Waardoor je deze vloer eventueel kan meeverhuizen naar een nieuwe woning.

 

Zelf leggen

Tegenwoordig kun je vrij gemakkelijk een houten vloer zelf leggen. Met een goede instructie in de hand kun je stap voor stap lezen hoe dat werkt. De basis is het belangrijkste: een goede ondervloer. Vervolgens bepaal je in welke legrichting je de vloer wilt hebben: in de lengte of in de breedte van de kamer. Hiermee laat je een kamer optisch langer of breder ogen.

Bij Creon vloeren heb je keuze uit een groot assortiment houten vloeren. De vloer wordt aan huis geleverd met een handige leginstructie. Zo kunt u snel genieten van een prachtig houten vloer.

 

https://www.creon-vloeren.nl/houten-vloeren-parket.html