Categoriearchief: Woning en Tuin

Solidowonen

Wat kan een dakdekker voor u betekenen?

Een dakdekker kan u helpen met verschillende klusjes. Vaak werken dakdekkers op een plat dak omdat ze daar makkelijker op kunnen komen en wat makkelijker kunnen werken. De meeste dakdekkers zijn gespecialiseerde vakmannen en doet dit vak al heel wat jaren, waardoor ze veel ervaring hebben. De werknemers van Eigenhuis Dakdekker kunnen u erg goed helpen met het repareren of laten maken van uw dak.

Wat is een dakdekker?

Een dakdekker is iemand die er voor zorgt dat u een extra beschermlaag op uw dak krijgt. Ook kunnen ze stukken opknappen die kapot zijn of stukken die extra aandacht nodig hebben zoals bijvoorbeeld de stukjes bij de schoorsteen of vlakbij een raam, daarnaast controleren ze ook heel het dak of er verder nog beschadigingen zijn die gemaakt moeten worden. Een dak heeft altijd erg veel te verduren en daarom kan het dak wel eens kapot gaan. Het dak moet er namelijk voor zorgen dat er geen regen, sneeuw, hagel en zon binnenkomt. 

Wat kan een dakdekker voor u betekenen? 

Een dakdekker kan u helpen als u schade heeft aan uw dak maar ook als u een nieuw huis laat bouwen. Zij kunnen er dan voor zorgen dat uw dak goed geïsoleerd wordt en zij kunnen ook uw dak repareren als er schade is. Naast dit kunnen ze ook nog controles uitvoeren om te kijken of het dak nog wel veilig genoeg is en of er nog meer schade aan het dak is dat gerepareerd moet worden. Eigenhuis Dakdekker kan u hiermee helpen, zij zijn namelijk gespecialiseerd in het plaatsen van bitumen daken. Ook is Eigenhuis Dakdekker ten alle tijden beschikbaar voor noodoproepen, ze proberen er dezelfde dag nog te zijn om uw problemen op te lossen.

Conclusie 

Een dakdekker kan erg handig zijn als u  problemen heeft met uw dak. Ze kunnen u helpen als u bijvoorbeeld een lekkage heeft of als uw dak een reparatie nodig heeft. Eigenhuis Dakdekker kan ook controles uitvoeren om te kijken of uw dak nog goed is of dat het een nieuwe dakbedekking nodig heeft. Een dak heeft veel te verduren dus is het handig om regelmatig te checken of alles nog goed is, zo voorkomt u eventuele lekkages. Mocht het al te laat zijn en heeft u al een lekkage, dan kunt u het noodnummer van Eigenhuis Dakdekker bellen en dan komen zij u zo snel mogelijk helpen.

 

Solidowonen

Wanneer schakel je een slotenmaker in?

Het inschakelen van een slotenmaker kan diverse redenen hebben. Er kan bijvoorbeeld zijn ingebroken of ligt het wellicht wat gevoeliger. Denk bijvoorbeeld aan een lastige scheiding.Het kan ook goed zijn dat de sleutel in het slot breekt. Vaak was het slot dan al toe aan vervanging Samen met een slotenmaker kan er het beste worden gekeken naar wat een goede oplossing is. Ga dan vooral niet aan een slot zelf sleutelen, laat het aan de experts over. Hieronder zullen we in gaan op welke situaties vragen om een slotenmaker

 

Sleutels vergeten

Je kent het wel, in alles haast sta je plotseling buiten zonder sleutels. Wat kan je het beste doen in deze situatie vraag je dan af. Vele slotenmakers hebben een speciale spoedservice waar je terecht kan. De monteur zal in dit geval zo snel mogelijk bij u komen. Heb je nou geen buurman/buurvrouw die sleutels van je heeft is dit je beste optie. Zoek je nu een slotenmaker in Goes of een slotenmaker in Vlissingen? Dan kan je prima terecht bij de Slotenmeester. Zij helpen je graag verder.

Vernieuwing van slot

Bij de aankoop van een nieuw huis bevinden zich vaak nog oude sloten in de deuren. Deze zijn vaak niet goed beveiligd en moeten dus vervangen worden. Het is iets wat serieus genomen moet worden, helemaal wanneer je in een risicogebied bevindt.  Zo komt het vaak genoeg voor dat mensen de dupe raken van inbraken. Een goed slot kan al voor veel hinder zorgen. Is je slot nu al opengebroken door inbrekers? Laat deze dan ook zo snel mogelijk maken. Het kan zomaar voorkomen dat ze nog een keer langs komen als ze zien dat het nu nog makkelijker voor ze is.

 

Kortom: Het kan nooit kwaad om je slot wat extra beveiliging te geven en een expert hier naar te laten kijken.

 

Solidowonen

Dit moet je weten over betonreparaties

Het beton van je balkon moet gerepareerd worden. Het beton is mogelijk aan het rotten. Het is belangrijk om dit te laten repareren. Het is niet heel gevaarlijk maar uiteindelijk moet het wel gerepareerd worden. Hoe herken je rottend beton? Je kunt dit herkennen door scheuren die erin zitten of afbrokkelende stukjes. Wanneer dit het geval is zal dit de constructie verzwakken. Zoals eerder gezegd is het niet super gevaarlijk maar het is wel noodzakelijk dat je het laat maken voordat het gevaarlijk is geworden.

Hoe herken je het?

Er zijn verschillende manieren om te herkennen dat het tijd is voor een betonreparatie. Het kan zijn dat je afbrokkelende stukjes ziet of scheuren. Het eerste teken dat het beton toe is aan een reparatie is dat je donkere vlekken gaat zien rond de bewapening. De bewapening zijn de ijzeren draden die in het beton zijn verwerkt. Heb je scheurtjes of betonrot ontdekt in gevels en ben je woonachtig in de regio Rotterdam? Een veel voorkomende betonschade. Dan is het verstandig te zoeken naar gevelrenovatie Rotterdam.

De betonreparatie

Het is belang dat je het beton laat repareren voordat het gevaarlijk wordt. Het verschilt ook aan de plek of het noodzakelijk is om het beton nu te laten repareren of later. Wanneer de het beton wat gerepareerd moet worden op een belangrijk punt in de constructie zit is het noodzakelijk om dit direct te laten repareren. Hoe langer je wacht met de reparatie, hoe duurder het wordt. Dit komt omdat het beton verder afbreekt of verder rot. Dit resulteert is meer beton wat gerepareerd moet worden wat gelijk staat aan meer kosten.

 

De meest voorkomende betonreparaties

Een van de meest voorkomende betonreparaties is een balkon. Het is niet alleen de meest voorkomende maar een van de gevaarlijkste. Je wilt niet dat een balkon afbreekt op 10 verdiepingen hoog. Het is de bedoeling dat je veilig op je balkon kan staan. Dit is een veel voorkomende renovatie die in steden als Rotterdam uitgevoerd moet worden. Woon jij nou in Rotterdam en heb je schade in je balkon herkend? Wacht niet en zoek op: Balkon renovatie Rotterdam om een expert op dit gebied te vinden die je hierbij kan helpen. Daarnaast is een ander veel voorkomende betonreparatie het plafond. Op het plafond blijft vaak vocht van de regen hangen. Dit kan ervoor zorgen dat je plafond bijvoorbeeld gaat rotten. Een gaatje in een leiding kan dit ook veroorzaken. Heb je een woningeigenaar? Dan is deze verantwoordelijk voor controle en behandeling van de betonreparaties.

Solidowonen

Hoe houd je je verhuiskosten zo laag mogelijk?

Een verhuizing kost veel geld. En daarom is het fijn om de verhuiskosten zo laag mogelijk te houden. Daar kunnen veel verschillende dingen bij helpen en die gaan we hieronder doornemen.

Verhuisbedrijf 

Een goedkoop verhuisbedrijf kan je goed bij een verhuizing helpen. In sommige steden kan het lastiger zijn om te verhuizen, bijvoorbeeld in Amsterdam. Goedkoop verhuizen in Amsterdam is erg lastig omdat de huizen daar duur zijn. Wil je toch in Amsterdam willen wonen, kijk dan naar steden die vlakbij Amsterdam liggen. Zo woon je voor een waarschijnlijk goedkopere prijs in de buurt van Amsterdam, en met het OV kun je de stad makkelijk bereiken. Ook daar kun je op zoek gaan naar een goedkoop verhuisbedrijf, zij kunnen je helpen met het verhuizen van je spullen voor een goedkopere prijs. 

Andere hulp

Ook kun je andere hulp inschakelen. Je kan bijvoorbeeld vragen of je familieleden je willen helpen of je vrienden. Vaak willen ze dat wel voor je doen en het scheelt jou ook weer in je portemonnee. De hulp van vrienden en familie is niet alleen handig en goedkoop, ook is het gezellig en bouw je een band met elkaar op. Een verhuizing kan ook stress met zich mee brengen dus let er op dat het je niet te veel wordt en je het dan niet op je vrienden of familie uit, zo voorkom je ruzies en dat wil j liever vermijden. 

Tweedehands 

Tweedehands shoppen is tegenwoordig helemaal in. Je kunt er super unieke items vinden en zijn vaak erg betaalbaar, twee vliegen in één klap. Het is super leuk om met een vriend of vriendin een dagje te gaan kringlopen om mooie items te vinden voor in je huis. Vaak hebben ze er bijna alles, van banken tot bestek en van schilderijen tot tafels. Je kunt het zo gek niet bedenken en ze kunnen het er hebben. Ook kun je op internet op verschillende sites tweedehands shoppen. 

Conclusie 

Er zijn verschillende opties om goedkoop te verhuizen. Maar je moet wel rekening houden met bepaalde factoren, want bijvoorbeeld goedkoop verhuizen in Amsterdam zit er vaak niet echt in. Maar je kan wel vaak een goedkoop verhuisbedrijf inschakelen om je te helpen. Ook zijn er nog andere mogelijkheden door bijvoorbeeld je familie of vrienden te vragen om te helpen. Voor het shoppen kun je het beste gaan kringlopen of ergens anders tweedehands spullen kopen. Ga jij wel eens kringlopen? 

 

Solidowonen

Muren spuiten in woning door specialist

Een nieuwe woning, wie droomt er niet van? Hoewel er veel dingen moeten gebeuren in een nieuw huis, krijg je de kans om het huis helemaal in te richten en aan te kleden naar jouw eigen wensen. Een van de dingen waar men vaak mee start, is het verven van de muren en van plafonds. De grote vraag is, ga je dat zelf doen of laat je het doen door een vakman of specialist? Wij zetten de grootste verschillen tussen zelf verven of het uitvoeren door een vakman voor je op een rij.

Bespaar kostbare tijd door je muren te laten spuiten

Ons grootste advies is het inhuren van een specialist op het gebied van muren spuiten. Muren verven is een flinke klus, maar een specialist met een airless verfspuit kan dit binnen zeer korte tijd op een prachtige manier opleveren. Met een airless spuit kan een grote hoeveelheid verf zeer gelijkmatig gespoten worden op een muur of plafond, en kan er binnen een korte tijd veel geverfd worden. Zo win je veel tijd, omdat een verfspuiter minder tijd nodig heeft voor bepaalde oppervlaktes, in vergelijking met een schilder die traditioneel verft met roller en kwast.

Prachtig resultaat na verf spuiten

Het spuiten van verf met de juiste materialen levert een prachtig werk op. Let er op dat niet elke muur geschikt is om zomaar verf op te spuiten. De verfspuiter kan hier een passend advies voor geven. Zo kan het zijn dat de muur nog voorbewerkt moet worden of dat grote oneffenheden in de muur eerst geschuurd moeten worden. Als dit gebeurd is kan de verfspuiter aan de gang. Door de verf gelijkmatig te spuiten over de hele muur zie je na afloop geen randen of vegen, iets wat bij traditioneel schilderen wel kan. Het werken met deze materialen is niet voor iedereen weggelegd. De kans op het beste eindresultaat heb je dus wanneer je de klus laat uitvoeren door een specialist.

 

Het uitvoeren van spuitwerk muren kan veel sneller gaan dan het traditioneel schilderen. Een woning spuiten is dan vaak goedkoper omdat er minder uren in gaan zitten. Verf spuiten kan al vanaf 7 euro per vierkante meter, afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je wil laten spuiten. Hoe dan ook, je bent verzekerd van een prachtig eindresultaat om lang van te genieten. Het is dus geen overbodige luxe om voor jouw verfklus een professional in te huren.

Het verkopen van mijn verhuurde woning

Je bent in het bezit van een woning waar zich op dit moment één of meerdere huurders in zitten. Dit is een uitstekende manier om je vermogen te beleggen en hier elke maand een extra inkomsten uit te halen. Maar er kunnen een tal van redenen zijn dat jij er toch over na zit te denken om het te gaan verkopen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een nieuw pand wilt gaan kopen wat bijvoorbeeld nog meer inkomsten genereert of dat je geld vrij wilt maken voor een ander project. Ondanks de corona crisis waar we nu allemaal mee te maken hebben blijven de huizenprijzen stijgen en vind jij dit het juiste moment om te gaan verkopen. Wat jouw argument ook is, wij geven je hieronder wat informatie over het verkopen van je verhuurde woning.

Waarom je pand verkopen?

Een verhuurd pand of appartement biedt in de meeste gevallen een zeer aantrekkelijk rendement, omdat je elke maand extra inkomsten ontvangt. Een pand of woning verhuren is niet zo makkelijk als mensen soms van tevoren denken. Er komt veel op je af. Bijvoorbeeld dat jij als eigenaar verantwoordelijk bent voor alle kosten die betrekking hebben op reparatie en onderhoud. Ook is het belangrijk dat de relatie met je huurders goed is en dat er geen conflicten ontstaan. Toch kan het voorkomen dat je te maken krijgt met wanbetaling of vernieling. Dit is iets wat jij als eigenaar op moet pakken. Zo mag je bijvoorbeeld ook niet zomaar je huur gaan verhogen wanneer jij vindt dat dat nodig is. De Nederlandse wet bepaald dat je maar één keer per jaar met een klein percentage de huur mag verhogen. Huurders hebben veel rechten en het is belangrijk dat jij als verhuurder hiervan op de hoogte bent. 

Verhuurde woning verkopen

Je mag op elke gewenst moment jou verhuurde pand of appartement verkopen. Ga je de verkoop in gang zetten dan betekent dit niet dat de huurder of huurders ook het pand moeten verlaten. De verkoop breekt geen huurcontracten maar verandert alleen van eigenaar. De nieuwe eigenaar neemt dus ook gewoon de huurders over.  Omdat er huurders in je pand zitten is de groep potentiële kopers aanzienlijk minder dan dat jij een pand verkoopt waar geen huurders in inzitten. De meerderheid van de woningzoekende op dit moment zijn opzoek naar een woning om zelf in te wonen en zijn dus niet op zoek naar een pand met huurders. Een woning met huurders verkopen kan dus op de particulieren markt een stuk moeilijker zijn om te verkopen. 

Verkopen aan vastgoedinvesteerder

Uiteraard is er een oplossing om jou verhuurde woning te verkopen. Je kan je verhuurde woning verkopen aan een belegger of aan een vastgoedinvesteerder. Een partij als deze is juist geïnteresseerd in een woning met huurders en neemt deze graag over. Als je het gaat overwegen om je woning te gaan verkopen aan een vastgoedinvesteerder zitten hier een aantal aantrekkelijke voordelen aan. Bijvoorbeeld dat er voor beide partijen geen makelaar bij betrokken is, er is geen onzekerheid van een financieringsvoorbehoud en de gemaakte notariskosten worden betaald door de vastgoedinvesteerder. Na het eerste contact komen ze langs om jou pand te bekijken, vervolgens kunnen ze dan een juiste inschatting maken van de marktwaarde. Na de bezichtiging krijg je in de meeste gevallen direct een vrijblijvend bod, en er kunnen vaak flexibele voorwaarden opgesteld worden die voor beide partijen interessant zijn.  

Ben je opzoek naar een partij die jou kan helpen bij het verkopen van je woning dan is DamBorg een professionele vastgoedinvesteerder die hier graag bij helpt. Ze hebben interesse in het kopen van verhuurde woningen, appartementen en beleggingspanden.

Solidowonen

5 Leuke en unieke trap ideeën

Bij veel mensen is de trap in de hal te vinden. Sommige hebben hier veel tijd en aandacht aan besteed en zit het er geweldig uit. Ook zijn er mensen die er nauwelijks naar om hebben gekeken en dat is zonde. Er zijn namelijk ontzettend veel leuke trap ideeën die je zelf ook kunt gebruiken. Wij hebben er 4 voor je op een rijtje gezet!

Kleur en patronen aanbrengen

De meeste mensen hebben hun trap in één kleur. Hoewel dat er mooi uit kan zien is het ook leuk om van je trap een echte eyecatcher te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door verschillende kleuren toe te voegen op verschillende treden. Ook kun je dit afwisselen met patronen.

Kies voor een traploper

Is je trap een beetje aan de saaie kant en kan het wel een upgrade gebruiken? Een traploper is dan een goed idee! Vooral als je trap op dit moment nog redelijk kaal is kan je dit met een traploper helemaal omgooien!

Licht toevoegen aan de trap

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat er op bepaalde manieren met het licht wordt gespeeld bij de trap. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door onder de treden een ledstrip te plaatsen. Dit zorgt voor een geweldig effect!

De perfecte leuning

Wanneer je trap redelijk neutraal is maar je wel een bepaalde stijl of effect wilt creëren kun je kiezen voor een speciale leuning. Hierdoor kun je van een eenvoudige en kale trap toch nog iets leuks maken zonder dat het al teveel moeite kost.

Gebruik van materialen

Ook kun je ervoor kiezen om verschillende materialen te gebruiken. Hierbij kun je allerlei combinaties maken. Ook al zie je het niet vaak, het kan er geweldig uit zien. Een voorbeeld hiervan is het afwisselen van hout met kleine tegels op je trap.

 

Een huisnummer van rvs bestellen

Een huisnummer van rvs bestellen

Is het tijd voor een nieuw huisnummer en hou je van een moderne stijl? Overweeg dan een rvs huisnummer van RVShuisnummers.nl. Op deze website kan je snel en eenvoudig een ruim assortiment rvs huisnummers online kopen. Dat is perfect nu we in een lockdown zitten. Bovendien zijn de verzendkosten boven de €30,- gratis. Dat bespaart je weer een ritje naar de bouwmarkt! Maar wat maakt rvs huisnummers nou zo aantrekkelijk? Je zal het ontdekken in deze blog, dus lees snel verder.

Duurzaamheid

Het is wel zo prettig als je huisnummer een lange levensduur heeft. Gelukkig is dit één van de kenmerken van zo’n roestvrijstalen huisnummer. Als hij eenmaal hangt heb je er verder geen omkijken meer naar. Af en toe even een doekje erover zodat hij weer mooi glimt. Gezien de lange levensduur is het dus wel belangrijk om even goed over je aankoop na te denken. Hij zal er immers wel een tijdje hangen!

Modern

Een moderne toevoeging aan je gevel, wie wil dat nu niet? Juist! Dat is precies wat je in huis haalt wanneer je een roestvrijstalen huisnummer aanschaft. Je kan kiezen voor zo’n zilveren geborstelde look of een huisnummer in de kleur zwart. Dat een zwart huisnummer ’s avonds niet goed zichtbaar is, is in principe niet waar. Zeker niet wanneer je er ook een buitenlampje bij hebt hangen. Een zwart lampje, want dat matcht mooi met elkaar!

Veel keuzemogelijkheden

Er zijn op het internet werkelijk honderden soorten huisnummers van roestvast staal te vinden. RVS huisnummers zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende fonts (lettertypes). Zo kan je kiezen voor een standaard font als Arial of Calibri, maar zijn er ook tal van andere, meer afwijkende fonts om uit te kiezen. Naast de eerder besproken kleuren of afwerkingen kan je ook nog verschillende afmetingen kiezen: 100mm, 150mm of misschien wel 200mm! Ga er dus even goed voor zitten en bedenk wat jij belangrijk vindt.

Personalisatiemogelijkheden

Er zijn tegenwoordig ook tal van bedrijven waar je een gepersonaliseerd huisnummer kan kopen. RVS heeft als voordeel dat het makkelijk te bewerken is. Zo kan je er bijvoorbeeld de naam van jouw en je gezinsleden erin laten zetten.

Wat zijn voor jou de belangrijkste argumenten om een bepaald huisnummer te kiezen?

 

Solidowonen

M&C cilinder

 

Ga voor goede sloten

Lees hier over je woning of bedrijf goed afsluiten met M&C cilindersloten. Het is van belang om inbrekers buiten je pand te houden, en bewezen is dat goed hang en sluitwerk w.o. de M&C cilinder wonderen doet.

Voorkom een inbraak

Slachtoffer zijn van een inbraak geeft zoveel ellende en impact dat je dat moet voorkomen. Als je slachtoffer bent geweest dan moet je alles van wat er vermist is opgegeven bij de politie en daarna nog bij de verzekering. Dat betekent aankoopbonnen opzoeken, en hopelijk krijg je die allemaal gevonden om te kunnen declareren. Veel slachtoffers gaan tot jaren daarna liever niet van huis, ze kampen met de angst om ooit nog een keer slachtoffer te worden van een inbraak. Gelukkig is een inbraak goed te voorkomen, een M&C cilinder in iedere buitendeur wat een dief niet zomaar forceert, en de inbreker staakt de inbraakpoging. De kwaadwillende zal uitwijken naar een makkelijker object om toegang te verkrijgen.

Voor iedere woning of bedrijfspand

Bij M&C tref je cilinders aan om daadwerkelijk ieder pand goed af te kunnen sluiten. Wacht daarom niet te lang, en bekijk hier de M&C sloten. Het monteren van de cilindersloten gaat makkelijk, en daarna kun je met een veilig gevoel van huis.

https://mc-cilinder.nl/

Je huis in Bergen op Zoom veiliger maken met nieuwe sloten

Hoort u de laatste tijd in uw omgeving dat er veel wordt ingebroken en gestolen wordt en wilt u dat absoluut niet bij uw huis!? Slotenmaker Bergen op Zoom snapt dat heel goed en kan uw sloten in uw huis vervangen voor vele malen betere sloten met uiterste kwaliteit. Niets is vervelender dan dat er ingebroken wordt in uw huis en kostbare spullen worden meegenomen. Een slotenmaker kan u helpen bij het voorkomen van inbraak en het gestolen woorden van dierbare spullen die u liever niet kwijt wilt raken.

Slotenmaker bellen

Tegenwoordig worden er alarmen geplaatst tegen het inbreken, maar inbrekers zijn tegenwoordig u te slim en te snel af dan wij denken. Met een beetje wijsheid in alarmen en in het verdiepen van alarmen is het in een handomdraai mogelijk om uw alarm op stil of uit te zetten. U kunt beter sloten van een goede kwaliteit plaatsen waardoor inbrekers absoluut niet binnen kunnen komen. Ben je vanuit Bergen op Zoom op zoek naar een slotenmaker, dan kun je het beste een slotenmaker uit die plaats bellen. Kom je uit Vlissingen, kun je betere een slotenmaker in Vlissingen bellen.

Ervaren slotenmaker

Het beste kun je op zoek gaan naar een ervaren slotenmaker. De kosten bij een slotenmaker zijn gerelateerd op het bepaalde slot voor uw huis, er wordt wel rekening gehouden met zo transparant mogelijk te zijn over de prijs. De medewerkers zijn gediplomeerd en beschikken over veel ervaring binnen het vak. De medewerkers komen goed voorbereid naar u toe en werken met professioneel gereedschap.

De meeste slotenmakers bieden verschillende diensten aan. Veel kunnen sloten openen, sloten vervangen, het herstellen van een inbraak in uw slot. Heeft u één van deze diensten nodig om uw slot te redden?