Categoriearchief: Woning en Tuin

Geschikte raamdecoratie voor in de keuken

Mooie plisségordijnen, vouwgordijnen of misschien wel aluminium jaloezieën voor je keukenraam? De keuze is aan jou! Raamdecoratie in de keuken is essentieel, het brengt sfeer aan in de ruimte en beperkt de inkijk van buitenaf. Raamdecoratie wordt al snel vergeten bij het indelen van de keuken, terwijl het juist een toonaangevende factor is in het interieur van jouw keuken! Hieronder vind je een aantal voordelen van goede raamdecoratie in je keuken.

De inkijk van buitenaf wordt beperkt

De keuken is vaak een ruimte waar mensen eenvoudig naar binnen kunnen kijken. Uiteraard wil je kunnen genieten van je privacy. Een goede en eenvoudige manier om privacy te creëren is het aankopen van raamdecoratie. Raamdecoratie is eenvoudig te bedienen en je zet de producten in een handomdraai in de gewenste stand. Zo bepaal jij zelf de mate van privacy.

Sfeer in je ruimte

Een ruimte zonder raamdecoratie is al gauw een ruimte zonder sfeer. De keuken is een plek waar je veel tijd besteedt, uit onderzoek is gebleken dat een Nederlander gemiddeld drie jaar van zijn/haar leven in de keuken te vinden is. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om sfeer aan te brengen in je ruimte, zo kan een mooie indeling van de keuken of een fleurige fruitschaal al bijdragen aan de sfeer in een keuken. Een mooie indeling van de keuken zorgt voor een fijnere ervaring tijdens het koken. Wellicht kijk je hierdoor niet meer op tegen het klaarmaken van je maaltijd.

De juiste raamdecoratie voor in de keuken

Voordat je raamdecoratie aanschaft om in de keuken op te hangen, is het belangrijk dat je raamdecoratie bekijkt dat voor jou geschikt is. Zit jouw raam bijvoorbeeld boven de gootsteen of misschien zelfs wel boven de kookplaat? Dan is het van belang dat je raamdecoratie aanschaft dat bestand is tegen vocht en vuil. Soorten raamdecoratie die geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals keukens zijn aluminium jaloezieën, plisségordijnen of vouwgordijnen. Laat je bij de keuze voor raamdecoratie in de keuken adviseren door een specialist, deze zal je helpen bij het maken van een juiste keuze.

Solidowonen

Hoofdkussens voor extra comfort

Een bed kan niet zonder hoofdkussens. Een kussen is namelijk net zo belangrijk als een matras, omdat je hiermee een goede ondersteuning kunt krijgen voor jouw hoofd en nek. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je tot een aankoop overgaat. Bij een gespecialiseerd bedrijf als verschillende winkels kun je veel kussens uitzoeken die allemaal eigen kenmerken hebben. Maar hoe kies je nou het beste hoofdkussen? Onderstaande informatie geeft jou alle kennis die je nodig hebt om comfortabel te kunnen slapen.

 

De dikte van hoofdkussens bepalen

Hoofdkussens geven veel ondersteuning van jouw nek en hoofd, doordat de ruimte tussen het hoofd en het matras opgevuld worden. Het is daarom afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren welk kussen je kiest. Bij een hard matras wordt bijvoorbeeld altijd een dik kussen geadviseerd. Je hebt namelijk meer ruimte en deze ruimte moet goed opgevuld worden. Bij een zacht matras juist weer een dunner kussen. Dit komt doordat jouw schouders verder wegzakken in het matras en de ruimte hierdoor kleiner wordt. Je moet dus altijd voor de juiste combinatie gaan om goed te kunnen liggen en een goede nachtrust te verkrijgen.

 

Letten op de manier van slapen

Voor zijslapers moet er weer op andere zaken gelet worden bij hoofdkussens. Als je op je zij slaapt, wordt de ruimte tussen het matras en jouw hoofd verhoogd. Hierdoor is er een extra dik kussen nodig om de ondersteuning te verwezenlijken. Bij buikslapers is een dun kussen weer beter. Als je op een dikker kussen ligt, kan het er namelijk voor zorgen dat de ruggenwervels niet in de juiste houding komen en je met rugklachten wakker wordt. Je gaat dit al gauw aan het matras wijden, terwijl het juist door de dikte van jouw kussen komt. Je gaat merken dat de juiste keuzes wonderen verrichten aan jouw lichaam.

 

Hoofdkussens met verschillende vullingen

Vergeet dan ook niet om de vulling van het kussen mee te nemen. Hoofdkussens kunnen namelijk op verschillende manieren opgevuld worden, waar ook de stevigheid weer vanaf hangt. Dons in het kussen geeft een zacht kussen, welke goed vormbaar is en zichzelf aanpast aan jouw slaaphouding. Wanneer de temperatuurverschillen goed geregeld moeten worden, dan is juist een zijden kussen weer beter. Deze kan namelijk de warmte in balans brengen, zodat je het niet te warm krijgt tijdens het slapen. Ga daarom voor jezelf na welke vulling en welk materiaal er nodig is om jou van voldoende comfort te laten genieten.

 

Voor ieder gezinslid het beste kussen

Het uitzoeken van hoofdkussens is dus niet heel eenvoudig. Door voor jezelf alle mogelijkheden op een rijtje te zetten en hierbij de kenmerken van de verschillende materialen op een rij zetten. Je zorgt er hiermee voor dat je niets over het hoofd ziet en ook online de beste kussens aan kunt schaffen. Bekijk hierbij altijd ieder gezinslid apart, zodat de kussens ook daadwerkelijk bij de gezinsleden en de slaaphouding gaat passen. Je kunt alleen maar profijt hebben van de tijd die je in de zoektocht stopt.

Solidowonen

Kwaliteit dekbed voor caravan of campers bij DekbedenMatras.nl

Op zoek naar een dekbed? Bestel eenvoudig en voordelig uw topkwaliteit dekbedden en matrassen bij DekbedenMatras.nl wij hebben een breed assortiment aan dekbedden en matrassen van hoge kwaliteit. U kunt u bij ons terecht voor een passend matras voor caravans en campers. We hebben de beste matrassen voor een goede nachtrust. Ga zorgeloos op vakantie met een dekbed   voor uw caravan en camper. Ook voor vrachtwagens hebben we passende matrassen. Kies uit een breed aanbod aan dekbedden en matrassen van topkwaliteit bij DekbedenMatras.nl

Goede nachtrust

Een goed dekbed en matras is belangrijk voor uw nachtrust. Met onze matrassen ligt u goed en kunt u van een zorgeloze nacht genieten. U kunt kiezen uit diverse soorten matrassen. Dikte, seizoenen en materiaal, de keuze is reuze. Wij hebben ook voor u een passende dekbed en matras die bij u past. Wij voorzien u graag van advies bij de koop van een matras. Wij hebben de ideale matrassen om lang en comfortabel op te liggen. Ook op vakantie wilt u van een heerlijke nachtrust genieten. Dat kan met de matrassen voor caravans en campers bij DekbedenMatras.nl. ga een zorgeloze vakantie tegemoet met een dekbed   van topkwaliteit.

Voordelen van dekbed  

Iedere persoon is uniek en heeft een dekbed en matras nodig. Onze matrassen zijn geproduceerd in Nederland en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Wij hebben al meer dan 13 jaar ervaring in deze branche en kunnen ook u helpen bij het vinden van het ideale matras. Zorg dat u iedere 7 tot 10 jaar een nieuw matras koopt om een goede nachtrust te garanderen. Slijtage en vuil zorgen ervoor dat de conditie van het matras achteruit gaat. Wij adviseren u graag over het type matras die u nodig heeft en die past bij u!

Servicegericht

dekbedenMatras.nl geeft deskundig advies over matrassen en dekbedden. kom inspiratie op doen in onze showroom. Test diverse matrassen, voel de diktes van dekbedden en ontdek welke het beste bij u past. Ook voor bootmatrassen, kindermatrassen en campermatrassen bent u bij DekbedenMatras.nl aan het goede adres!

Desinfectie kantoor of woonruimte met UVC licht

Onlangs is onderzocht dat UV-C licht perfect is om virussen, bacterien en dergelijke mee te bestrijden. Ook het nieuwe covid-19 virus blijkt niet te overleven bij UVC licht. Een uv-c lamp zou dan perfect zijn om een ruimte te desinfecteren.

Desinfecteren bij afwezigheid

Door iedere nacht de uvc lamp aan te zetten in een kantoorruimte terwijl u er toch niet aanwezig bent zal zeker helpen de kans te verkleinen om de besmetting van het virus op te lopen. Dit kan bijvoorbeeld ook handig zijn voor winkelruimtes, openbare toiletten, verhuurders van vakantiewoningen en restaurants.

Veilige omgeving met UVC Desinfectie

Wat ook meewerkt is het vertrouwen dat u krijgt van uw klanten en bezoekers. Deze geeft het een veilig gevoel als u uw best heeft gedaan de ruimtes schoon te houden en u kunt laten zien dat dit met UVC licht gebeurd is. Niet voor niets gebruiken de ziekenhuizen en verzongingshuizen al jaren lang UVC lampen voor desinfectie.

De DAT UV-C lampen worden geleverd met een sokkel. Hieraan is bevestigd een elektronische timer waar men meerdere tijdsdelen kan kiezen. Dit afhankelijk van het schoon te maken oppervlak. De DAT UV C lampen zijn leverbaar met en zonder de OZON generator. De Ozon generator is handig als er veel objecten zijn waarachter het UVC licht niet kan komen. Ozon kan namelijk wel overal komen en zal meteen de ruimtes desinfecteren waar het uvc licht niet bij kan.

Ontsmetten in dertig tot zestig minuten

Een desinfectie sessie met de DAT UVC lampen duurt gemiddeld een half uur tot een uur. Dit uiteraard afhankelijk van het te desinfecteren oppervlakte. Bij hele grote ruimtes kan men meerdere lampen plaatsen of de bestaande lamp verplaatsen en nogmaals aanzetten.

Waarom desinfecteren met UVC?

  • Eenvoudige werking
  • Bestrijden van bacterien, virussen, huismijt
  • Desinfecteren van smartphone, bril, horloge etc
  • Desinfecteren gebeurd ‘s nachts
  • Ruimte in een uur gedesinfecteerd
  • Veilige omgeving d.m.v. UV-C licht
  • Verplaatsbaar
  • Ideaal in vakantiewoning, winkelruimtes, bij u thuis

Meer weten over deze uvc lampen? Kijk eens op de website van een van de resellers zoals kunsthaag.eu te vinden via deze link.

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/irrigatie-divers/

Wat moet een architect zoal leren tijdens de studie

Een architect is gespecialiseerd in het ontwerpen van voorwerpen zoals huizen, gebouwen, badkamers, keukens en ga zo maar door. Op elk gebied is er dan ook wel en specialisatie voor het ontwerpen van iets te vinden. Maar wat moet een architect eigenlijk allemaal weten voordat hij begint met het maken van een ontwerp? En wat leert hij daarover tijdens de studie. De opleiding tot architect kan op veel verschillende manieren worden ingevuld. Het is natuurlijk afhankelijk van het soort architect wat de werkzaamheden precies zullen zijn en hoe deze uitgevoerd moeten worden.

Ontwerpen

Het is in eerste instantie natuurlijk belangrijk dat de architect kennis heeft van het maken van ontwerpen. Hoe deelt hij een bepaalde ruimte in of hoe wordt er gebruik gemaakt van de verschillende materialen en producten die ergens in verwerkt moeten worden. Daarvoor moet een tekening worden gemaakt met alle informatie die nodig is voor het uitvoeren van het project. Dat heeft betrekking op de maatvoering, het gebruik van producten en materialen en natuurlijk het ontwerp zelf. In het ontwerp wordt duidelijk hoe iets eruit moet komen te zien en wat het eindresultaat moet worden. Daarom is het belangrijk dat de architect alles precies zo uitwerkt als dat het uiteindelijk moet worden. Dat is dan ook één van de belangrijkste zaken die geleerd wordt tijdens een studie tot architect.

Materialen

Ondanks dat de architect vaak zelf niet met het materiaal werkt waarvoor hij of zij een ontwerp maakt, is het wel belangrijk dat de nodige kennis van materialen wordt aangeleerd. Dat is nodig om te weten wat er mogelijk is met verschillende soorten materialen. Hoeveel druk kan een bepaald materiaal bijvoorbeeld aan, is het mogelijk om meerdere materialen met elkaar te combineren en, misschien wel net zo belangrijk, waar wordt alles mee bevestigd en vastgezet. Het gaat dan niet alleen om materialen zoals hout, steen en metaal maar ook kennis van materialen zoals Solid Surface platen.

Solid Surface

Solid Surface is een vlak en goed te verwerken materiaal voor verschillende toepassingen. Dit product kan worden gebruikt in bijvoorbeeld een keuken voor het aanrechtblad of in een badkamer als vloer voor een douchecabine. Door de eigenschappen is het goed te verwerken, eenvoudig te reinigen, poreus en hygiënisch. Als architect is het dan ook belangrijk om te leren wat de mogelijkheden met materialen zoals Solid Surface zijn en op welke manieren dit soort materialen het beste verwerkt kunnen worden.