Categorie archief: Woonkamer

Je eerste woning in Amersfoort kopen? Wij geven je een aantal tips!

Het is natuurlijk een spannende periode, wanneer je je eerste huis gaat kopen in Amersfoort. Gaat u eerst bezichtigen en dan een lenng aanvragen? Of berekend u eerst wat u kunt lenen en laat het bezichtigen nog even voor wat het is? Kunt u het financieel wel aan een huis kopen? Er zijn super veel punten waar u rekening mee moet houden, het is dan ook erg fijn voor u als u een aantal tips krijgt voor de aankoop van uw 1e huis!

 

Het berekenen van uw budget

De allereerste stap is het berekenen van uw budget, voordat u gaat rondkijken en bezichtigen is het erg aangeraden om eerst uw budget te berekenen. Zo voorkomt u wellicht teleurstellingen. Ook kunt u doelgericht zoeken op websites zoals Funda! U vindt in elke regio en stad tientallen huizen die te koop staan. Probeer zoveel als mogelijk rond te kijken en probeer elk huis waar u wellicht interesse in hebt op te slaan als favoriet, zo kunt u gemakkelijk het door u opgeslagen huis terugvinden. Ook kunt u een een kijkje nemen op de website Schoof Makelaardij; makelaar in Amersfoort en omstreken. Rabobank heeft een fijn en makkelijk te gebruiken tool, waar u uw budget gemakkelijk kunt berekenen!

Waar wilt u wonen?

Heeft u een fulltimebaan, dan is het fijn om niet langer dan een half uur aan werk/woon verkeer kwijt te zijn. Zoek een goede locatie uit, handig is het ook om rekening te houden met basisscholen en middelbare scholen. Misschien heeft u al een kind of is er een kind op komst, dan is het handig dat een basisschool niet verder dan 10 minuten lopen is. Het komt erop neer dat u goed moet kijken naar een perfecte locatie voor uw 1e huis!

Maak een wensenchecklist!

Een wensenchecklist is erg aan te rijden, want waar moet de woning voor u aan voldoen? Een ruime keuken, een nette moderne badkamer etc. Zorg ervoor dat u goed nadenkt over uw wensen. Niet alles kan voldoen aan uw wensen, maar een hele hoop wel! 

Een makelaar? Altijd handig!

Een makelaar is altijd handig, want een makelaar zorgt ervoor dat u het makkelijker hebt. Een makelaar ontzorgt u van veel papierwerk, u krijgt meer rust en u geniet meer van deze periode vol stress! Kies voor een makelaar met kwaliteit zoals Margitte Schoof makelaardij! Margitte Schoof is vooral reeel en persoonlijk, ze beheren tevens ook een uitstekend oog voor detail. U kunt hier gerust terecht bij het aankoopproces van uw 1e huis! Neem contact op via de website van Margitte Schoof!

 

https://www.schoofmakelaardij.nl/

De meest trendy banken van dit moment!

De meest trendy banken van dit moment, wanneer u dit leest bent u vast opzoek naar een nieuwe trendy bank voor uw woning! Uw woning helemaal trendy inrichten kan niet zonder een trendy bank van de bankstellen outlet van IkWillem. Filmavonden en spelavonden zijn niets zonder een trendy bank, u moet wel uw vrienden of familie kwijt kunnen op de nieuwe trendy bank. Welke situatie past bij u en stem hier uw favoriete trendy bank op af, welke maat en welke stof kiest u?

Welke trend maten zijn nu in!

Het vinden van uw perfecte maat bank is niet zo gedaan, eerst zal u uw woonkamer moeten opmeten en uit dit resultaat de gewenste bank zoeken. Trendy bank ontwerpers richten hun pijlen veel op de 2-zits, 3-zits en de hoekbanken. Deze ontwerpers creëren de meest trendy banken van dit moment, dus houden zij ook rekening met de meest trendy maten. Ook wordt er rekening gehouden met de wat grotere woningen, er worden ook vele grote banken ontworpen. Meet eerst uw woonkamer, voordat u opzoek gaat naar uw gewilde bank

Voor welke trendy stof kiest u?

Na het opmeten en uitzoeken welke maat bank het best bij u past, is het uitzoeken van welke trendy stof u wilt een grote klus. U moet rekening houden met een aantal belangrijke factoren tijden het uitzoeken van de bank. Bijvoorbeeld moet u rekening houden met huisdieren, katten kunnen naar genoeg uw bank nogal graag aanzien als een krabpaal. Ook moet u indien van toepassing rekening houden met uw kinderen. Kinderen zijn heer en meester in het spillen van hun sapje, als u het aan ze vraagt zijn het toch wel altijd de kabouters. Dit zijn pas 2 basis redenen, u kunt zelf ook nog een aantal situaties opleggen en deze op elkaar afwegen. Hopelijk komt u eruit! Gelukkig kunnen de meeste trendy banken wel tegen een stootje en valt een vlek wel te verwijderen!

De meest trendy bank van dit moment!

Op het moment is de Toronto hoekbank met de U vorm het meest trendy! Deze bank wordt door vele trendy huishoudens bekeken! Deze bank beheert alle vormen van trendy! De bank kan uw vrienden en familie kwijt voor een leuke avond of een verjaardag! De bank heeft een prachtige grijze stof die compleet straalt in uw woonkamer, deze bank past bij vele soorten stijlen. Deze bank gaat perfect met modern meubilair!

Bij IkWillem staat deze bank op het moment afgeprijsd in het assortiment! Twijfel geen moment en bezoek de website en kom langs in het magazijn om de meest trendy banken in realiteit te bekijken!

 

https://ikwillem.nu/

Inspirerende woonkamer ideeën

Er zijn eindeloos veel variaties te bedenken om je woonkamer leuk en gezellig in te richten en dit natuurlijk altijd tot betrekking tot jouw eigen persoonlijke smaak! Verschillende ruimten in en om het huis verdienen elk een eigen stijl, met bijbehorende meubels, wand- en vloerbedekking. Vergeet ook vooral de verlichting niet! 

Inspirerende woonkamer ideeën 

Op zoek naar woonkamer inspiratie? Op de website van Sfeer & Comfort is een groot aantal tips voor je verzameld onder één dak en kun je volop impressies opdoen voor het inrichten van huis én tuin! Bekijk de verschillende voorbeelden van stijlen voor je woonkamer. Van industrieel tot bohemian en van minimalistisch tot en met landelijk.

Creëer een unieke woonkamer

De website heeft ook een inspirerende DIY (do it yourself) pagina met tal van leuke en handige doe-het-zelf tips. Vaak kun je met een beperkt budget met slimme handigheidjes je interieur een verrassende metamorfose laten ondergaan. Het gaat vaak om de kleine accenten die het verschil maakt en dat hoeft dan ook niet altijd veel te kosten. Het is daarnaast ook nog eens leuk om zelf wat in elkaar te knutselen en het resultaat geeft je ook nog eens een extra blij en trots gevoel. 

https://www.sfeerencomfort.nl

Duorolgordijnen op maat laten maken? Geen probleem bij Duorolgordijn.eu

Een Duo rolgordijn op maat is zeer aan te raden. Niet alleen past dit goed, maar ook kun je beter omgaan met je rolgordijn. Doordat het rolgordijn precies goed past kun je beter het rolgordijn open doen en ook kun je hierdoor het rolgordijn beter sluiten.

Verder is het aan te raden om een rolgordijn op maat te laten maken omdat je hierdoor een betere levensduur van het rolgordijn krijgt. Doordat het rolgordijn niet te groot is heb je bijvoorbeeld minder snel last van dat het rolgordijn tegen het raam begint te schuren.

Het aanbod van een duo rolgordijn op maat bij de expert nummer 1 van Nederland

Wanneer een website een groot aanbod heeft aan verschillende soorten rolgordijnen is dit natuurlijk voor je erg fijn. Hierdoor is het makkelijker om een keus te maken dat overeenkomt met je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Wanneer je er bijvoorbeeld van houd dat er veel licht doorkomt in je huis dan is het verstandig om te kiezen voor een serie dat goed door schijnt en wat ervoor zorgt dat je genoeg licht in huis kunt krijgen.  Op de website van duorolgordijn.eu kun je kiezen uit diverse series.

De standaard serie is bijvoorbeeld erg populair. Deze banen zijn vrij dicht en gesloten en vinden veel mensen dan ook erg fijn. De privacy van deze rolgordijnen is dan ook vrij goed aangezien de banen vrij dicht zijn. Wanneer je er van houd om goed te kijken door een linnen structuur dan is de vintage serie waarschijnlijk een betere optie voor je. De XL Serie is een mooi geweven linnen structuur serie wat een erg rustige doorkijk naar buiten geeft.

De verduisterend twilight is een mooie rolgordijn met een gladde structuur en met een mooie uiterlijk. De banen zijn ongeveer 9 cm. Wanner je er van houd om een mooie verduisterde Duo rolgordijn op maat te krijgen dan is de verduisterend darkness waarschijnlijk een goede optie voor je. Deze banen zijn 10 cm en hebben ook een voile tussendoek.

Wanneer je één van deze series, of een andere serie wilt kiezen dan is het enige wat je hoeft te doen is te klikken op de afbeelding van de serie die je aanspreekt. Indien je een bepaald model hebt gekozen, kun je meteen zien welke lagen er zijn en wat de mogelijkheden zijn van de maximale breedte en de maximale lengte. Ook staat er bij wat de prijs is van het product en kunt u ook nog eens kiezen uit verschillende kleuren!

 

 

https://duorolgordijn.eu

Borstvergroting door onzekerheid

Steeds meer vrouwen nemen een borstvergroting. Vaak doen vrouwen dit omdat zij zich onzeker voelen en ze denken dat een borstvergroting bijdraagt aan het zelfvertrouwen, maar toch zijn er ook vele andere reden voor. Een borstvergroting laten doen wordt nog niet door iedereen als normaal beschouwd. Sommige mensen vinden het vreemd dat je iets cosmetisch aan je lichaam laat veranderen omdat zij vinden dat je er gewoon moet uitzien zoals je geboren bent. Daarnaast denken velen dat vrouwen een borstvergroting nemen om met deze grote borsten te pronken. Desondanks heeft het nemen van een borstvergroting vaak een andere reden.

Wanneer vrouwen kleine of haast geen borsten hebben voelen zij zich hier vaak onzeker over. Ze durven in de zomer dan bijvoorbeeld niet in bikini rond te lopen en zitten hierdoor niet lekker in hun vel. Deze vrouwen denken dat wanneer zij een borstvergroting ondergaan dat ze zich een stuk fijner voelen en meer zelfvertrouwen hebben. Daarnaast zijn er ook andere reden die je onzeker maken over de borsten. Zo hebben sommige vrouwen te kampen met borsten die een vreemde verhouding hebben met de rest van het lichaam. Zo zijn er vrouwen met kleine borsten maar hebben zij wel brede heupen en grote billen. Dit kan voor vrouwen een factor van onzekerheid zijn en hierdoor kunnen deze vrouwen kiezen voor een borstvergroting zodat deze verhouding normaal is. Ook kan het voorkomen dat de ene borst een stuk anders is dan de ander. Zo kan de ene groot zijn terwijl de ander een stuk kleiner is. Ook dit kan leiden tot onzekerheid onder deze vrouwen. Zij vinden dit niet mooi en willen dit verbergen. Bij sommige is dit dusdanig erg dat zij het niet kunnen verbergen. Ook dan kan een borstvergroting een optie zijn. Wanneer je afvalt of kinderen krijgt kunnen de borsten ook minder mooi worden en vorm verliezen, ook dan kun je kiezen voor een borstvergroting.

http://faceland.nl

De voordelen van een laminaat vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer maar zie je door de bomen het bos niet meer? Als je net een huis gekocht hebt of je wilt eens een ander interieur dan kan het lastig zijn om een nieuwe vloer te kiezen. De vloer in een ruimte is zeer bepalend voor de sfeer en je verandert deze natuurlijk ook niet zo snel als bijvoorbeeld accessoires. Het is dan ook verstandig om alles goed op een rijtje te zetten voordat je tot zo’n aankoop overgaat.

 

Waarom laminaat?

Vaak twijfelen mensen tussen een houten vloer en een laminaat vloer. De laatste wordt vaak als minder beschouwd omdat deze vloeren vroeger erg lelijk en onecht oogden. Tegenwoordig liggen deze vloeren echter erg dicht in de buurt bij het uiterlijk van houten vloeren, ze doen eigenlijk meer onder voor echt hout. Tegenwoordig hebben veel van deze laminaat vloeren een zogenaamde V-groef en een zichtbare houtnerf, de techniek heeft niet stilgestaan. Deze ontwikkelingen hebben er mede aan bijgedragen dat de laminaat vloeren van tegenwoordig erg natuurlijk ogen.

 

Voordelen van een laminaat vloer

Gelamineerde vloeren zijn niet poreus waardoor het oppervlak makkelijk schoon te maken is en er niets doordringt in het materiaal, bij hout is dit bijvoorbeeld wel vaak het geval. Deze vloeren zijn dus erg gemakkelijk in onderhoud, je hoeft vrijwel niets aan te doen. Je kunt de vloer dweilen en zuigen, erg prettig voor mensen met allergieën. Je hoeft het nooit te lakken, te schuren of in de was te zetten. Dit type vloer is vriendelijk geprijsd, zeker bij Creon vloeren. Het leggen van een laminaat vloer is ook nog eens heel eenvoudig. Al met al genoeg reden om voor dit product te kiezen.

 

De laminaat vloer online uitzoeken en bestellen

Het lijkt misschien niet voor de hand liggend maar je vloer online bestellen is reuze praktisch. Vanachter je computer kies de de laminaat vloer die het best bij jouw huis past. Geef de benodigde m2 aan en de vloer wordt bij jou aan huis afgeleverd. Zo hoef je geen zware pakketten te dragen en in de auto te laden. Creon vloeren verkoopt heel veel soorten vloeren tegen een scherpe prijs, een prijs die bijvoorbeeld in een bouwmarkt veel hoger zal liggen. In elke gebruiksklasse en kleur is er volop keus. Ben je niet zo bekend met dit soort vloeren, op de website kun je heel veel nuttige informatie vinden. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je vragen? Bij Creon vloeren helpen ze je maar al te graag.

https://www.creon-vloeren.nl/laminaat.html

Radio en televisie

Qua invloedrijke media van de afgelopen decennia staan de radio en televisie hoog op de ranglijst. Er zijn een aantal overeenkomsten te noemen, maar ook zijn er genoeg verschillen. Als we kijken naar de arbeidsintensiteit is het maken van een radio programma minder tijdrovend dan het maken van een televisieprogramma, hier komt meer bij kijken. Doordat de televisie naast audio ook visueel is, wekt televisie makkelijker de interesse van mensen. Radio is daarentegen sneller en actueler dan de televisie. Beide media hebben zo hun ‘voor- en nadelen’. Het is ook maar net waar je van houdt.

Voor zowel televisie als radio is een groot aanbod uit verschillende zenders. Qua televisiezender zijn  NPO 1, 2 en 3 over het algemeen wat ‘serieuzer’. Politieke programma’s en talkshows zal je op deze zenders sneller tegenkomen. Ook informatieve programma’s die wat dieper op een bepaald onderwerp in gaan zal je hier sneller tegenkomen dan op commerciële zenders als RTL 4, RTL 5 en SBS 6. Deze besteden natuurlijk ook wel aandacht voor het nieuws, maar het is iets oppervlakkiger. Ze zijn meer gericht op het amuseren van de kijker en hebben hierdoor ook een andere doelgroep. Verder bestaan er natuurlijk nog talloze zenders, waaronder betaalde televisie.

Betaalde radio zenders zal daarentegen niet zien. Radio is gratis en zal dit ook altijd blijven. Ook qua radiozenders is het maar net waar je naar op zoek bent. Mensen die in de auto naar serieuze gesprekken over de economie en het zakenleven willen luisteren kiezen vaak voor Business Nieuws Radio, BNR. Maar als je meer van een muziekje in de auto bent is skyradio luisteren een betere optie. Zij zenden, op een nieuwsonderbreking en wat reclame na, alleen maar muziek uit. De jongere luisteraars geven juist vaak weer de voorkeur aan radio 538. Leuke programma’s afgewisseld met de nieuwste muziek zorgen ervoor dat hun doelgroep meer in het jongere segment ligt.

http://radioguide.fm

Houten vloeren Rotterdam

Bij Bax Houthandel was ik op zoek naar houten vloeren Rotterdam. Binnenkort gaan wij (mijn vrouw en ik) verhuizen naar Rotterdam en hiervoor zoeken wij een nieuwe houten vloer. Dit voor ons nieuwe huis. In dit blogje leg ik graag uit waar wij onze nieuwe houten vloeren in Rotterdam gekocht. Ook natuurlijk hoe het verhuizen etc. ging.

Googelen op houten vloeren Rotterdam

Allereerst zijn wij op houten vloeren Rotterdam gaan Googelen. Na dit in de zoekmachine ingetypt te hebben, kwamen er vele vloerenwinkels uit Rotterdam naar boven. Maar bij eentje stond wel hele lage prijzen in het stukje tekst in Google. Zouden hun houten vloeren dan wel van goede kwaliteit zijn? Om deze vraag beantwoordt te krijgen, zijn we een kijkje gaan nemen op de website. Daar zagen we dat zij hun houten vloeren zelf maken, in hun eigen fabriek. En vervolgens verkopen zij die vloeren in bijvoorbeeld Rotterdam.

Bax Houthandel bezoeken

Wij hebben voorbeelden bekeken en dit zag er allemaal heel erg goed uit! Daarom besloten wij om een bezoekje te brengen aan een vestiging van Bax Houthandel, zo dicht mogelijk in de buurt van Rotterdam uiteraard! De volgende dag waren we allebei vrij van werk en zijn we daar naartoe gegaan. Aangekomen bij Bax Houthandel, vlak bij Rotterdam, zagen wij de mooiste houten vloeren daar neergestald staan. Het was een hele mooie showroom met allerlei verschillende houten vloeren, van verschillende houtsoorten, tentoongesteld met mooie lampen etc.

Wij werden direct te hulp geschoten door een medewerker van de showroom. Aan hem hebben wij onze wensen verteld over een houten vloer. Hij kwam met een hele mooie eiken vloer en deze vonden wij er fantastisch uitzien! Inmiddels is die ook in ons huis in Rotterdam gelegd en hier zijn wij erg blij mee.

 

Tapijt kopen

Een tapijt is vloerbedekking van textiel die bestaat uit een drager van jute of kunststof waarop een bovenkant, de pool, is aangebracht van losse draadeinden of lussen van bijvoorbeeld wol, kunstgaren, katoef of sisas. Wilt u een tapijt kopen dan kan dit kamerbreed zijn dit is van muur tot muur tapijt. Een tapijt is meestal 4meter breed. Een tapijt kan ook een karpet een los vloer- of wandkleed zijn. Het heeft dezelfde samenstelling als tapijt en vaak geknoopt of geweven in een patroon of voorstelling.

Het woord tapijt is afkomstig van het Perzische woord tafta dit betekent geweven. In het Proto-Indisch is dit woord taxta te vergelijken met textiel.

Met tapijt kopen zijn er nog verschillende varianten van een tapijt bijvoorbeeld:

–          Aubussontapijt, vaak een decoratief wandtapijt met een afbeelding. Het weven gebeurd door een lissier. Er wordt handgekleurd garen gebruikt. Het proces duurt lang en is erg kostbaar.

–          Perzisch tapijt, een Perzisch tapijt wordt gerekend tot de vroegere toegepaste kunst. Perzische tapijten zijn te onderscheiden in: met de hand geweven stuk zonder pool. Met hand gemaakt en geknoopt.

–          Kaukasisch tapijt, hebben geometrische patronen, vaak met een fantasierijke en overvloedige manier van expressie. Soms zitten er gebogen dier- en patroonfiguren in de tapijten.

–          Turkmeens tapijt, de schering is gemaakt van wol met herhaalde patronen met gl-motieven en vaak heeft het tapijt bredere randen op de korte zijden en niet op de lange zijden. De schaal van rood tot paars tot bruin zijn dominerende kleuren op het tapijt.

–          Bulachi tapijt, heeft vaak kleine levendige patronen. Vele zijn gebedstapijten. De overheersende kleuren op het tapijt zijn rood, bruin en donkerblauw. Schering is gemaakt van wol of een mengsel van wol en geitenhaar. De nieuwere tapijten hebben een schering gemaakt van katoen.

–          Franse tapijt, tapijten werden vroeger versierd met bloemen, vaak in vazen en manden, maar ook militaire motieven en architectuur motieven waren te zien.

Met een tapijt kopen is er ook een methode van leggen of aanbrengen:

–          Lijmen op vloer of speciale onderlaag.

–          Plakken met dubbelzijdig plakband langs de randen.

–          Nieten. Behalve bij trappen wordt deze methode bijna niet meer gebruikt.

–          Vast zetten op spijkerlatten langs de randen van de kamer. De latten worden om de beur op de grond vast gelijmd of gespijkerd. Hierna spant men het tapijt met een spanner, deze methode wordt ook wel spannen genoemd.

–          Geheel los. In kleinere ruimten wordt deze methode gebruikt. Door genoeg meubelen op het tapijt te zetten blijft het tapijt gewoon liggen. Het is ook eenvoudig om het tapijt weer te verwijderen zonder lijmresten op de vloer.

http://4yourliving.nl/vloerbedekking/

Raam, ruit, venster en glas

De Nederlandse taal is voor immigranten een lastige taal om te leren. Maar zelfs voor de Nederlanders zelf blijft het Nederlands een lastig vak. Vooral de grammatica en de ruime keuze in woorden voor een en hetzelfde product, blijft een ding. Want wanneer gebruik je nu welk woord. Wanneer gebruik je het woord raam, venster, glas of ruit? Zit er echt onderscheid in of betekenen ze alle vier hetzelfde?

Is er onderscheid tussen een raam of venster?

Ja. Er is wel degelijk onderscheid tussen een raam of een venster.

Een raam is eigenlijk de omlijsting van iets waar wat in gezet of op gespannen kan worden. Een raam is een stuk vierkant houtwerk met een opening. Op een spieraam wordt een doek gespannen waarop de kunstenaar zich kan uitleven. Horrengaas wordt ook op een raam gespannen. Een raam hoeft dus niet per se glas te bevatten. Een raam is ook geen lijst. Een lijst is weer ter extra versteviging van een raam. Bijvoorbeeld voor een kunstwerk. Een mooie lijst is dus niet alleen fraai, maar heeft ook een verstevigende functie.

Vensters zonder glas ziet men soms nog in kerktorens en kastelen. Je voelt en hoort de wind naar binnen gieren door zo’n opening. Toch waren kerken en paleizen de eerste gebouwen die werden voorzien van glas. Denk maar aan de gotische glas-in-loodramen. In de middeleeuwen, toen de armen nog geen geld had om glas te betalen, spanden men ook wel varkensblazen, linnen doeken of geolied papier voor het venster.

Is er onderscheid tussen ruit of glas?

Nee, er is geen onderscheid tussen ruit of glas.  Ruit is slechts een ander wordt voor glas. In een raam, lijst of venster kan dus een ruit zitten. Het woord ruit geeft eigenlijk de vierkante vorm van het glas aan. In het woordenboek wordt glas omschreven als doorzichtige harde stof. Toch spreekt men in de volksmond alleen van een ruit in een venster of raam en niet van een ruit in een lijst. Dan gebruikt men het woord glas. 

http://www.aaglashandel.nl