Solido Wonen
Image default
Zakelijk

Crematie als alternatief voor begrafenis in Zwijndrecht

Iedereen verdient een mooie uitvaart. Net zo goed dat jij een uitvaart voor jouw opa’s en oma’s zo respectvol mogelijk wilt organiseren, is het belangrijk dat je ook stilstaat bij de wensen die jij zelf hebt voor jouw eigen uitvaart. Het klinkt soms raar om stil te staan over jouw eigen dood, maar het is soms belangrijk om dit te doen. Alleen wanneer jij er zelf bij stil staat, kan jij de wensen aan jouw familie en vrienden doorgeven. Zo weten zij exact hoe ze, wanneer het zover is, een uitvaart kunnen regelen die compleet aansluit bij hoe jij wilt. Een van de keuzes die jij moet maken, is of je gecremeerd of begraven wilt worden. Een crematie in Zwijndrecht kan worden geregeld door D&O Uitvaartverzorging.

Waarom kiezen voor een crematie?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om gecremeerd te worden. Ondanks dat het voorheen bijna als een eis werd gezien om begraven te worden, is tegenwoordig crematie een populairdere keuze. Er zijn verschillende aspecten die je moet overwegen bij het kiezen van de beste uitvaart voor jou. Een van deze keuzes is wat jij wilt dat er gebeurd met jouw lichaam. Niet iedereen voelt zich fijn bij het idee om onder de grond begraven te worden, maar ook niet iedereen voelt zich prettig bij het idee om gecremeerd te worden. Er is geen goed of fout antwoord. Het belangrijkste is dat je kiest voor de optie waar jij je het prettigste bij voelt.

Wat zijn de kosten van een crematie?

Een belangrijk punt om mee te nemen in jouw wensen, is het kostenplaatje. Zowel een begrafenis als een crematie kost geld, maar een crematie staat over het algemeen bekend als de betaalbare keuze. Wanneer jij wilt voorkomen dat jouw nabestaanden bovenop de rouw, zorgen krijgen over de kosten, kan een crematie de beste keuze zijn. Over het algemeen kost een crematie namelijk 40 tot 50 procent minder dan een begrafenis. Dit is een groot verschil. De besparing op de uitvaart kan ervoor zorgen dat er meer geld kan worden besteed aan andere aspecten van de uitvaart.

Een persoonlijke uitvaartdienst

Een van de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een crematie, is omdat het over het algemeen een persoonlijke vorm van uitvaart is. Bij een crematie wordt er meer tijd besteed aan persoonlijke speeches, is er meer flexibiliteit om foto fragmenten te verwerken en ook is er meer opties voor de muziek die je wilt laten afspelen. Daarnaast heb je meer keuze over wat er na de crematie met jouw as gebeurd. Wil jij jouw urn op de begraafplaats hebben? Wil je het laten uitstrooien op een mooi natuurgebied of wil je juist dat het bij jouw nabestaande thuis staat? Bij een crematie zijn dit allemaal opties.