Solido Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

De huidige woningmarkt in Utrecht

Wil jij binnenkort naar Utrecht verhuizen of ben je opzoek naar een nieuwe woning in Utrecht met behulp van een Makelaar uit Utrecht? Dan is het belangrijk om te weten hoe het op dit moment staat met de woningmarkt in Utrecht. Is de woningmarkt echt zo slecht of valt de huidige situatie wel een beetje mee? 

De cijfers

Als we kijken naar de cijfers van het NVM dan wordt duidelijk dat de huizenmarkt in grote steden als Utrecht nog steeds erg overspannen is en dat het dus lastig is om een nieuwe woning te vinden. Het is steeds meer een kwestie van snel beslissen en overbieden om serieus een kans te maken op een koopwoning. Als we vergelijken met het aanbod van woningen in voorgaande jaren dan is het aanbod met ruim 20 procent gedaald en zijn de prijzen van de woningen alleen maar hoger geworden. Ook wordt duidelijk dat als gevolg hiervan meer dan de helft van de woningen boven de vraagprijs verkocht worden. Als oplossing voor het woningtekort worden er in en rondom Utrecht steeds meer nieuwbouwwoningen gebouwd. 

Gevolgen voor woningzoekenden

Van deze overspannen woningmarkt en stijgende prijzen word je als woningzoekende natuurlijk niet bepaald vrolijk. Het is dan ook belangrijk om je goed voor te bereiden bij het zoeken van een woning in Utrecht. Kijk eens met behulp van Makelaar uit Utrecht naar wat je maximaal mag lenen, zodat je weet waarnaar je kunt zoeken en wat jouw bovengrens is. Een makelaar uit de omgeving is altijd op de hoogte van het nieuwste aanbod en kan jou meteen helpen bijvoorbeeld bij waar je op moet letten bij het zoeken van een woning en welke biedingen jij precies moet uitbrengen voor een bepaalde woning. 

Voordelen

Ondanks de hoge vraagprijzen en de overspannen huizenmarkt is het in Utrecht nog wel steeds aantrekkelijk in een huis te kopen. Dit heeft te maken met de hypotheekrente die historisch laag is. De rente zal naar verwachting wel iets oplopen, maar alsnog blijft het kopen van een woning in Utrecht aantrekkelijk.  Ben je dus opzoek naar een woning in Utrecht dan is het belangrijk dat jij je hoofd koel houdt en snel beslist tijdens het proces. De woningmarkt is nog steeds erg overspannen en de prijzen blijven oplopen. Zorg er bij jouw zoektocht dan ook voor dat je voorbereid te werk gaat zodat je ook daadwerkelijk snel kunt beslissen en schakelen bij het vinden van jouw droomwoning.

https://makelaar-utrecht.nu/