Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

EPDM, uitstekende kwaliteit dakbedekking

Als je het dak van je garage, tuinhuisje of je woning met plat dak wilt gaan beleggen, is het belangrijk dat je het juiste materiaal kiest om je dak mee te bekleden. Want de juiste keuze bespaart je op lange termijn veel geld en kosten. Je dak bekleden begint dus eigenlijk met vooruit kijken. Stel jezelf de vraag: Wil ik nu goedkoop uit zijn en zie ik wel of ik uiteindelijk veel meer geld en tijd kwijt ben aan onderhoud? Of kies ik nu voor goede kwaliteit dakbedekking, waardoor ik zeker weet, dat ik jaren lang nauwelijks tijd en geld meer kwijt ben voor het onderhouden van mijn dakbedekking. Als je voor het laatste kiest, lees dan onze blog over EPDM, een dakbedekking van uitstekende kwaliteit.


Wat is EPDM precies?

EPDM is een elastisch, synthetisch rubber. De afkorting van Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, 

dat bestaat uit propeen en polymeer. Door de elasticiteit is het heel soepel. Het kan goed omgevormd worden, waardoor het heel prettig in het gebruik is. Zelfs met geen of weinig ervaring is EPDM dakbedekking goed zelf te leggen. Bereid je alleen wel goed voor, want dat is het halve werk. 

 

De grote voordelen van EPDM

EPDM heeft grote voordelen ten op zichten van andere dakbedekking. Het is zeer duurzaam, want het gaat minimaal 50 jaar mee. Je hebt er 50 jaar nauwelijks omkijken naar. Doordat het UV bestendig en zeer weerbestendig is. Storm, regen, sneeuw, extreme temperaturen, EPDM dakbedekking trotseert dit allemaal. Het beschermt je dak keer op keer tegen wisselende weersomstandigheden, waardoor er geen lekkages kunnen ontstaan. EPDM dakbedekking is heel duurzaam en milieuvriendelijk en ook vriendelijk voor jou, want deze topkwaliteit bespaart je veel ergernis, tijd, ellende en geld bij lekkages en extreme weersomstandigheden. Met EPDM ga je zorgeloos door weer en wind.