Solido Wonen
Image default
Verbouwen

Het kiezen van de juiste kleur op uw muur

Het kiezen van de juiste kleur op uw muur

Weet u niet welke kleuren u moet gebruiken bij het schilderen van uw huis en weet u niet welke kleur u het beste waar kunt doen? Wij leggen de meest gemaakt fouten uit zodat u niet die fouten maakt en leggen uit hoe u de juiste combi’s maakt en waar u welke kleur plaatst.

Het is ook altijd mogelijk om advies in te winnen bij een schildersbedrijf. Deze kunnen het tevens voor u uitvoerne.

Fouten bij kiezen

Als u de kleur gaat kiezen van de verf die u wilt gebruiken in uw huis worden er vaak fouten gemaakt. De meeste mensen wachten nog even voordat ze een specialist inschakelen. En voordat ze iemand inschakelen worden er vaak dezelfde fouten gemaakt bij het kiezen van de juiste kleuren op de muur.

Kleur wordt gekozen in bouwmarkt

Vaak wordt de kleur in de bouwmarkt of winkel gekozen waardoor het niet echt de realiteit is. De kleuren zien er vaak anders uit dan eenmaal in uw huis. Dit komt door de belichting van grote tl-lampen waardoor het heel anders eruit kan zien. Zorg dus bij het uitkiezen voor een realistische ruimte.

Kleur wordt gekozen van een klein voorbeeldje

Vaak ziet u in winkels kleine voorbeeldjes zoals een kleurstaaltje waardoor het heel klein eruit ziet en het misleidend kan zijn. Het is dus beter om de kleur bijvoorbeeld te zien op een A4 papier waardoor u het beter kan zien of u het wat vindt.

Niet bij stil staan dat de kleur kan veranderen in de loop van de dag

Door lichtval zal de kleur gedurende de dag steeds anders overkomen. Neem kleurstalen mee naar huis voordat u de juiste verfkleur kiest zodat u kunt checken of de kleuren mooi bij uw huis of interieur passen.

Geen vooraf bedacht interieurplan

Veel mensen hebben geen vooraf bedacht plan hoe ze het interieur willen aanpakken en het interieur willen matchen met de kleur op de muur. Bedenk dus eerst een plan zodat u niet teleurgesteld bent in de gekozen kleur.

Denken dat alle grijstinten hetzelfde zijn 

Veel denken dat grijstinten hetzelfde eruit komt te zien. Dit is niet waar en vaak is de grijstint dan te licht of te donker. Verdiep uzelf dus eerst goed in de verschillende soorten grijs die er zijn.

Te felle kleur kiezen

Tegenwoordig is het erg trendy om felle kleuren te nemen op de muren. Veel mensen vinden dit gedurfd maar doen het toch. Vaak vinden ze het uiteindelijk toch te fel of niet mooi staan. Denk dus goed na voordat u overweegt om een felle kleur te nemen. En wilt u bijvoorbeeld een een groene kleur, neem dan niet een te felle groen maar neem dan een donkerede groen zoals olijfgroen.

Kleinere ruimte wit maken of wit laten

Veel laten een kleine ruimte wit en vinden dit dan toch te licht. Als u toch licht wilt neem dan een lichte grijze tint waardoor het toch licht is maar niet te wit.

Juist combineren

Het is een goed idee om de accentkleuren op de muur achter een meubel te schilderen zoals een bank. Dan is de kleur wel aanwezig in de ruimte maar het wordt niet te veel van het goede. Als u dan op de bank zit, kijkt u niet op de accentkleur maar ziet u vooral de neutralere tinten. Een muur waar ramen in zitten, kunt u het beste in een lichte kleur doen. 

Een muur met een binnendeur mag gerust een felle, donkere of zware kleur hebben. Zo vormt er evenwicht en heeft u een meer ruimtegevoel. In de woonkamer met een televisie kunt u best donkere kleuren of tinten gebruiken. De televisie geeft veel licht af en is een belangrijke bron dus het zal niet te donker worden.

Bron: https://www.schilderwerk24.nl

https://www.schilderdekoning.nl/