Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Hoe voorkom je ongelukken met elektra?

Elektra is erg gevaarlijk, het is daarom van belang dat er met beleid en verantwoordelijkheid met elektra om wordt gegaan. Elektra is tevens ook zeer complex, ervaring met elektra is dus ook belangrijk omdat het lastig te begrijpen is. Wanneer er op een verkeerde manier met elektra om wordt gegaan kan er schade ontstaan, deze schade kan uitlopen op gevaarlijke situaties en zelfs brand. 

Werk alleen als u er verstand van heeft 

Bij het werken met elektra zit een ongeluk al in een klein hoekje, er kan zich zelfs een gevaarlijke situatie voordoen zonder direct contact. Wanneer u van een klus geen weet heeft of heeft u geen vertrouwen in uw eigen werk, schakel dan altijd de hulp van een elektricien in. Op deze manier weet u dat er op een verantwoorde manier met uw elektra om wordt gegaan en dat u een garantie heeft op de veiligheid van uw elektra.

Controleren meterkast / groepenkast

Door met regelmaat uw meter- of groepenkast te laten controleren heeft u een bevestiging of uw elektra nog naar behoren werkt en in goede conditie is. Een elektricien kijkt vaak met een specialistisch oog naar de elektra en kan dit dan ook op een betrouwbare manier beoordelen. Wanneer een meter- of groepenkast nog in goede condities is wordt de kans op storingen en mogelijke ongelukken drastisch verminderd. 

Gebruik het juiste gereedschap

Om werk van het hoogste kwaliteit te leveren moet er ook apparatuur en gereedschap van de beste kwaliteit gebruikt worden. De veiligheid wordt hierdoor ook vergroot. Het duurdere gereedschap is vaak geïsoleerd, hierdoor wordt direct contact met de elektra ontnomen. Wanneer er bijvoorbeeld kortsluiting ontstaat is er veel meer bescherming door het gebruiken van gereedschap dat geïsoleerd is. Zoek daarom naar het juiste apparatuur voordat u begint met het werken aan elektra.