Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Hoofdkussens voor extra comfort

Een bed kan niet zonder hoofdkussens. Een kussen is namelijk net zo belangrijk als een matras, omdat je hiermee een goede ondersteuning kunt krijgen voor jouw hoofd en nek. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je tot een aankoop overgaat. Bij een gespecialiseerd bedrijf als verschillende winkels kun je veel kussens uitzoeken die allemaal eigen kenmerken hebben. Maar hoe kies je nou het beste hoofdkussen? Onderstaande informatie geeft jou alle kennis die je nodig hebt om comfortabel te kunnen slapen.

 

De dikte van hoofdkussens bepalen

Hoofdkussens geven veel ondersteuning van jouw nek en hoofd, doordat de ruimte tussen het hoofd en het matras opgevuld worden. Het is daarom afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren welk kussen je kiest. Bij een hard matras wordt bijvoorbeeld altijd een dik kussen geadviseerd. Je hebt namelijk meer ruimte en deze ruimte moet goed opgevuld worden. Bij een zacht matras juist weer een dunner kussen. Dit komt doordat jouw schouders verder wegzakken in het matras en de ruimte hierdoor kleiner wordt. Je moet dus altijd voor de juiste combinatie gaan om goed te kunnen liggen en een goede nachtrust te verkrijgen.

 

Letten op de manier van slapen

Voor zijslapers moet er weer op andere zaken gelet worden bij hoofdkussens. Als je op je zij slaapt, wordt de ruimte tussen het matras en jouw hoofd verhoogd. Hierdoor is er een extra dik kussen nodig om de ondersteuning te verwezenlijken. Bij buikslapers is een dun kussen weer beter. Als je op een dikker kussen ligt, kan het er namelijk voor zorgen dat de ruggenwervels niet in de juiste houding komen en je met rugklachten wakker wordt. Je gaat dit al gauw aan het matras wijden, terwijl het juist door de dikte van jouw kussen komt. Je gaat merken dat de juiste keuzes wonderen verrichten aan jouw lichaam.

 

Hoofdkussens met verschillende vullingen

Vergeet dan ook niet om de vulling van het kussen mee te nemen. Hoofdkussens kunnen namelijk op verschillende manieren opgevuld worden, waar ook de stevigheid weer vanaf hangt. Dons in het kussen geeft een zacht kussen, welke goed vormbaar is en zichzelf aanpast aan jouw slaaphouding. Wanneer de temperatuurverschillen goed geregeld moeten worden, dan is juist een zijden kussen weer beter. Deze kan namelijk de warmte in balans brengen, zodat je het niet te warm krijgt tijdens het slapen. Ga daarom voor jezelf na welke vulling en welk materiaal er nodig is om jou van voldoende comfort te laten genieten.

 

Voor ieder gezinslid het beste kussen

Het uitzoeken van hoofdkussens is dus niet heel eenvoudig. Door voor jezelf alle mogelijkheden op een rijtje te zetten en hierbij de kenmerken van de verschillende materialen op een rij zetten. Je zorgt er hiermee voor dat je niets over het hoofd ziet en ook online de beste kussens aan kunt schaffen. Bekijk hierbij altijd ieder gezinslid apart, zodat de kussens ook daadwerkelijk bij de gezinsleden en de slaaphouding gaat passen. Je kunt alleen maar profijt hebben van de tijd die je in de zoektocht stopt.