Solido Wonen
Image default
Beurzen en evenementen

Kerstviering in Enschede op de Walas manier !

Kerstmarkt van Walas en carbon 6

Op donderdag 14 december hebben negen huurders van Carbon6 hun creatieve kunsten samengebracht tijdens een kerstmarkt in de inkomsthal van het gebouw. Gedurende de middag konden medehuurders maar ook het publiek snuffelen tussen tassen, armbanden, leren riemen, jassen, sjaals, en workshops glasbewerking en houtbewerking. Gezamenlijk hebben deze huurders alvast wat kerstsfeer naar binnen gebracht. Aanwezig waren het Glasatelier Heerlen, BINDD, Jadoen, PUUR Michèle, Jacqueline Leerbewerking, Deidre Dreams, Jas op maat, Parkstad Workshop en Tims Meubels. Ondertussen hebben wij zeven van de negen huurders vaker de armen in elkaar zien slaan om samen hun producten aan te bieden onder het collectief XCBS. Tijdens deze kerstmarkt hebben twee nieuwe huurders deel uitgemaakt van deze sfeervolle markt.

Deze twee huurders zijn Parkstad Workshop en Tims Meubels, welke zeer enthousiast waren en beiden hun eigen creatieve werkzaamheden binnen Carbon6 uitvoeren. Als groep hebben zij zich beter kenbaar kunnen maken, met name omdat iedere ondernemer uniek is en zijn eigen specialiteit heeft kunnen tonen. Hun gedeelde creativiteit bracht hen samen en zo ook hun bezoekers. Interessant was dan ook dat bezoekers, geïnteresseerd in een parelarmband, toch ook even bij de glasbewerking nieuwsgierig bleven kijken, en dat met name de dames zich juist voor de houtbewerkingsworkshop in wilden schrijven.

Een Syrisch kerstdiner op de Walas manier

Bij Kerstmis hoort natuurlijk een kerstdiner. Gisteren werd daarom een Syrisch kerstdiner georganiseerd door Sheltersuit, Appeltjes van Oranje en Spinnerij Oosterveld. Tafels werden gedekt, de kaarsen werden aangestoken en de Spinnerij werd gehuld in warme kerstsferen. De hele week werd er in de keuken hard gewerkt aan de lekkerste gerechten door de Syrische vluchtelingen en vrijwilligers die bij Sheltersuit werken. Samen met Appeltjes van Oranje hebben ze er bijzonder feestmaal van gemaakt en het resultaat mocht er dan ook zijn! Het was een zeer geslaagde avond, waarvoor iedereen bedankt! De opbrengst van het diner gaat naar het project van Sheltersuit op Lesbos.

Oprichter Gerben van Straaten – Walas

Gerben van Straaten heeft rechten en economie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen te Nederland. Hij werd sterk beïnvloed door de denkwijze van de erkende econoom professor Jan Pen. Daarnaast vormen ook de werken van Jan Tinbergen, Jeffrey Sachs en Umberto Eco een leidraad in zijn leven. Hij besloot geen carrière als academicus na te streven, omdat hij zich meer aangetrokken voelde tot ondernemerschap en vooral duurzame stedelijke (her)ontwikkeling. Na een aantal jaren ontwikkelde hij zich van project manager tot business ontwikkelaar en ondernemer. In Noord Amerika wordt hij een serial entrepreneur genoemd. Hij werkte aanvankelijk in Canada en Europa. Van Straaten prijst zich gelukkig met het feit dat hij Jane Jacobs is tegengekomen in zijn werk. Haar visie op steden beschouwt hij als een leidraad in het overheersende zeer eenzijdige klimaat van niet-duurzame vastgoedontwikkeling. Meer weten of Gerben van Straaten, klik hier.

 

http://worldofwalas.com/nl