Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Kies voor een HDPE zwembad

Wil je dit jaar graag een zwembad laten aanleggen in jouw tuin? Er zijn dan verschillende factoren van belang. Eén daarvan is het materiaal. Het is anno 2023 natuurlijk van belang om te kijken naar duurzame materialen. Wellicht heb je al eens gehoord van een HDPE zwembad. HDPE staat voor hoge dichtheid polyethyleen (high density polyethyleen) en valt onder hard plastic. Er zitten veel voordelen aan dit materiaal. Het is bijvoorbeeld erg sterk, waardoor een HDPE zwembad jarenlang mee kan. Bovendien wordt het materiaal niet aangetast door bacteriën, waardoor het vrijwel geheel onderhoudsvrij is. Het kan namelijk ook niet oxideren. 

Voordelen van HDPE 

Dit zijn al heel wat voordelen aan HDPE, maar er zijn er zelfs nog meer. Zo is het UV-bestendig, dus zal het niet verkleuren of vervormen door de zon. Bovendien zal het niet worden aangetast door chemicaliën, is het volledig waterdicht en is het bestand tegen lage en hoge temperaturen. Op het gebied van milieuvriendelijkheid is HDPE vrij van schadelijke stoffen     en is het volledig recyclebaar. Al deze voordelen maken dat een zwembad van HDPE dus enorm goed is voor het milieu. Mocht je dus twijfelen over wat voor zwembad je in jouw tuin wil hebben en waarvan deze het beste gemaakt kan worden, is HDPE dus echt de oplossing. 

Als je nog op zoek bent naar een bedrijf dat het zwembad (natuurlijk gemaakt van HDPE) voor je kan aanleggen, schroom dan niet om een blik te werpen op de website van JDL Kunststoffen. Zij kunnen het hele proces voor je uit handen nemen.

https://jdlkunststoffen.nl/hdpe/zwembad/