Solido Wonen
Image default
Aanbiedingen

KINDERGORDIJNEN: 3 DO’s AND DON’ts

Niet alleen enorm handig voor een goede nachtrust en uitgeruste kinderen. Ook nog eens ontzettend leuk en sfeervol voor de kinderkamers. Gordijnen mogen absoluut niet ontbreken in iedere kinderkamer. Creëer sfeer om bij te spelen en fantaseren of om je achter te kunnen verstoppen. Zorg voor een goede zon- en tochtwering en maak met de juiste raamdecoratie de kinderkamer indien nodig direct donker en in het “holst van de nachtsferen” met een simpel sluitend gordijn. Zo eenvoudig kan het bij 123gordijn zijn. Gordijnen met kinder- en/of fantasieprint al dan niet in felle kleur, verduisterend of lichtdicht? Waaraan moet je denken bij het kopen van de kindergordijnen? Hieronder een kleine do and dont’s lijst, waarmee je altijd succesvol nieuwe kindergordijnen kunt gaan uitzoeken.

3 X TO DO  KINDERGORDIJN

  • Jongen of meisje? Waar je ook voor zoekt de raamdecoratie is een belangrijk gegeven voor zowel de sfeer die je wil creëren als het direct afsluiten voor de invloeden van buiten. Maak de kinderkamer in 1 keer donker om te gaan slapen.  

 

  • Hang hoog en breed mogelijk. Voorkom lichtkieren enz. Kies indien mogelijk voor zijglijders bij de rolgordijnen. Niet te kort.

 

  • Kies altijd gordijn op maat. Dat past altijd en naadloos. Isolerende gordijnen voor licht, lucht en geluid. Zorgen voor een rustige kamer om te slapen.
  • Te kleine kant en klaar gordijnen. Enkel een inbetween of vitrage gordijn. Deze zijn veel te transparant voor de kinderkamers. Wanneer je hiervoor kiest, maak dan een combinatie met een verduisterend rol-, vouw– of overgordijn

3 X DON’T KINDERGORDIJN

 

  • Te kleine of niet goed passende kant en klaar gordijnen.

 

 

  • Teveel printjes en kleurtjes combineren. Zorg dat de kamer rustig blijft, zonder teveel prikkels. Kies dus of voor een print in de gordijnen en houdt de rest rustig of andersom, maar nooit samen.

 

Ga je voor baby roze of blauw? Liever een over de top, lichtelijk ordinair panter velletje ander jungle motiefje? Kijk dan snel eventjes rond. Welk thema of sfeertje je ook zoekt.

EXTRA SUPER DO (don’t forget)  

Blijf nooit te lang twijfelen en weet wat je wil door de gratis gordijnstalen aan te vragen. De beste tip om nooit meer de mist in te gaan qua kleur of sfeer. Kortom een dikke DO!

Volkomen begrijpelijk dat je moeite hebt met kiezen Wij begrijpen echt wel, dat het niet eenvoudig is om de gordijnen te kiezen. Je doet het vast niet dagelijks, dus alle onzekerheden en vragen moet je altijd kunnen stellen. Als online gordijnwinkel kun je bij ons altijd het juiste advies inwinnen. We helpen je graag en doen dit met passie en liefde voor mooie stoffen en interieurs.

Neem dan ook gerust contact met ons op.