Solido Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Lichtmast gebruiken bij de bouwplaats

Een lichtmast is een mast die in hoogte af te stellen is en zorgt voor het nodige licht op de bouwplaats. Want een goed verlichte bouwplaats is belangrijk om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Dit is het niet wanneer er weinig zicht is bij de bouwplaats. Wat zijn de voordelen van een lichtmast? Dat leggen we uit.

De voordelen van een lichtmast

Het grootste voordeel van de lichtmast is natuurlijk het licht. Lichtmasten zijn dus masten die gebruikt worden op verlichtingsarmaturen op te plaatsen zodat deze door de montagehoogte een gelijkmatigheid van de verlichting geven. Daarnaast kan een lichtmast gebruikt worden bij noodsituaties wanneer er bijvoorbeeld geen elektriciteit beschikbaar is.

Armatuur en lichtmast

Een lichtmast is nog geen lichtmast als er geen lamp aan zit. Licht kan voorzien worden met een armatuur bouwlamp. Een armatuur is de behuizing van één of meerdere lichtbronnen. Binnen die armatuur zit een lichtbron met een fitting. Het dient dus eigenlijk als draagconstructie. Naast de dragende constructieve functie is een armatuur ook een bescherming van de aansluiting van de lichtbron op het lichtnet. De armatuur kan dus ook bevestigd worden op de lichtmast. Hierdoor zal er altijd voldoende licht zijn bij de bouwplaats.

https://www.allesvoordebouwplaats.nl/570-lichtmast