Solido Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Loodgieter in Haarlem nodig? Contacteer TFK

De oude latijnse benaming voor lood is plumbum, vandaar dat de Engelse benaming voor loodgieter plumber is. Het beroep stamt al uit het oude Romeinse rijk, daar de Romeinen lood gebruikten voor hun leidingen en afvoerpijpen op de daken. Sommige daken waren ook volledig bekleed met lood. De baden en badhuizen uit die tijd waren ook allemaal voorzien van loden leidingen. In de middeleeuwen noemde men een vakman die met lood werkte een Plumbarius, wat naderhand ingekort werd tot plumber(loodgieter). Het woord loodgieter is altijd blijven bestaan in de moderne tijd, wel is het gieten van loden stroken en leidingen verleden tijd geworden. 

De tegenwoordige loodgieter is pas klaar als het werk af is

Dat een loodgieter een harde werker is kunnen we allemaal wel begrijpen. Met een 9:00 tot 17:00 mentaliteit komt niemand van de lekkages en schade af. Bij Loodgieter Haarlem TFK installatie service hebben ze begrip voor de situatie waarin de klant zich bevindt, waardoor flexibiliteit hoog in het vaandel staat. Het team loodgieters uit Haarlem bestaat uit vakbekwame mensen die als het moet 24 uur per dag klaar staan. Bij TFK installatie service worden geen fouten gepermitteerd, het team is er juist om de fouten en gebreken te verhelpen. Door de werkzaamheden zo nauwkeurig mogelijk te verrichten en te controleren wordt het werk pas afgesloten als het klaar is. 

Kennis en verstand van zaken behoort tot het vak

Een goede loodgieter overziet de situatie en doet direct een risicoanalyse. Hij kwantificeert de te nader benoemen risico’s door kansbepaling dat een dreiging zich voordoet en de gevolgen daarvan(Risico = Kans x Gevolg). Ons team heeft de nodige kennis om de situatie te overzien, beslissen, waar nodig in te grijpen en de klant te informeren. Vanzelfsprekend zijn de medewerkers van TFK installatie service altijd in het bezit van de juiste apparatuur en gereedschap, onnodig tijdverlies staat niet op het lijstje. 

Met zo’n breed spectrum van vakbekwaamheden overtreft de loodgieter zichzelf

Door zijn ruime kennis van installatietechniek is de ouderwetse loodgieter een moderne installateur geworden. Hoewel installatietechniek nauw verbonden is met de bouw en industrie, omvat het doel het laten functioneren van losse componenten tot een geheel. Het installeren van CV-ketels is mede daarom ook helemaal ingeburgerd bij het beroep loodgieter. Hoewel er nog huizen zijn die gebruik maken van een gaskachel, is de centrale verwarming met als bron de CV-ketel in de overhand. Door het uitvoeren van periodiek onderhoud aan de installatie voorkomt u dat men s’winters in de kou komt te zitten. Ook het installeren van de CV-ketel, warmte installaties of het vervangen van onderdelen valt onder de vleugels van de loodgieter. 

Loodgieter in Haarlem nodig?

In de wereld van de moderne tijd komt niemand er meer onderuit. De computer is tegenwoordig overal ingebouwd en aangekoppeld. Of het nu de lucht/water warmtepompen computer geregeld zijn of de Centrale verwarming die op afstand via wifi kan worden bediend, de loodgieter heeft door de jaren heen ruimschoot zijn kennis verbreed. Kortom Loodgieter in Haarlem nodig? Contacteer TFK

https://loodgieter-haarlem.nu/