Solido Wonen
Image default
Efficient ruimtegebruik en klein wonen

Met de camper naar Italie

Als we de liefhebbers van camperreizen moeten geloven is het de ideale manier van reizen op vakantie. Je hebt je mobiele woning natuurlijk altijd bij je. Wanneer je een vaste camperr eiziger bent, weet je natuurlijk al precies waar je allemaal rekening mee moet houden. Wanneer je dit jaar voor het eerst met de camper op reis gaat en je bent van plan om naar Italië te gaan moet je jezelf natuurlijk wel even goed voorbereiden. Wij geven je daarom graag wat tips.

 

Maximum snelheid

 

OP de Italiaanse snelwegen (autostrada) mag je maximaal 130 km/uur rijden, net als met de auto. Met een caravan mag je echter niet harder dan 80 km/uur, dat is dus een aanzienlijk verschil. Op de overige wegen dien je je te houden aan een snelheid van maximaal 90 km/uur. Dit geldt niet als er twee rijbanen zijn, dan mag je 110 km/uur.

 

Winter- en zomerbanden

 

Zorg er altijd voor dat je camper aan alle eisen voldoet. In Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk moet je in de winter altijd met winterbanden rijden. Dit geldt ook voor de Italiaanse bergen. Op de bergpassen moet je altijd met winterbanden rijden. Wanneer je een ongeluk op zomerbanden krijgt kan dit vervelende gevolgen hebben.

 

Bergpassen

 

Wanneer je ervaring hebt met het besturen van een caravan weet je waarschijnlijk dat je sommige bergpassen niet over mag. Met de camper mag dit over het algemeen wel, bereid je wel goed voor. Een bergpas bedwingen met je camper kan erg zwaar zijn, afhankelijk van het gewicht en de motorisering van je camper. Een tip: zorg er altijd voor dat je voor de beklimming van een bergpas je watertanks hebt geleegd.

 

Camperstaanplaatsen

 

Ook in Italië is het niet zomaar overal toegestaan om je camper te plaatsen. IN het algemeen kun je kamperen op campings, op reguliere parkeerplaatsen, op eigen terrein na toestemming en op speciale camperstaanplaatsen. De camperstaanplaatsen zijn een goed alternatief voor wildkamperen. Over het algemeen zijn deze plaatsen gewoon gratis. Ze zijn soms wel bewaakt en soms ook voorzien van voorzieningen als elektriciteit en water.

 

Veilig op pad


Zorg altijd dat je camper volledig is nagekeken voordat je aan je reis gaat beginnen. Het is ook aan te raden om een achteruitrijcamera set bevestigd te hebben op de camper. Wanneer je je camper huurt zit dit er vaak op. Wanneer je je eigen camper hebt is een achteruitrijcamera set kopen zeker aan te raden.

https://www.vanzwitserland.nl/