Solido Wonen
Image default
Meubels

Met welk tv-meubel maak jij bingewatchen nóg leuker?

Wat ons betreft is de herfst niet alleen de start van een nieuw woonseizoen, maar ook van een seizoen dat bol staat van nieuwe series en films. Geen periode is zo fijn als het najaar om het je op de bank gemakkelijk te maken en met hapjes en drankjes ongelimiteerd je favoriete films en series te bingewatchen. Door je televisie op een mooi tv-meubel te plaatsen, geniet je van nog meer kijkplezier. Als je op zoek gaat naar een meubel om je tv een goede plek te geven, merk je al snel dat je tegenwoordig veel te kiezen hebt. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een zwart tv-meubel met een minimalistisch uiterlijk, of juist voor een robuust meubel van natuurlijk hout. 

In dit blog zetten we een aantal eigentijdse voorbeelden voor je op een rij. Mangohout staat hierin centraal: een tv-meubel van mangohout is helemaal in de mode en heeft een warme, opvallende uitstraling die prachtig matcht met iedere denkbare interieurstijl.

Mangohout: mooi en duurzaam 

Mangohout is een houtsoort die zich er perfect voor leent om allerlei meubelen van te maken. De laatste jaren zie je dit veelzijdige materiaal dat ook steeds vaker in de interieurwereld. Dat komt niet alleen door het robuuste en exotische uiterlijk van het hout, maar ook door het duurzame karakter. Hoewel mangohout tot de hardhoutsoorten behoort, hoeft er geen wild bos voor te worden gekapt. Zoals de naam al zegt, groeien er mango’s aan een mangoboom. Deze vruchten groeien op grote plantages in de warmere landen van de wereld, variërend van Spanje tot Australië en India. Omdat mangobomen snel groeien, kunnen ze al binnen vijftien jaar hun volwassen grootte bereiken. Vanaf dat moment zal een mangoboom steeds minder vruchten produceren. Als een boom te oud is voor de mangoteelt, dan laat de boer die kappen en brengt die het hout naar een meubelfabriek. Daar worden er onder andere schitterende tv-meubels van gemaakt. 

Neutraal hout of zwart?

Het mooie van mangohout is dat je wat de uitvoering betreft veel keuze hebt. Het hout heeft van zichzelf opvallende kleurschakeringen en een duidelijke nerfstructuur. Daarom zijn er geen twee planken die er hetzelfde uitzien. Ook heeft mangohout een even exotisch karakter als de vruchten. Naast een tijdloos klassieke houtkleur kun je ook kiezen voor mangohout black. Een zwart tv-meubel past in vrijwel elke woonstijl en behoort dan ook tot de blijvende trends. Wil je een elegante eenheid in je interieur te creëren? Dan kun je een zwart tv-meubel combineren met andere zwarte mangohouten meubelen, zoals een boekenkast, salontafel of eettafel.

Sfeervol tafelen aan een Deens ovale tafel

En over eettafels en blijvende trends gesproken. Als je de herfst niet alleen aangrijpt om tv kijken nog leuker te maken maar ook om sfeervolle momenten te creëren, is een Deens ovale tafel iets voor jou. Een van de voordelen van deze tafel is dat die vrij compact is. Daarom is een eettafel in het Deens ovaal ook geschikt om in ruimtes te plaatsen die iets kleiner zijn. Er zijn tafels in dit prachtige model die geschikt zijn voor vier, zes en acht personen. Je vindt dus altijd een eettafel die beantwoordt aan jouw persoonlijke voorkeuren en interieurstijl. Of je nu een industriële, moderne of landelijke stijl hebt, met een Deens ovale tafel geef je jouw woonkamer, keuken of eetkamer gegarandeerd een karakteristieke touch met flair.