Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Ontdek welke tafel bij je past

Ben jij op zoek naar de ideale tafel? Dan wil je dit artikel zeker verder lezen. Wij gaan je namelijk helpen bij het vinden van het model dat helemaal bij jou past. Of je nu op zoek bent naar een groot of klein exemplaar. De nieuwe eyecatcher in je kamer of een klein model om in een hoekje een kantoortje te maken. Met onze tips hoef je geen lange speurtocht op internet te doen of alle meubelboulevards af te struinen. Zo wordt het vinden van een nieuw model een fluitje van een cent. Zelfs als je samen met je partner een keuze maakt en jullie een totaal andere smaak hebben. Hou je relatie goed en gebruik onze tips voor het vinden van je nieuwe meubelstuk.

Welke modellen en stijlen vind je mooi?

Als je gaat kijken voor een nieuwe tafel is het slim om eerst te ontdekken welke stijlen je mooi vindt en welke stijlen juist niet. Als je niet van modellen houdt vol tierelantijnen en opsmuk dan kun je die al van je lijstje schrappen. Dat bespaart je een hoop online scrollen. Als je weet dat je vooral houdt van een strak exemplaar, dan kun je alle klassieke modellen ook skippen. Wil je een tafel van hout, dan hoef je niet ook naar alle modellen met een rvs onderstel te kijken. Zo maak je de zoektocht voor jezelf een stuk eenvoudiger. En waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Welke maat tafel past in je kamer?

Kijk vervolgens goed naar de maat tafel die past in jouw kamer. Niks is zo onhandig als een model dat eigenlijk te groot is voor de ruimte. Dan wordt het lastig om er stoelen omheen te zetten. Dat zit voor niemand comfortabel. Als stelregel kun je aanhouden dat je nog ongeveer een meter ruimte wilt hebben om het model heen als de stoelen achteruit geschoven zijn. Dan kun je makkelijk langs alle stoelen lopen en voelt de eethoek niet als sta in de weg. Heb je een grote ruimte? Kies dan ook een groot model met mooie bijpassende stoelen. Een klein model valt weg in de ruimte en dat is jammer.

Hoeveel personen wil je kunnen laten zitten?

Het is fijn als je de tafel voor verschillende gelegenheden kunt gebruiken. Dus ook al zit je er meestal met z’n tweeën aan. Toch kan het handig zijn om rekening te houden met gasten die je wilt ontvangen. Dan heb je geen gedoe met een uitklap model erbij als je een keer gasten krijgt. Zorg er ook voor dat de stoelen goed bij het model passen. Ze moeten niet te groot zijn, want dan kunnen mensen niet lekker zitten. 

Welk materiaal tafel vind je handig?

Tot slot wil je bepalen welk materiaal je mooi vindt voor een tafel. We gaven al aan dat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor een tafelblad van keramiek. Als je dat niet mooi vindt kun je die categorie links laten liggen bij je zoektocht. Dat scheelt weer. Datzelfde geldt voor materialen als natuursteen en glas. Concentreer je op de materialen die je mooi vindt. Je zult ontdekken dat je dan nog steeds een hoop keuze hebt.