Solido Wonen
Image default
Woningaanbod

Opknapwoning

Je hebt een kluswoning gekocht en je wil deze nu gaan verbouwen, maar hoe gaat dit in z’n werk? Wij hebben de belangrijke dingen hier voor je op een rijtje gezet.

Het is erg belangrijk om een goed plan te maken voor je begint. Een opknapwoning moet niet voor niets ‘opgeknapt’ worden. Er komt een heleboel op je af bij zo’n woning en je moet hierbij denken aan de volgende dingen;

 

  • Tegenvallers; bij een opknapwoning krijg je doorgaans te maken met tegenvallers. Er kunnen dingen zijn die je over het hoofd hebt gezien. Dat kan gaan om bijvoorbeeld asbest, een dak wat vervangen moet worden, een verwarming die niet meer goed werkt, etc.

  • Onvoorziene kostenposten; verbouwingen die toch opeens meer blijken te kosten, de verbouwing die langer duurt dan gedacht, etc.

  • Denk na over wat je wilt gaan verbouwen; denk naast wat je zelf het liefste wilt verbouwen, naar wat de meeste meerwaarde aan je huis zal geven. Als je je huis zelf verkopen wil, wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk waarde in zit.

  • De juiste voorbereiding; check goed wat je wilt gaan veranderen en waar je evt. vergunningen voor nodig hebt. Zorg dat je ruim kijkt naar hoeveel sloopwerk je gaat aanrichten en bekijk dan de mogelijkheden naar bijvoorbeeld containers.

  • Je budget afstemmen; maak een goed verdeelde lijst van je prioriteiten. Het is bijvoorbeeld logischer dat je begint met de woonkamer en keuken en daarna een keer begint aan de badkamer en toiletten. 

  • Wat doe je zelf en wat niet? Je kunt er natuurlijk voor kiezen de hele verbouwing te laten doen door een extern bedrijf, maar je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken. Dit doe je dan bijvoorbeeld in het weekend met familie/vrienden/kennissen. Je kunt ook een aannemer inhuren die met jou samen een plan maakt en je wat zorgen uit handen neemt.

Dit zijn de globale punten waar je op moet letten bij het onder handen nemen van een opknapwoning/kluspand. Het is een enorm grote stap om voor dit type woning te gaan, maar het plezier wat je zult halen uit je eigen woning verkopen en gaan voor een nieuw project zal het allemaal waard zijn!

https://www.economy.nl/