Solido Wonen
Image default
Design en ontwerp

Poster drukken

Poster drukken

Waar moet je op letten bij je poster drukken? Er komen verschillende onderdelen aan bod wanneer je het over een poster drukken hebt. Denk ten eerste aan de maat van de poster. Je hebt bijvoorbeeld A0 formaat, dat is 84,1×1189. Je hebt dan ook A1, A2, A3 en A4. Kleiner dan A4 zijn posters niet. Groter dan A0 daarentegen wel, je hebt B0, dat is 100×140 cm, daaronder is B1 en B2. Vaak zijn posters verticaal en dus niet vierkant of horizontaal. Maar dat is niet het enige waar je op moet letten bij een poster drukken. Het moet er namelijk ook goed uit zien. Een poster drukken die niet duidelijk is, is verspilling van geld, maar wat is dan een goede poster?

Wat is een goede poster?

Het doel van een poster is eigenlijk om aandacht te trekken voor iets wat jij wilt verkopen. Het is daarom ook cruciaal om jouw boodschap zo duidelijk mogelijk over te brengen, met zo min mogelijk woorden. Begin met het bepalen van het doel van de poster, wil je bijvoorbeeld overtuigen, informeren of aanzetten tot denken. Ga vervolgens op zoek naar de doelgroep van je poster, is dit voor  kinderen, volwassenen of kan je nog veel meer bedenken dan leeftijd. Bij filmposters is bijvoorbeeld het genre ook belangrijk om in de doelgroep mee te nemen. Maak je een actiefilm, laat dat goed zien op jouw poster etc. Verder moet de poster te begrijpen zijn zonder enige uitleg eromheen. Is dit niet mogelijk, dan kan je beter gaan kijken naar iets wat kleiner is, een flyer bijvoorbeeld. Op een flyer staat vaak meer informatie geschreven dan op een poster.

Kom je er toch niet uit? Op internet zijn genoeg afbeeldingen en voorbeelden te zien. https://www.peterprint.nl/posters-drukken.html