Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Slapen onder een sterrenhemel

Ben je misschien op zoek naar een romantische look voor in de slaapkamer of heb je behoefte aan wat meer privacy? Door te kiezen voor een hemelbed kan ook jij nu slapen onder jouw eigen gecreëerde sterrenhemel. Het woord hemelbed zegt het eigenlijk al, een bed wat een denkbeeldige hemel creëert. Het verschil tussen een gewoon bed en een hemelbed is dat bij een hemelbed het frame om het bed heen in de hoeken wordt voorzien van hoogstaande balken, waarin bovenin dwarsbalken zijn geplaatst.Op deze manier ontstaat er een overkapping die staat voor ‘de hemel’.

In de middeleeuwen zag je hemelbedden veel terug onder de hogere, rijkere klassen. Het bed werd gezien als het pronkstuk van de woning. De meester wilden zijn dienaren vaak zo dicht mogelijk bij zich hebben, dus die sliepen vaak op dezelfde kamer. Door middel van het hemelbed had de meester toch zijn privacy en kon hij zijn dienaar wenken wanneer dit nodig was. Maar ook in de tijd van nu brengt het hemelbed nog zijn volle charme en voordelen met zich mee.

Soorten hemelbedden

Het hemelbed bepaalt grotendeels de sfeer in de slaapkamer gezien de grootte van het bed. Ben je op zoek naar een landelijke stijl in je slaapkamer, strak of juist romantisch? Geen probleem, je hebt hemelbedden in alle verschillende soorten stijlen en maten waardoor er altijd iets bij zit naar jouw smaak. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten bed frame voor een stoere landelijke uitstraling, of voor de wat meer industriële look door te kiezen voor een ijzeren frame in combinatie met hout. Het hemelbed is verkrijgbaar als eenpersoonsbed, tweepersoonsbed en ook als twijfelaar. Ook kun je altijd nog de keuze maken om een hemelbed op maat te laten maken. Oftewel, alles is mogelijk om jouw wensen te vervullen.

Verander hemelbed naar jouw stemming

Vind je het misschien moeilijk om een keuze te maken uit de verschillende stijlen en kleuren en ben je snel ergens op uitgekeken? Dan is een hemelbed misschien wel de juiste keuze voor jou. Door de gordijnen te veranderen naar smaak ontstaat er elke keer weer een nieuwe sfeer. Zo hoef je niet bang te zijn voor een miskoop, maar gooi je het roer gewoon weer om.

Hemelbed aanpassen naar seizoen

Een hemelbed is stiekem erg multifunctioneel. Zo kun je je hemelbed aanpassen naar seizoen door bijpassende gordijnen te kiezen. Je kunt kiezen voor gordijnen die in de winter een isolerende werking hebben waardoor je de warmte letterlijk en figuurlijk binnenhoudt, en in de zomer kun je gordijnen ophangen die als ventilatie fungeren. Dit geeft hetzelfde effect als een klamboe en houdt dus ook nog eens mooi alle muggen buiten de deur. En als kers op de taart houden de gordijnen voor het grotendeels alle stof buiten. Zo hoef je niet bang te zijn als je met je mond open slaapt dat je s nachts een hele stofwolk inademt.

Prijs hemelbed

Het aanschaffen van een hemelbed is een investering maar erg voordelig op lange termijn. Dit komt omdat het bed zelf talloze jaren meegaat en je de aankijk van het bed en de sfeer in de slaapkamer kunt veranderen wanneer je behoefte hebt aan iets nieuws. Zo hoef je geen nieuw bed te kopen, maar alleen nieuwe gordijnen wat in verhouding een stuk goedkoper is.

Je eigen veilige ruimte creëren

Door de overkapping en de door jouw gekozen gordijnen creëer je jouw eigen veilige haven in de slaapkamer. Jouw eigen plekje waar je compleet tot rust kan komen en je je even kunt onttrekken aan de hectiek van de dag.