Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Stress of zorgen? Je komt altijd tot rust in de natuur!

Iedereen met een baan, kinderen of een druk sociaal leven snakt regelmatig naar meer rust. Maar als je ’s avonds op de bank neerploft, grijp je toch vaak naar je smartphone om even de laatste nieuwtjes te lezen en whatsappjes te sturen. En al die schermen zijn nu net niet de manier om je hoofd leeg te maken. De oplossing? Doe meer activiteiten in de buitenlucht en zorg dat je meer in contact komt met de natuur. We vertellen je hieronder waarom de natuur belangrijk is voor lichaam en geest en hoe je er meer gebruik van maakt.

 

Waarom is het buitenleven gezond?

 

 

Dit zijn de redenen waarom sporten, wandelen of relaxen in de natuur een mens zo veel goed doet:

 

 

Zoek de natuur vaker op

 

 

Meer genieten van de natuur is niet ingewikkeld. Maak bijvoorbeeld op de momenten dat jij tijd en zin hebt een wandeling in een nabijgelegen natuurgebied. Of kies een groot park uit bij jou in de buurt. Wil je het serieus aanpakken? Neem dan een keer deel aan begeleide wandelingen in de natuur. Een gids geeft je tijdens de wandeling informatie of begeleidt een activiteit, zoals paddenstoelen zoeken of naar vogels kijken.

 

Houd je niet van wandelen? Maak dan van je tuin een fijn natuurgebied. Hierbij is het een goed idee om je tuin aantrekkelijk te maken voor diverse dieren, van bijen tot vogels en van vlinders tot egels. Het ophangen van vogelvoer en het zaaien van bloemen die vlinders aantrekken helpt hierbij.

 

Een tuin met begroeiing en privacy

 

 

Let erop dat je voldoende beplanting in je tuin hebt die ook in de herfst en winter voor mooie kleuren zorgt. Zo heb je ook in de koelere seizoenen een fraai gekleurd geheel. Voldoende afscherming van de buitenwereld creëer je met een dubbelstaafmat hekwerk. Door dit hek te laten begroeien met klimop of passiebloem versterk je het natuurlijke effect. Desgewenst voorkom je inkijk van buitenaf met een vlechtband in de gewenste kleur. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je privacy en geniet je ongestoord van jouw relaxmoment in de tuin!

https://hek-kopen.nl/