Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je opletten bij de aankoop van een kantoorkast?

Ben je van plan een kantoorkast aan te schaffen, maar weet je niet heel goed waar je moet opletten bij de aankoop. Dan vind je hier enkele parameters waar je rekening mee moet houden voor dat je een kantoorkast definitief koopt. Een kleine handleiding over de voordelen van een kantoorkast. 

Het nut van een kantoorkast 

Niets is zo storend wanneer je een kantoor binnenkomt dat er heel chaotisch en rommelig uitziet. De reden ligt voor de hand. Op kantoor staan vaak heel wat spullen opgestapeld. Denk maar op het eerste zicht aan de boekhouding, tablets of laptops, smartphones of gewichtige papieren. Om deze onoverzichtelijke werkplek tijdens het thuiswerken of kantoor te voorkomen, zorgt een kantoorkast voor de alternatieve oplossing bij uitstek. Je hebt kantoorkasten in verschillende maten en soorten. 

Een kantoorkast voor elke ruimte: groot of klein 

Kantoorkasten kunnen voor elke kantoorruimte worden gebruikt, zowel voor grote als kleine werkruimtes. Hoge kantoorkasten functioneren vaak als afscheiding. Voor minder grote kantoren biedt een kleine kantoorkast de meest ideale oplossing. Ze nemen niet alleen minder ruimte in beslag. Op die manier creëer je ook een minder beklemmend en krap gevoel in een klein kantoor. 

Waarop moet je op letten bij de aanschaf van een kantoorkast 

Of je nu opteert voor een kantoor- of archiefkast? Belangrijk is dat je bepaalde factoren in het achterhoofd houdt die doorslaggevend kunnen zijn wanneer je een keuze maakt. Volgende 3 pijlers zijn heel belangrijk bij de aanschaf van een kantoorkast:

De inhoud: waarvoor ga je de kast gebruiken

De eerste vraag die je je moet stellen: waarvoor ga ik de kasten gebruiken? Hierbij speelt de afmeting van een kast een cruciale rol. In heel veel kantoren zijn de voorziene ruimtes gelimiteerd. De afmeting van de kast mag niet uit het oog worden verloren. Bekijk vooral hoeveel ruimte je hebt.

Het deursysteem: schuifdeur of ander systeem

Wanneer je dringend op zoek bent naar een kantoorkast van www.officetopper.com, zal je een keuze moeten maken welk deursysteem het beste uitkomt en het meest geschikt is voor de voorziene ruimte. Je hebt de keuze uit 4 verschillende mogelijkheden van deursystemen: vouwdeur, vleugeldeur, schuifdeur en roldeur. Bij de aankoop van een kast voor op het kantoor is het aangewezen welke soort deur het beste is in je persoonlijke situatie. 

De uitvoering: wat het beste past bij het kantoor interieur 

Verdiep je bij het aanschaffen van een kantoorkast welke kast het beste past in de ruimte die ter beschikking staat. Denk aan de opties die voorhanden zijn: horizontale of een verticale kast? Hoeveel ruimte heb je nodig om alles op te bergen?