Solido Wonen
Image default
Aanbiedingen

Waarom het verzekeren van werkkleding voor je personeel loont

Waarom het verzekeren van werkkleding voor je personeel loont

Als werkgever dien je goed voor je personeel te zorgen. Niet alleen op financieel vlak, maar ook als het gaat om de veiligheid op de werkvloer en het materiaal dat wordt gebruikt. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien is werkkleding. Veel werkgevers kiezen ervoor om alleen werkschoenen en werkhandschoenen te verstrekken, maar ook de kleding kan een groot verschil maken. In deze blogpost leggen we uit waarom het verzekeren van werkkleding voor je personeel loont.

 

Het verhoogt de veiligheid op de werkvloer

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Dit is nog meer van toepassing als het gaat om werkzaamheden waarbij gevaarlijke materialen worden gebruikt of er sprake is van hoge temperaturen. Door het verstrekken van werkkleding die specifiek voor deze werkzaamheden is ontworpen kan de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk worden verhoogd. Werkkleding kan bijvoorbeeld bescherming bieden tegen brandwonden, zorgen voor betere zichtbaarheid of voorkomen dat kledingstukken in machines of apparaten terechtkomen.

 

Het vergroot de herkenbaarheid van je bedrijf

Werkkleding is meer dan alleen een praktisch item. Het kan ook bijdragen aan de uitstraling van je bedrijf. Kies bijvoorbeeld voor uniforme werkkleding waarbij het bedrijfslogo duidelijk zichtbaar is. Hierdoor worden je medewerkers herkenbaar en stralend ze professionaliteit uit. Daarnaast kunnen medewerkers werkkleding dragen tijdens werkzaamheden buiten de deur, zoals een beurs of klantbezoek.

 

Het zorgt voor een hogere motivatie

Het hebben van werkkleding die bijdraagt aan veiligheid en uitstraling van het bedrijf kan een goede motivator zijn voor werknemers. Het geeft hen het gevoel dat hun werk ertoe doet en dat de werkgever ook investeert in het comfort van het personeel. Door te zorgen voor goede werkkleding kunnen werknemers zich ook beter concentreren op hun taak.

 

Het voorkomt kosten voor het personeel

Wanneer je als werkgever besluit om geen werkkleding te verstrekken, betekent dit dat het personeel dit zelf moet aanschaffen. Werkkleding kan echter duur zijn, vooral als het gaat om specifieke kleding zoals brandwerende kleding of beschermende schoenen. Door te zorgen voor (verzekerde) werkkleding kunnen werknemers deze kosten voorkomen en zorg je als werkgever voor een stukje zekerheid en financiële rust. Veiligheidsschoenen bestellen doe je hier. 

 

Het is goed voor het milieu

Veel werkkleding is gemaakt van duurzame materialen die een lange levensduur hebben. Daarnaast kan werkkleding worden ingezameld en worden gerecycled, waardoor de belasting op het milieu wordt verminderd. Door het verzekeren van werkkleding zorg je er als werkgever ook voor dat er geen onnodige verspilling van werkkleding plaatsvindt.

Het verzorgen van werkkleding voor je personeel is een investering die op de lange termijn kan bijdragen aan een veiligere werkvloer, hogere motivatie van het personeel, vermindering van kosten en een beter imago van het bedrijf. Het verzekeren van werkkleding biedt daarnaast extra zekerheid en kan voorkomen dat je personeel onnodige kosten moet maken. Kies daarom voor werkkleding die bijdraagt aan de veiligheid en uitstraling van je bedrijf en geef je personeel het gevoel dat ze er écht toe doen.

 

https://proforto.nl/