Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Wat verdient een werkvoorbereider in de bouw gemiddeld?

Een goed en aantrekkelijk salaris is voor de meeste mensen één van de belangrijkste reden om wel of niet voor een bedrijf te kiezen. Daarnaast is het ook een drive om uiteindelijk van werkgever te veranderen. Daarom begrijpen we heel goed dat je onderzoek doet naar de vraag: wat verdient een werkvoorbereider? Een goede voorbereiding zorgt voor een betere onderhandelingspositie. 

Nog voor we je alles vertellen over wat een werkvoorbereider verdient, kijken we eerst naar de belangrijkste taken en waar het salaris vanaf hangt. 

De belangrijkste taken van een werkvoorbereider

De functie van een werkvoorbereider moet je zeker niet onderschatten. Jouw rol is cruciaal. Je bepaalt van A tot Z wat er binnen een bouwproject moet gebeuren. Denk aan het briefen van de collega’s op de bouwplaats, het schakelen met collega’s op kantoor die betrokken zijn bij het project en het up-to-date houden van opdrachtgevers, leveranciers en onderaannemers. Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn dan ook onmisbaar bij een goede werkvoorbereider. 

Veel mensen kiezen voor de functie als werkvoorbereider doordat het een dynamische en afwisselende functie is. Daarnaast zorg je dat je plekken creëert waar mensen fijn wonen, recreëren en werken. 

Wat verdient een werkvoorbereider? 

Daarmee heb je nog geen antwoord op je vraag van wat een werkvoorbereider in de bouw verdient. Het is belangrijk om te weten wat je taken en verantwoordelijkheden zijn, gezien dit deels samenhangt met je salaris. In de basis geldt hoe meer verantwoordelijkheden, hoe meer je verdient als werkvoorbereider. Natuurlijk is dit niet het enige waar ze rekening mee houden. Ook je opleiding en opgedane ervaring speelt een rol in de salarisbepaling. 

Maar wist je dat ook het soort bedrijf en regio hier invloed op heeft? Zo kan het van de grootte van het bedrijf afhangen, wat voor een aanbod ze je kunnen doen en wat de doorgroeimogelijkheden zijn. Het gemiddelde salaris van een medior werkvoorbereider ligt op de € 3.300. 

Salarisverhogingen voor een werkvoorbereider

Naast de vraag van wat verdient een werkvoorbereider is het belangrijk om bij de keuze van een bedrijf na te vragen wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Natuurlijk is een aantrekkelijk startsalaris iets waar we met name voor willen gaan, maar het is jammer als uiteindelijk blijkt dat er geen mogelijkheid is om door te groeien. Kies een bedrijf wat bij je past en die met je meedenkt over hoe je jouw ambities op de lange termijn daar kunt vormgeven. Bedrijven waarderen medewerkers met een proactieve houding en de wil om mee te groeien binnen hun vakgebied. Door het volgen van een opleidingsaanbod of learning on the job zorg je dat je als werkvoorbereider meer gaat verdienen.

 

https://werkenbij.vanwijnen.nl/wat-verdient-een-werkvoorbereider/