Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Welke vloer bij houten meubels?

Ben jij van plan om een nieuwe vloer aan te gaan brengen in huis of op kantoor of heb je een nieuw huis gekocht en wil jij jouw bestaande houten meubels meenemen? Dan is het noodzakelijk om goed te letten op welke vloer er past bij jouw houten meubels. Gelukkig zijn wij hier voor jou al wat dieper ingedoken en hebben we enkele handige tips en vuistregel voor je verzameld in dit artikel!

Hout op hout, de drie tinten

Wanneer je houten meubels op een houten (look) vloer toepast dan kan het al snel voorkomen dat de houtkleuren met elkaar vloeken of misschien zelfs wel té veel op elkaar lijken. Om deze reden is hierin het advies om de houttinten altijd drie tinten van elkaar te laten verschillen. Drie tinten donkerder of drie tinten lichter dus. Hierin is het vooral zaak om te letten op meubels die met deze “tintenregel” passen bij de vloer en niet meubels die onderling bij elkaar passen.

Houten meubels als warmte

Heb jij houten meubels en wil jij dit een een PVC vloer plak toepassen die bestaat uit grijstinten? Dan is ook dit een erg goed plan! De houten meubels kunnen namelijk dienen als een soort breuk in het strakke grijs en zorgen voor een extra gevoel van warmte in het interieur. En zeg nou zelf; geen enkel interieur kan zonder een beetje warmte, toch?

Alle soorten vloeren mogelijk

Eerder benoemde wij al even de mogelijkheid om houten meubels te combineren met plak PVC vloeren, ook wel dryback PVC genoemd. Het is echter mogelijk om houten meubels te combineren met alle soorten vloeren. Wil jij bijvoorbeeld liever laminaat kopen? Wil jij liever een echte houten vloer laten leggen in de woning? Heb jij een enorme voorkeur voor keramisch parket? Geen enkel probleem! Enkel de kleur en uitstraling van de betreffende vloer spelen in dit verhaal een rol.

Vraag altijd advies op maat

Wil jij graag precies weten waar jij verstandig aan doet in jouw specifieke situatie? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om een stukje persoonlijk advies in te winnen. Doe dit bij voorkeur bij een gespecialiseerde vloerenzaak. Deze bedrijven hebben vaak écht kennis van zaken en spreken dagelijks meerdere mensen met dezelfde vraagstukken als jij. Een beter advies kun je in veel gevallen dus niet krijgen!