Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Zo maak je jouw huis herfst-proof

Na een prachtige nazomer hebben de weergoden nu herfstachtig weer voor ons in petto. Dit zorgt ervoor dat we minder uurtjes buiten spenderen en meer tijd op de bank voor de buis. Daarom is het de hoogste tijd om alles uit de kast te halen voor een gezellig en warm herfst-proof huis. In deze blog lees je hoe je binnen no-time je huis omtovert tot knus stulpje.

Kussens, kussens en nog eens kussens

Houd je van knusheid in huis? Dan sta je er vast niet gek van te kijken dat kussens niet mogen ontbreken in een herfst-proof huis. Kies van tevoren met welke herfstkleuren je het huis gaat inrichten komende periode en stem daar de kleuren van je kussens op af. In het najaar van 2021 zul je vooral veel trends zien met warme witte kleuren gecombineerd met aarde tinten. Hierbij kun je denken aan verschillende bruine en beige kleuren in combinatie met grijs of zwart. Bovendien zie je dit najaar veel ronde kussens in verschillende formaten waarmee je een speelse look op je bank creëert.

Comfortabel en stijlvol

Wanneer het buiten regent en koud is, wil je er het liefst zo warmpjes mogelijk bij zitten. Daarom begint een goede voorbereiding op een herfst-proof huis met de aanschaf van een plaid. Dit woonitem is niet alleen lekker warm, maar ook nog eens bijzonder stijlvol en verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren en printen. Heb je al veel kussens gekocht met printjes? Dan is het een aanrader om voor een plaid met een effen design te kiezen. Wil je toch een plaid met een print en daarmee een rustige uitstraling creëren? Kies dan voor een plaid in een warme witte kleur met geborduurde motieven in dezelfde kleur daarop. Hiermee straal je eenheid uit en voeg je toch een extra touch toe aan je design. Bovendien kun je een grote zwarte draadmand in een hoekje zetten en alle plaids daarin bewaren. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar je hebt zo de plaids ook snel bij de hand. Handig!

Licht en warmte

Als je het hebt over licht en warmte in huis, dan denk je aan kaarsen. Want als er een accessoire is dat jouw woning herfst-proof maakt, dan is dat een kaars. Tegenwoordig heb je kaarsen in allerlei vormen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een mooie waxinelichthouder of een Bolsius stompkaars te kopen, maar heb je ook al eens gedacht aan een bolletjes kaars of een spiraalvormige kaars in een mooie kandelaar? Deze prachtige eye-catchers zijn

bijna zonde om aan te steken. Naast kaarsen kun je ook aandacht besteden aan andere sfeerverlichting. Door de juiste lampen uit te kiezen kun je veel warmte in huis halen en je huis nóg meer herfstproof maken. Kijk voordat je een lamp koopt ook goed naar de lichtbron. Er bestaan namelijk lichtbronnen waarbij je de lichtintensiteit kunt veranderen door de schakelaar te gebruiken. Zo kun je spelen met verschillende soorten lichttinten.

Pimp je thuiswerkruimte

Werk je nog steeds veel thuis? Vergeet dan ook zeker niet om je thuiswerk kantoor herfst-proof te maken. Dit is tenslotte ook een ruimte waar je veel uren spendeert. Daarom moet je ook zeker deze ruimte niet vergeten in je herfst styling. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mooie vaas met warme herfstkleurige bloemen. En  wist je dat je op de site www.pinkcube.nl zelf herfstitems kunt customizen? Je kunt bijvoorbeeld je eigen mokken bedrukken en personaliseren of zelf een eigen theelichtje ontwerpen. En als je dan toch bezig bent, bestel dan meteen een aantal gepersonaliseerde herfstitems voor collega’s.