Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

5 Leuke en unieke trap ideeën

Bij veel mensen is de trap in de hal te vinden. Sommige hebben hier veel tijd en aandacht aan besteed en zit het er geweldig uit. Ook zijn er mensen die er nauwelijks naar om hebben gekeken en dat is zonde. Er zijn namelijk ontzettend veel leuke trap ideeën die je zelf ook kunt gebruiken. Wij hebben er 4 voor je op een rijtje gezet!

Kleur en patronen aanbrengen

De meeste mensen hebben hun trap in één kleur. Hoewel dat er mooi uit kan zien is het ook leuk om van je trap een echte eyecatcher te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door verschillende kleuren toe te voegen op verschillende treden. Ook kun je dit afwisselen met patronen.

Kies voor een traploper

Is je trap een beetje aan de saaie kant en kan het wel een upgrade gebruiken? Een traploper is dan een goed idee! Vooral als je trap op dit moment nog redelijk kaal is kan je dit met een traploper helemaal omgooien!

Licht toevoegen aan de trap

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat er op bepaalde manieren met het licht wordt gespeeld bij de trap. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door onder de treden een ledstrip te plaatsen. Dit zorgt voor een geweldig effect!

De perfecte leuning

Wanneer je trap redelijk neutraal is maar je wel een bepaalde stijl of effect wilt creëren kun je kiezen voor een speciale leuning. Hierdoor kun je van een eenvoudige en kale trap toch nog iets leuks maken zonder dat het al teveel moeite kost.

Gebruik van materialen

Ook kun je ervoor kiezen om verschillende materialen te gebruiken. Hierbij kun je allerlei combinaties maken. Ook al zie je het niet vaak, het kan er geweldig uit zien. Een voorbeeld hiervan is het afwisselen van hout met kleine tegels op je trap.