Solido Wonen
Image default
Bedrijven

8 Creatieve versiertips voor een 50e verjaardag

Een 50e verjaardagsfeestje kan zo eenvoudig of uitgebreid zijn als je wenst. Het mag ook vrolijk en grappig zijn, of elegant en serieus, plus alles wat daartussenin zit. Het best uitgekozen thema zal uiteraard allemaal van de eregast afhangen, wat hun smaak en hun persoonlijkheid is.

 

Het belangrijkste onderdeel bij het decoreren is de beslissing wat voor soort versiering je aan zult brengen. Hier volgen een aantal tips.

  • 1. Maak gebruik van bloemen

 

Een vaas met bloemen als tafelstuk is natuurlijk een bekende klassieker, maar wordt nog steeds volop toegepast omdat het zo goed werkt. Je kunt de favoriete bloemen van de jarige gebruiken, iets dat bij het seizoenpast, of bloemen die bij de kleuren van het thema van het feest passen.

  • 2. Gebruik traditionele zwart en goud versieringen

 

Feestartikelen die speciaal met de 50e verjaardag in gedachten zijn ontworpen zijn vaak in de traditionele zwarte en gouden kleuren uitgevoerd. Je kunt dit combineren met speciale helium ballonnen die je met een ballonstuk midden van de tafel plaatst.

  • 3. Plaats foto’s van de eregast

 

Een ander geweldig idee voor het middelpunt van de 50e verjaardag is om foto’s van de jarige uit te printen en deze als centerpieces te gebruiken. Zeker bij een groot feest met veel tafels kun je ervoor kiezen om op elke tafel dezelfde foto te plaatsen of verschillende leuke opnames te selecteren vanuit zijn leven.

  • 4. Huur een Abraham opblaaspop

 

Wil jij de jarige jet (of piet) graag met een opblaaspop verrassen, kies dan zeker een leuke opblaasbare Sarah of Abraham pop die precies bij de jarige past. Je wordt immers maar 1 keer 50, wat een prachtige leeftijd is. Dus wat is dan nog leuker dan een fraaie Abraham of Sarah pop in de tuin!

  • 5. Personaliseer het verjaardagsthema

 

Als je graag wilt dat de persoon in het middelpunt echt in het zonnetje gezet wordt, dan kun je het thema van het feest specifiek naar de eregast personaliseren. Als de jarige bijvoorbeeld graag gaat zeilen, dan kun je de versiering aan een zeilthema koppelen. Als de gevierde veel van het strand houdt, maak dan gebruik van een strandthema. De mogelijkheden zijn eindeloos!

  • 6. Plaats een levensgroot model

 

Afhankelijk van het gevoel voor humor van de jarige kun je overwegen om een levensgroot model bij de ingang van het feest te plaatsen. Zo verras je niet alleen de jarige, maar ook alle familieleden en vrienden met een levensgroot karton dat als de jarige gesneden is! Er bestaat zelfs de mogelijkheid om hier een spraakopname aan toe te voegen om de gasten vrolijk te begroeten.

  • 7. Creëer een jaren 50 themafeest

 

Ga compleet naar de jaren 50 terug om de 50e verjaardag heel uniek te vieren. Dit is niet alleen een feest met als thema de sfeer van de fifties, maar het is ook rock ‘n roll, Elvis Presley en doo-wop! Denk daarbij aan allerlei leuke feestartikelen, speciale verkleedkleding en decoraties in roze en lichtblauw.

  • 8. Voel je jong met een hawaiiaans of tropisch feest

 

Jarigen die 50 jaar worden, willen zich juist jong voelen. Dit kun je uitwerken met een hawaiiaans of tropisch feest. Bedek de tafels met bijvoorbeeld een grote bloemenprint en versier ze met verse bloemen zoals orchideeën, callas en lelies. En voeg ook zeker wat geurkaarsen toe. Serveer vooral kleurrijke cocktails of punch en natuurlijke vruchtensappen in glazen met vrolijk gekleurde parapluutjes. Je zou alle gasten daarnaast met de traditionele Hawaiiaanse kransen kunnen ontvangen. 

 

Een 50e verjaardagsfeest is een vreugdevolle erkenning van een halve eeuw leven met een verdiende wijsheid. Het is een perfecte kans om alle vrienden en familieleden te verzamelen, fijne herinneringen op te halen en samen een nieuwe plezierige herinnering te maken. De juiste versieringen kiezen zal daar zeker bij helpen.