Solido Wonen
Image default
Verbouwen

3 tips voor het gebruik van gereedschap

Klussen, sommige mensen vinden het heel erg leuk, de ander houdt er helemaal niet van. Iedereen heeft zo zijn eigen vertrouwde gereedschapskist maar hoe gebruik je nou jouw gereedschap op de juist manier.

Gebruiken waarvoor bedoeld

Voor het behoud van goed gereedschap en het niet elk jaar opnieuw hoeven aanschaffen van gereedschap is het van belang dat je van jouw gereedschap niet te veel vraagt. Gebruik de juiste schroevendraaiers voor de juiste schroeven zodat deze er gemakkelijk en niet kapot uit of in gaan. Daarmee behoud je ook weer de staat van jouw gereedschap. Zo is een elektrische boormachine een investering waard. Je krijg hier genoeg verschillende opzetstukken bij waarmee jij elke schroef in een handomdraai in of uit de muur hebt. 

Naast het goed kiezen van gereedschap is de tip om niet het gereedschap te blijven gebruiken als het niet werkt. Probeer dan een ander soort gereedschap te vinden die beter past zodat jouw gereedschap gewoon netjes en heel blijft. 

Oud gereedschap vervangen?

Niet iedereen is dagelijks aan het klussen en kunnen gereedschappen wat verouderd raken. Schroevendraaiers of dergelijke kunnen lang mee maar zeker niet eeuwig. Als je nu echt iets gaat klussen waarvan je weet dat je niet het juiste gereedschap hebt kun je eens naar de bouwmarkt gaan en hier toch het juiste gereedschap kopen. Als je bijvoorbeeld iets wilt spuiten of juist wilt poedercoaten kun je Kleinjan compressoren nodig hebben om de klus goed uit te voeren. 

Deze hoef je niet per se gelijk aan te schaffen maar kun je ook huren. Het is begrijpelijk dat als je eenmalig iets wilt poedercoaten, je hier geen compressor voor wilt aanschaffen. Na het huren is het wel belangrijk dat er wel goed wordt gehouden aan de gevraagde compressor onderhoud om de compressor netjes terug te brengen.

Het is goed om af en toe eens door jouw gereedschapskist te gaan en te bekijken wat je nu echt gebruikt en wat eigenlijk niet meer te gebruiken is. Als je niet weet wat voor gereedschap nu nog goed is kun je dit opzoeken op internet of bijvoorbeeld jouw gereedschap schoon maken en zien of het nu wel goed werkt. 

Het is belangrijk dat jouw gereedschap nog voldoende kracht en grip heeft op bijvoorbeeld een schroef er netjes in te draaien, zo worden jouw klussen ook steeds makkelijker en blijft jouw gereedschap netjes. Berg daarom jouw gereedschap ook netjes op zodat deze niet snel kunnen gaan roesten of beschadigd raken. 

Doe nieuwe kennis op

Naast het goed gebruiken van jouw gereedschap en nagaan of het gereedschap dat je hebt wel het juiste is, is kennis over bepaalde klusjes ook handig. De meeste mensen kunnen wel een spijker in de muur slaan maar grote gaten boren of een stuk elektriciteit aanleggen is niet voor iedereen een dagelijks klusje. Als je iets nieuws gaat proberen te doen is dit natuurlijk alleen maar leerzaam en leuk. Zoek op het internet voor tips of veelgemaakte fouten bij een bepaalde klus en bekijk hoe jij die kunt voorkomen. 

Daarnaast heb je vast wel een klussende buurman of buurvrouw die net wat meer afweet van klussen dan jij. Vraag gerust om hulp want de meeste mensen vinden het leuk om iemand te helpen bij iets dat zij wel kunnen en kunnen jou daarbij ook nog eens iets leren. 

Naast fora zijn er genoeg Youtube video’s waarin iemand een bepaald gereedschap uitlegt of tips en tricks geeft voor het uitvoeren van een bepaalde klus.

 

https://kleinjancompressoren.nl/