Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Aandachtspunten bij de huur van een container

Je denkt eraan om een container voor afval te huren? Dan zijn er wel enkele zaken om rekening mee te houden. In dit artikel vind je vier aandachtspunten. 

Waarom een afvalcontainer huren?

Er zijn verschillende redenen om een afvalcontainer te huren. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met de renovatie van een woning. Dat kan heel het gebouw zijn, maar ook een klein deel (zoals een verdieping). Ook voor de sloop van garages en andere bijgebouwen komt zo’n container van pas. En dan hebben we het nog niet over de tuin gehad. Wanneer je een grote tuin hebt en alle hagen gaat scheren, of een paar struiken wil verwijderen, dan is een afvalcontainer zeker handig. Anders moet je tientallen keren met je aanhangwagen naar het afvalpark rijden. 

Tips voor de huur

Een aparte container per afvalstroom

Voordat je een container gaat bestellen, is het belangrijk om te weten over welk soort afval het gaat. Wil je bijvoorbeeld steenpuin, groenafval, gemengd bouwafval, asbest of papier/karton afvoeren? Niet alles mag in dezelfde container. Het is belangrijk voor de afvalverwerking dat alle afvalstromen gescheiden zijn. 

Bepaal het formaat

Afvalcontainers zijn beschikbaar in verschillende formaten. Let wel op: hoe groter, hoe hoger de prijs. Daarom maak je best op voorhand een inschatting van het volume dat je nodig hebt. Zo betaal je nooit te veel. Heb je meerdere containers nodig? Spreek dan goed af met de leverancier, zodat een nieuwe container wordt geleverd wanneer de andere vol is. 

Denk aan de vergunningen

Indien de afvalcontainer niet op de openbare weg komt, bijvoorbeeld in je tuin, heb je geen vergunning nodig. Indien de container wel op de openbare weg komt, heb je die wel nodig. Neem tijdig contact op met je gemeente om alle formaliteiten te regelen. Denk ook aan de signalisatie. Anders gebeuren er ongelukken. 

Oprijplaten

Op sommige percelen is het heel nat, waardoor de vrachtwagen zou wegzakken in de modder. Je kan dit voorkomen door enkele metalen oprijplaten te plaatsen. Die verdelen het gewicht van de vrachtwagen, zodat die zonder problemen de container in de tuin kan plaatsen. 

https://www.facebook.com/containerverhuurcorneillie/