Solido Wonen
Image default
Woningen

Alles over de close in boiler

Wanneer je direct over warm water wilt beschikken bijvoorbeeld in de keuken kan dit met met behulp van een close in boiler. De boiler plaats je in de ruimte waar je dat wenst. Zo hoeft de warmte geen afstanden te maken. Handig maar je bespaart er ook nog eens een hoop energie mee. 

Waarom kiezen voor een close in boiler?

Als er op veel plekken tegelijkertijd gebruikt voor gemaakt van warm water is het interessant om aan een close in boiler te denken. Je ziet het product dan ook vaak bij gezinnen terug. Iedereen kan warm water gebruiken zonder dat de ander daar last van heeft. Ook zal je het merken op de energie- en waterrekening omdat je niet hoeft te wachten voordat je water kunt gebruiken. Helemaal met de stijgende prijzen van tegenwoordig en de inflatie komt het goed uit dat je kunt besparen op het watergebruik.

Wat kost een close in boiler?

Wat een close in boiler exact kost is niet te zeggen. Er zijn tientallen verschillende modellen te vinden met ieder zijn eigen prijs. Het hangt onder andere af van de kwaliteit en welk merk je kiest. Ze zijn verkrijgbaar vanaf € 100,00 maar kan oplopen tot € 300,00. Hou er rekening mee dat de goedkopere modellen vaak meer verbruiken. Het kan in sommige gevallen dus juist interessanter zijn om een duurder model aan te schaffen. Dat verdien je na verloop van tijd immers terug. Lees ervaringen van anderen over verschillende close in boilers om de juiste keuze te kunnen maken. Er zijn natuurlijk ook andere opties zoals andere elektrische boilers en dergelijke. Je moet goed kijken welke boiler het meest geschikt is voor jouw woning.

Boiler laten installeren: kosten

Het kan zijn dat je mogelijk ook nog extra kosten moet maken. Als je zelf niet de kennis hebt om de boiler te plaatsen zal je deze door een vakman moeten laten installeren. Je betaalt hier gemiddeld een bedrag van € 80,00 voor en neem zo’n twee uur in beslag.