Solido Wonen
Image default
Aanbiedingen

Blijf de concurrentie net een stapje voor met productontwikkeling en innovatie

Blijf de concurrentie net een stapje voor met productontwikkeling en innovatie

In veel markten is de concurrentie hevig. Iedereen strijdt om diezelfde klant. En daarvoor wordt alles uit de kast getrokken. De levenscyclus van producten wordt daarnaast steeds korter, waardoor het voor bedrijven essentieel is om te blijven innoveren. Productontwikkeling en innovatie zijn erg belangrijk om de concurrentie net een stapje voor te kunnen blijven. In deze blog leest u er meer over. Lees snel verder!

 

Wat wordt er verstaan onder productontwikkeling?

Productontwikkeling omvat wel iets meer dan simpelweg een nieuw product ontwerpen en deze op de markt zetten. Het bestaat uit een hele reeks van stappen die stap voor stap ondernomen moeten worden. Zo zal er allereerst marktonderzoek moeten worden gedaan om erachter te komen of er überhaupt een markt is voor het product. Aan de hand hiervan zullen er zich langzaam ideeën vormen. Vervolgens moet het beste idee eruit worden gehaald en verder worden uitgewerkt tot een productconcept. Dit concept wordt aan de hand van onderzoeken steeds verder gespecificeerd en ontwikkelt. Indien het product de testfase goed doorkomt, kan het in productie worden genomen en op de markt geïntroduceerd worden. Kortom, er komt behoorlijk wat bij kijken!

 

Waarom is het zo belangrijk om continu te innoveren?

Wist u dat uit onderzoek is gebleken dat 60 à 70 procent van alle producten die momenteel succesvol zijn, nog maar korter dan drie jaar op de markt te koop is? De overige 30 à 40 procent is dus al langer dan drie jaar te verkrijgen. Vroeger kenden producten een veel langere levenscyclus. Toen waren sommige producten zelfs na tien jaar nog ‘in trek’. Tegenwoordig is dat wel anders. Wilt u mee blijven doen in de huidige markt? Dan zult u dus steeds vaker en sneller nieuwe producten op de markt moeten introduceren. Het is niet zo vreemd dat de concurrentie soms om te snijden is. Continue innovatie is aan de orde van de dag.

 

Wie kan mij helpen bij de productontwikkeling binnen mijn bedrijf?

Kunt u wel wat professionele ondersteuning gebruiken bij de productontwikkeling binnen uw bedrijf? Voor industriële productontwikkeling en technische innovatie bent u bij High Tech Alliance aan het juiste adres. High Tech Alliance helpt bedrijven om echte leiders te worden. Dit doen ze door het gehele productieproces van A tot Z te verzorgen. Van idee, concept en ontwerp tot engineering, prototype en productie. Ontdek de mogelijkheden!

 

https://www.hightechalliance.nl/