Solido Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Buiten spelen

Als ouder doe je natuurlijk je uiterste best om je kind op te voeden. Het liefst wil je dat je kind later een gelukkig, lief en succesvol mens wordt en je doet alles wat je kunt om hier aan bij te dragen. Je wilt dat je kind gezond blijft en zich goed kan ontwikkelen. Iets wat goed is voor de ontwikkeling van een kind is buitenspelen. Het is gezond voor kinderen om elke dag genoeg te bewegen en het is heel goed voor de sociale ontwikkeling. Kinderen leren zo omgaan met andere kinderen en daar hebben ze hun hele verdere leven profijt van. Ook leren kinderen veel nieuwe vaardigheden tijdens het buitenspelen. Ze zijn fysiek bezig en leren daarom vaardigheden zoals rennen, gooien en klimmen.

Buitenspelen is heel goed voor de beweging van kinderen. Ze zijn vaak overal naar toe aan het rennen en ze klimmen op allerlei toestellen. Als volwassene doe je het ze bijna niet na! Tegenwoordig spelen veel kinderen binnen en daardoor zitten ze veel meer stil. Ze zitten urenlang in dezelfde houding en dit is alles behalve goed voor de lichamelijke ontwikkeling.  

Naast dat buitenspelen goed is voor de gezondheid en de sociale vaardigheden van een kind, is het ook goed voor de vitamine D. Vitamide D neem je vooral op uit de zon, dus door veel buiten te zijn, krijgen kinderen genoeg vitamine D binnen. Dit is een belangrijke vitamine voor kinderen, omdat ze nog veel moeten groeien.

Het is voor kinderen natuurlijk niet zo leuk om alleen buiten te spelen, ze spelen natuurlijk het liefst buiten met andere kinderen uit de buurt of uit de straat. Daarvoor is het wel zo prettig als er speelgelegenheden in de buurt zijn, want die dienen vaak als verzamelpunt waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen afspreken. Als er geen buiten speeltoestellen in de buurt zijn kunnen kinderen elkaar dus niet goed ontmoeten en ze gaan op zoek naar andere plekken om te spelen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, want veel plekken zijn nu eenmaal niet zo geschikt voor kinderen om te spelen. Simpelweg een houten speeltoestel in de buurt neerzetten verhelpt dit.   

https://www.buitenspeelgoed.nl/