Solido Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

De werkzaamheden van de dakdekker

Het takenpakket van een dakdekker  is tamelijk breed en kent veel verschillende verantwoordelijkheden. De werkzaamheden zijn divers en het is erg belangrijk dat een dakdekker zich goed bewust is van de veiligheid, zowel van zichzelf als van andere. Hij werkt op grote hoogte en moet de veiligheid van iedereen in de omgeving kunnen garanderen.

Daklekkages repareren

Een van de meest voorkomende werkzaamheden van een dakdekker is het repareren van daklekkages. Het is belangrijk om een daklekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Veel dakdekkers bieden daarom ook een spoedservice aan, waarbij ze 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn. Zelfs op feestdagen en in het weekend. Een snelle oplossing is belangrijk om verdere schade te voorkomen aan de woning en inboedel. Een kleine lekkage kan namelijk al snel zorgen voor grote problemen.

Dakrenovatie

Een andere belangrijke taak van een dakdekker is dakrenovatie. Zeker in dorpen en steden met veel oude woningen is dit van toepassing. Met een dakrenovatie zorgt u ervoor dat het dak van uw woning in goede conditie blijft en het gebouw beschermt blijft tegen alle weersinvloeden. Een dakrenovatie is zeer specialistisch werk dat u beter niet zelf uit kunt voeren. Het is ons advies om daar een professionele en ervaren dakdekker voor in te huren.

Overige werkzaamheden dakdekker

Andere veel voorkomende werkzaamheden van een dakdekker zijn:

  • Oude dakbedekking verwijderen
  • Nieuwe dakbedekkingen aanbrengen, waar nodig ook nieuwe dakconstructie plaatsen
  • Dakbedekking renoveren
  • Schade op dakbedekking repareren
  • Controleren van dakbedekkingen

Een dakdekker doet dus meer dan alleen de dakbedekking plaatsen, hij onderhoudt het ook. Het wordt gerepareerd wanneer er schade is en biedt dakservice. Eigenlijk kan er gezegd worden dat dakwerkers alle taken en werkzaamheden rondom het dak op zich nemen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het isoleren van een dak en het plaatsen van een dakraam of dakkapel.

Het is daarom verstandig dat u uw wensen van tevoren duidelijk met de dakdekker op papier zet. Er hoeft dan maar één keer geklust te worden op uw dak. Dit betekent dus dat u in een keer af bent van alle werkzaamheden die gedaan moeten worden. Dit is veel efficiënter, want u hoeft niet verspreid thuis te zijn voor als de dakdekker bij u klust. Ook scheelt het behoorlijk wat tijd voor de dakdekker, omdat de dakdekker hierdoor efficiënter kan werken. En tot slot niet het minste punt. Het scheelt in de kosten. U hoeft namelijk maar eenmaal de voorrijkosten te betalen, in plaats van meerdere keren. Snel verdiend!

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/