Solido Wonen
Image default
Internet

De juiste raamuitzetter kiezen

Een raamuitzetter zorgt ervoor dat je gerust jouw raam open kan zetten en frisse lucht naar binnen kan komen. Zonder raamuitzetter zal je raam uit het niets dichtklappen of veel te ver open willen staan. Door middel van een raamuitzetter kan je jouw raam openzetten op een gewenste stand zonder dat die stand zomaar veranderd. Er zijn verschillende raamuitzetters voor elk raam is er een gepaste raamuitzetter. Er zijn in het algemeen drie verschillende soorten raamuitzetters. Een ijzeren raamuitzetter, een telescopische raamuitzetter en een raamuitzetter voor een klapraam . 

 

Allereerst heb je de bekendste namelijk een ijzeren raamuitzetter. Dit is een raamuitzetter met gaatjes die geschikt is voor draairamen. Dit is voor binnen en buiten draaiende ramen. Deze raamuitzetter heeft meestal 5 tot 8 gaatjes, hiermee kan je zelf bepalen hoe ver jij je raam open wilt hebben staan. Ook kan je je raam helemaal open zetten en er voor kiezen op dat moment geen gebruik te maken van de raamuitzetter. Je zet dit in de gewenste stand door de stelp in het juiste gaatje te doen en zo de raamuitzetter vast te zetten. Hiervoor moet je dus en de stelp monteren en de raamuitzetter.

Daarnaast is er ook een telescopische raamuitzetter die is net iets anders dan de ijzeren. Deze is ook geschikt voor naar binnen en buiten draaiende ramen. Het verschil met de ijzere raamuitzetter is dat je hierbij geen stelp hebt die door een gaatje moet. Bij een telescopische raamuitzetter wordt er gebruik gemaakt van een uitschuif mechanisme. Dit kan handig zijn als je een hor in je raam wilt plaatsen, nu zit de stelp niet in de weg. Een telescopische raamuitzetter is beschikbaar in kunststof en in metaal. 

 

Als laatst is er een raamuitzetter voor een klapraam. Deze raamuitzetter is wel heel anders dan de andere raamuitzetters. Deze raamuitzetter heeft maar één stand waarop je het raam op een kier kan zetten. Dit is zoals de naam het al zegt alleen geschikt voor klapramen. Hierin heb je keus tussen een raamuitzetter met slot of zonder. Zo kan je je raam optimaal beveiligen. 

 

Er zijn dus drie verschillende soorten raamuitzetters een ijzeren en telescopische raamuitzetter is geschikt voor naar binnen en buitendraaiende ramen. Heb je een hor in je raam dan is de telescopische raamuitzetter de beste keus voor jou. Heb je een klapraam dan moet je een raamuitzetter voor een klapraam kopen die maar op één stand kan, maar wel een mogelijkheid heeft om op slot te doen. Wil je zelf kijken naar de opties en een goede raamuitzetter uitkiezen? Neem dan een kijkje op Toplock en kies voor jou de beste raamuitzetter uit. 

https://www.toplock.nl/raambeslag/raamuitzetters