Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Wat is de juiste camerabewaking?

Een beveiligingscamera of videodeurbel is ideaal om je eigendom of waardevolle spullen goed in de gaten te houden. Ook kun je hiermee inbrekers in de gaten houden. Niet alleen bedrijven, maar ook steeds vaker particulieren maken gebruik van camerabewaking in en rond het huis. Je kunt alles beter in de gaten houden door gebruik te maken van beveiligingscamera’s of een videodeurbel.

Videodeurbel

Met een videodeurbel heb je de mogelijkheid om te kijken wie er voor je deur staat zonder de deur te openen. Met een videodeurbel kun je ook in veel gevallen opnames maken of gebruik maken van een intercom functie.

Beveiligingscamera

De meeste beveiligingscamera’s werken op een IP signaal. Dit is een camera die van het computernetwerk gebruik maakt om opnames te maken of te tonen op je smartphone of computer. Veel van deze camera’s hebben een bewegingsdetectie. Hiermee kun je direct zien of er activiteit is in het gebied wat de camera bewaakt. De oudere modellen camera’s maken vaak gebruik van een analoog signaal. Deze modellen raken snel verouderd en zullen over een tijd niet meer beschikbaar zijn. Om deze reden is het beter om te gaan voor een XVR of IP camera. Een XVR camera werkt op zowel een analoog als een AHD, HDCVI en HDTVI signaal. Een IP camera werkt op een IP signaal.

Bedrading of draadloos?

Het voordeel van bekabelde camera’s is dat deze camera’s vaak een beter signaal hebben en hierdoor minder dichtbij elkaar of dichtbij de recorder geplaatst hoeft te worden. Het voordeel van draadloze camera’s is dat je geen rekening hoeft te houden met kabels trekken. Een draadloze camera is heel eenvoudig te installeren en net zo betrouwbaar als een camera met bedrading.

Binnen en buiten te gebruiken

Alle camera’s zijn binnen te gebruiken. Voor buitengebruik moet de camera stofdicht en ook waterbestendig zijn.