Solido Wonen
Image default
Woningen

De top 5 voordelen van het gebruik van laminaat in je huis

Je kunt gemakkelijk beweren dat de vloeren in huis het belangrijkste aspect van elk interieur is. Het is immers één van de eerste dingen die je ziet als jij je huis binnenloopt. Het kiezen van het juiste type vloer kan soms moeilijk zijn, vooral met een krap budget. Gelukkig bestaat er hiervoor een prachtige optie, namelijk laminaatvloeren.

Laminaatvloeren passen prima bij het uiterlijk van elke interieurstijl die je in gedachten hebt. En dit tegen een fractie van de kosten. Het is bovendien een indrukwekkend en overtuigend alternatief voor houten vloeren. De look van laminaat is ook steeds realistischer geworden. Hieronder noemen we nog 5 grote voordelen van een laminaatvloer.

Het is extreem duurzaam

Beschermd door een stevige buitenlaag en een speciale coating gaat een laminaatvloer langer mee dan hardhout, vinyl of tapijt. Het is veel sterker, kras- en slagvaster. Het is daardoor ook prima bestand tegen hoge hakken plus de activiteiten van honden, katten en kinderen.

Juist daarom is een laminaat traprenovatie ook een heel interessant idee want een standaard houten trap vertoont na verloop van tijd altijd tekenen van slijtage. Dat zal bij laminaat niet het geval zijn. Deze laminaat delen zijn trouwens naadloos bovenop oude treden en stootborden te plaatsen. En het biedt ook vaak een anti-slip functionaliteit.

Het is vlek- en vochtbestendig

De meeste laminaat fabrikanten bieden een uitgebreide garantie tegen vlekken, vervaging en vochtschade. Op de meeste laminaat producten zit standaard 10 tot 15 jaar garantie. Doordat laminaat waterafstotend is, kunnen de laminaatvloeren ook gemakkelijk in een keuken, toilet en serre gelegd worden.

Het is simpel schoon te maken en te onderhouden

Dankzij de superieure vlek- en vochtbestendige oppervlaktecoating van laminaat geeft het morsen van vloeistoffen en ander vuil minder problemen. Dit speciale oppervlak heeft geen was of lak nodig om het er geweldig uit te laten zien. Het is ook een perfecte keuze voor alle individuen met allergieën omdat stof of allergenen zich er niet op kunnen verbergen.

Het is economisch

Laminaatvloeren zijn over het algemeen goedkoper dan andere vloeren met harde oppervlakken. En wanneer er rekening wordt gehouden met de duurzaamheid en levensduur van een laminaatvloer, dan wordt het al vlot een bijzonder voordelige keuze. Een laminaatvloer kan met haar ingebouwd kliksysteem ook eenvoudig als een doe-het-zelf project geïnstalleerd worden.

Het is in veel stijlen verkrijgbaar

Hoewel veel laminaatvloeren de authentieke uitstraling van een hardhouten of stenen vloer simuleren, zijn de mogelijkheden voor allerlei andere stijlen en kleuren onbeperkt. Dankzij een verscheidenheid aan verkrijgbare kleurtinten en patronen kun je een laminaatvloer zelfs op de exacte sfeer en stijl van je kamer afstemmen. Het maakt dan niet uit of dit een landelijke of elegante Parijse stijl is, of juist heel cool en eigentijds.

De voordelen van laminaatvloeren zijn ongeëvenaard. De prijs is aantrekkelijk, het is eenvoudig en goedkoop te installeren en het is ook nog eens behoorlijk kras- en waterbestendig. Naarmate je meer en meer over laminaat leert, wordt het een aantrekkelijk optie.